Η αλλαγή που δοκιμάζει από την πρώτη μέρα ο Λουτσέσκου

Κώστας Πετρωτός24 Ιουνίου 2023

Υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να κριτικάρουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι δεν θέλει να βλέπει τα λάθη του, ότι δύσκολα αλλάζει και ξέρει μόνο να κάνει ίδια πράγματα αδιαφορώντας για βελτιώσεις. Τον αδικούν γιατί ο Ρουμάνος τεχνικός αρέσκεται πολύ να αναλύει το τι δεν πήγε καλά, τόσο μετά από παιχνίδια, όσο και συνολικά μετά από μία συγκεκριμένη περίοδο.
Και η αλήθεια είναι ότι η σεζόν που ολοκληρώθηκε πέρασε από το μυαλό του αρκετές φορές στην διάρκεια των ημερών που βρισκόταν με την οικογένειά του στο σπίτι του στο Βουκουρέστι. Ο 54χρονος τεχνικός σκέφτηκε πολύ το πώς ο ίδιος διαχειρίστηκε την αγωνιστική περίοδο που «έφυγε» και προσπάθησε να εντοπίσει τα λάθη και τις αδυναμίες του.

Ενα από αυτά ήταν πως υπήρχαν στιγμές απογοήτευσης που, άθελα του, μπορεί να επηρέασαν και την ομάδα, μία ομάδα που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει πολλούς νεαρούς παίκτες στην σύνθεσή, της, ποδοσφαιριστές που τώρα διαμορφώνουν τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα τους και κατά συνέπεια πρέπει να παίρνουν τα σωστά ερεθίσματα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πλέον θέλει να βγάζει μόνο θετική ενέργεια στην προσέγγιση των παικτών και το ίδιο έχει ζητήσει και από τους συνεργάτες του από την πρώτη μέρα δουλειάς. Τους θέλει να καλλιεργούν την αισιοδοξία μέσα στην ομάδα, να είναι υποστηρικτικοί προς τους παίκτες και να μην βγάζουν απογοήτευση αν κάτι δεν πάει καλά είτε στην προπόνηση, είτε στα παιχνίδια.

Ο Λουτσέσκου θέλει να καλλιεργήσει ένα πιο ήρεμο προφίλ, κάτι που ίσως να δείχνει και την ωρίμανση που φέρνει η εμπειρία πολλών χρόνων στα γήπεδα. Για τον 54χρονο τεχνικό, η καλύτερη συμπεριφορά είναι αυτή που παρακινεί τους παίκτες να δείχνουν θετικό πρόσωπο και μετά την περσινή εμπειρία, κρίνει ότι το μότο της σεζόν πρέπει να είναι «θετική ενέργεια απέναντι σε κάθε αναποδιά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.