Άρης: Το βασικό πλάνο του Τερζή

Γιώργος Στράντζαλης23 Ιουνίου 2023

Συμπεράσματα από ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, όπως αυτό με την Μακάμπι, που έγινε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και μετά από ταξίδι, ασφαλώς δεν μπορούν να προκύψουν. Αν κάποιος επιχειρήσει να το κάνει, η λογική λέει ότι θα... πέσει αρκετά έξω. Η προετοιμασία του Αρη βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, το ρόστερ είναι υπό διαμόρφωση και με αρκετά ακόμη κενά, οπότε δεν υπάρχει χώρος για αναλύσεις και συγκρίσεις. Αν ο Τόλης Τερζής κρατάει κάτι από την προχθεσινή «προπόνηση» με αντίπαλο την Μακάμπι Χάιφα, είναι η διάθεση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές και κάποια στοιχεία σε ατομικό επίπεδο.

Εκείνο που προκύπτει ως πρώτο «συμπέρασμα» είναι, ότι σε επίπεδο αγωνιστικού πλάνου πρόκειται για μια συνέχεια της περσινής σεζόν με πολλές διαφορές όμως στα πρόσωπα που θα το «υπηρετήσουν». Η φιλοσοφία θα είναι η ίδια. Η βάση στην οποία θα στηθεί ο Αρης της επόμενης σεζόν είναι το 4-3-3 και ως εναλλακτική το 4-2-3-1, με ένα πιο επιθετικό στυλ, το οποίο θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την κυριαρχία και ένα ποδόσφαιρο πρώτου ρόλου. Αυτό φανερώνουν οι επιλογές του προπονητή αλλά περισσότερο οι επιλογές που γίνονται στον μεταγραφικό σχεδιασμό, με τον Παλίκουτσα να αναζητεί τα κατάλληλα εργαλεία που θα εξυπηρετήσουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παιχνιδιού τα οποία απαιτούν τα δύο σχέδια του Τερζή.

Οι προθέσεις για τη βάση που θα στηριχθεί η ομάδα φάνηκαν άλλωστε και στο πρώτο φιλικό της σεζόν, ασχέτως που είχε προπονητικό χαρακτήρα και με πολλά κενά στο ρόστερ. Η επιλογή του 4-3-3, με κόφτη τον Ντουκουρέ και δύο εσωτερικούς μέσους τον Νταρίντα με τον Νταμπό, δεν έγινε τυχαία. Σε αυτή τη λογική άλλωστε έγιναν οι προσθήκες του Ντομαγκόι Πάβισιτς και του Ματαρίτα ο οποίος θα βοηθήσει αρκετά με τα ανεβάσματά του στην αριστερή πλευρά. Ανάλογες θα είναι και οι υπόλοιπες κινήσεις που θα γίνουν στο μεταγραφικό κομμάτι με σκοπό να εξυπηρετήσουν το αγωνιστικό σχέδιο του προπονητή και να δημιουργήσουν έναν Αρη που θα έχει την μπάλα στα πόδια του, θα αναπτύσσεται ορθολογικά, από την άμυνα προς την επίθεση, και θα έχει κυριαρχικό χαρακτήρα στο παιχνίδι του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.