Άμεσος κίνδυνος να ξεφύγει και να πακτώσει στην τριάδα το ΠΟΚ

Δημήτρης Μπούζας23 Ιουνίου 2023

Παρακολουθώντας στενά τα διαδραματιζόμενα στον χώρο και πιο συγκεκριμένα με ποιο «τρόπο» κινούνται στις μεταγραφές οι ομάδες της πρώτης πεντάδας, που θεωρούνται και οι κατά τεκμήριο ισχυρές της Σούπερ Λίγκα, μπορείς να διακρίνεις με σχετική ευχέρεια τι ακριβώς επιδιώκουν και το κυριότερο ποιες είναι οι δυνατότητες και οι πιθανότητες να τα καταφέρουν. Σαφέστατα θα πρέπει να υπολογιστεί και το «που βρίσκονται» σήμερα.

Ποια είναι δηλαδή η διαχρονικά δομημένη βάση τους και τα μέχρι τώρα κεκτημένα τους, όπως και η ικανότητα τους να τα υπερασπιστούν. Με δεδομένο πλέον ότι οι ευρωπαϊκές θέσεις από φέτος περιορίζονται στις τέσσερις, αυτόματα γίνεται λόγος για το ποιες από τις περσινές πέντε ομάδες θα τις καταλάβουν. Η «εικόνα» που έχουμε μπροστά μας, δείχνει ολοκάθαρα ότι οι δύο πρώτες (ΑΕΚ και Παναθηναϊκός) το έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα και προχωράνε με σταθερό βηματισμό, στην διατήρηση του ευρωπαϊκού προνομίου, αλλά και των εγχώριων διακρίσεων (πρωτάθλημα και κύπελλο).

Η Ένωση με τον Μελισσανίδη αποφασισμένο να εκμεταλλευτεί το καλό αστέρι που φάνηκε στο ορίζοντα με τα εγκαίνια της «Opap Arena» και την κατάκτηση του νταμπλ, κινείται άνετα στα μεταγραφικά, έτοιμη να αντικαταστήσει πιθανές απώλειες (Πινέδα), αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω το ρόστερ της. Θεωρείται ως εκ τούτου φαβορί σε ότι φιλοδοξεί για τη νέα χρονιά. Η πρώτη θέση στην τριάδα καταλαμβάνεται από μέρους της άνευ αντιρρήσεως.

Θα τολμούσα να πω ότι ο Παναθηναϊκός με τις μέχρι τώρα αξιολογότατες ποιοτικές προσθήκες του, διεκδικεί θέση στο προνομιούχο ρετιρέ. Για τον Ολυμπιακό, παρά τις όποιες ολιγωρίες και την καθυστερημένη έναρξη της ενίσχυσης του έμψυχου υλικού του, ουδείς λόγος και καμία αμφιβολία. Κι αυτό, γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι με την παρασκηνιακή και μόνο ισχύ του, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τις υψηλές θέσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση και εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά τα προγνωστικά, προκύπτουν ένας κίνδυνος και δύο ερωτηματικά. Ο κίνδυνος αφορά την πιθανότητα να καταληφθεί η τριάδα από το ΠΟΚ και μάλιστα να πακτωθεί σε αυτό. Κάτι που τα τελευταία χρόνια το ακύρωνε η παρουσία και μόνο του ΠΑΟΚ. Σε ότι έχει τώρα σχέση με τα ερωτηματικά, το ένα αφορά ασφαλώς τον ΠΑΟΚ και πως θα παρουσιαστεί στη νέα σεζόν. Και το άλλο αν υπάρχει και κάποια άλλη ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στην ευρωπαϊκή τετράδα. Σχετικά με το πρώτο, δηλαδή πως θα είναι ο νέος ΠΑΟΚ, δυστυχώς απάντηση μετά βεβαιότητας δεν μπορεί να δοθεί, από τη στιγμή που τα μηνύματα που έρχονται από το μεταγραφικό μέτωπο δεν είναι ευκρινή και ως εκ τούτου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ευοίωνα. Εκτός αν αλλάξουν θεαματικά.

Για την άλλη ομάδα που θα μπορούσε να έχει φιλοδοξίες, μπορεί να σταθεί κανείς στην περίπτωση του Άρη, εφόσον του «βγουν» οι μεταγραφές που έκανε και αποτραπεί η αποσταθεροποίηση για μια ακόμη χρονιά, από τις μαζικές αποχωρήσεις και τις αντίστοιχες αφίξεις. Με δυο λόγια που καταλήγουμε; Στην αρχική μας άποψη, ότι δηλαδή το ΠΑΟΚ πατάει πόδι στην πρώτη τριάδα και όπως όλα δείχνουν θα επιδιώξει να μονιμοποιηθεί στο ρετιρέ. Εκτός - ναι υπάρχει και εκτός – και αυτό αφορά την περίπτωση να αφυπνιστούν από τον μεταγραφικό λήθαργο οι υπεύθυνοι της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ. Τότε πολλά (ίσως και όλα) μπορούν να αλλάξουν. Τέλος, μην τρέφετε ψευδαισθήσεις ότι ο Ολυμπιακός με ότι και αν συμβεί, δεν θα είναι μέσα στην τριάδα. Νομίζω ότι κατανοείτε πλήρως και τους λόγους.

ΥΓ: Η ακατάσχετη ονοματολογία και η συνεχιζόμενη αναποτελεσματικότητα, ανησυχούν σοβαρά πλέον τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Το πόσο εύκολα ανακαλύπτονται και άλλο τόσο πόσο εύκολα ακυρώνονται υποψηφιότητες και στόχοι, είναι κάτι που επιτείνει τον προβληματισμό και την ανησυχία. Για την ώρα οι υπεύθυνοι έχουν να επιδείξουν την παράταση παραμονής ενός παίκτη που προφανώς μπορεί να ήταν και εκτός προγράμματος και τίποτα περισσότερο. Ο χρόνος που απομένει για την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας είναι 12 ακριβώς ημέρες. Θα καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα; Μακάρι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.