Κούρασε η μακρά προεκλογική περίοδος, ειδικά η μονοθεματική τροπή που πήρε εσχάτως

Δημήτρης Κανελλάκης21 Ιουνίου 2023

Τελική ευθεία από σήμερα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Λίγες μέρες πριν αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ή αν ούτε αυτή τη φορά θα υπάρξει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, δεδομένων βεβαίως των θέσεων που ήδη έχουν εκφράσει τα κόμματα, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας.

Οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν, στο σύνολό τους, νομίζω, ότι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρηθεί. Προβλέπουν, μάλιστα, οι δημοσκόποι ότι μπορεί να μεγαλώσει κιόλας, με τη ΝΔ να αυξάνει τα ποσοστά της και ο ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει τα δικά του να μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Αν θα επιβεβαιωθούν είναι κάτι που θα το ξέρουμε το βράδυ της Κυριακής. Λίγα πράγματα, άλλωστε, έμειναν για να μάθουμε.

Τα πιο πολλά έμειναν ίδια ανάμεσα στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 21ης Μαϊου και αυτή της 25ης Ιουνίου.

Δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο από τα κόμματα. Αντιθέτως, εδώ και αρκετές μέρες δεν ακούμε τίποτε άλλο εκτός από το θέμα των βουλευτών της Ροδόπης και το ναυάγιο της Πύλου.

Έχει γίνει... μονοθεματικό το τελευταίο κομμάτι αυτής της προεκλογικής περιόδου. Έχει κουράσει.

Είναι πολύ σοβαρά και τα δύο θέματα. Και το μεταναστευτικό και της μουσουλμανικής μειονότητας.

Όμως, δεν γίνεται όλη η συζήτηση να αφορά αποκλειστικά αυτά τα θέματα. Να μην συζητιούνται τα θέματα της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας.

Ξεχάστηκαν όλα αυτά το τελευταίο διάστημα.

Ας ελπίσουμε να υπάρξει από Δευτέρα μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να αρχίσει σιγά σιγά να βάζει και πάλι τα πράγματα σε μια τάξη. Να υπάρξει και πάλι μια λειτουργία που δεν θα της αποσπά την προσοχή μια μακρά προεκλογική περίοδος.

Διότι δεν είναι μόνο οι τέσσερις τελευταίοι μήνες, αλλά πάρα πολύς καιρός τώρα που η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.