«Φέτες» στα 48 ο Ζε Ρομπέρτο-Διδάσκει σε νέους αθλητές τη σημασία της αφοσίωσης

Metrosport Team16 Ιουνίου 2023

Ο Ζε Ρομπέρτο είχε μια σπουδαία καριέρα σε ομάδες όπως Ρεάλ, Μπάγερν, Σάντος, Παλμέιρας και εθνική Βραζιλίας. Αποσύρθηκε πριν έξι χρόνια, στα 43 του (!), αλλά παραμένει ακόμη σε καταπληκτική φυσική κατάσταση. Ο Βραζιλιάνος άλλοτε σπουδαίος μέσος έχει αναλάβει πλέον το ρόλο του μέντορα σε νέα παιδιά διδάσκοντας τη σημασία της αφοσίωσης σε αυτό που κάνουν.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό της γερμανικής ομοσπονδίας, ο 48χρονος άσος εξήγησε πώς απέκτησε αυτή τη νοοτροπία. «Όταν ήμουν παιδί ήμουν πολύ μικρόσωμος και αδύνατος, γιατί δεν είχα πρόσβαση σε καλή διατροφή. Γρήγορα αντιλήφθηκα πόσο σημαντικό είναι το υγιεινό φαγητό για την μέγιστη αθλητική απόδοση. Δουλειά μου είναι να διδάσκω τους νέους να διατηρούν την ίδια πειθαρχία και να εστιάζουν στον σκοπό τους. Ήμουν επαγγελματίας στα 23 χρόνια και ποτέ δεν σταμάτησα να προπονούμαι», τόνισε.

Ο Ζε Ρομπέρτο πήρε το παρατσούκλι «φιλέτο» στα χρόνια του στη Γερμανία από τους συμπαίκτες του, αφού δεν είχε ίχνος… λίπους. Ακόμη και σήμερα, προπονείται σε ρυθμούς… εφήβων και προσέχει την διατροφή του. Στις 19:00 τρώει το τελευταίο του γεύμα και το αργότερο στις 23:00 είναι στο κρεβάτι, αφού η μέρα του ξεκινά στις 7:00 κάθε πρωί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.