Eurocup… περιμένοντας το BCL

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Ιουνίου 2023

Η ΚΑΕ Αρης προχώρησε στην κατάθεση φακέλου συμμετοχής στο Eurocup της επόμενης περιόδου και θα περιμένει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ECA, ωστόσο, αυτή η επίσημη δήλωση ενδιαφέροντος δεν κλείνει το κεφάλαιο BCL καθώς οι «κίτρινοι» θα δηλώσουν συμμετοχή και στη συγκεκριμένη διοργάνωση.



Η «Μ» είχε αποκαλύψει τις σκέψεις των ανθρώπων του Αρη για την κατάθεση φακέλου συμμετοχής στο Eurocup της επόμενης περιόδου καθώς επίσης και για την προεργασία που προηγήθηκε και η οποία αφορά την εξασφάλιση επιπλέον πόρων. Το κόστος συμμετοχής είναι αρκετά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στο BCL καθώς εκτός της προϋπόθεση αγωνιστικού προϋπολογισμού της τάξεως των 800.000 ευρώ, η κανονική διάρκεια της διοργάνωσης περιλαμβάνει 18 αγώνες. Τα έξοδα των αγώνων αλλά και μετάβασης στα εκτός έδρας παιχνίδια υπολογίζονται περίπου στα 250.000 ευρώ. Γι’ αυτόν τον λόγο οι «κίτρινοι» προχώρησαν στην κατάστρωση οικονομικού πλάνου – ξεκινώντας από το bonus συμμετοχής και συνεχίζοντας στα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο – και αποτάθηκαν σε χορηγούς της εταιρίας ούτως ώστε να καλυφθεί ένα μέρος των εξόδων. Καθώς η προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής εκπνέει σήμερα, χθες η ΚΑΕ επισημοποίησε το ενδιαφέρον της.

Δύο είναι οι άξονες αυτής της απόφασης. Καταρχήν διαπιστώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον από χορηγούς για να καλύψουν μέρος των εξόδων, κυρίως όμως δεν εξασφαλίστηκε εγγυημένη θέση στους ομίλους του BCL. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι το BCL ενημέρωσε τον Αρη ότι θα ανοίξει χώρο για τους ομίλους της διοργάνωσης μόνο στην περίπτωση αποχώρησης κάποιας ομάδας. Σημείωσε επίσης ότι θα τον συμπεριλάβει στην προκριματική φάση και σε περίπτωση αποκλεισμού θα είναι σίγουρα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωσης, το FIBA Europe Cup. Ωστόσο, κανείς στον Αρη δεν «γοητεύεται» από την προοπτική συμμετοχής στον τελευταίο θεσμό, εκτιμάται επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους ξένους παίκτες με τους οποίους ο Γιάννης Καστρίτης ήδη βρίσκεται σε επαφές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, κατατέθηκε ο φάκελος στο Eurocup επί του οποίου θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της ECA η οποία ούτως ή άλλως θα «ονοματίσει» τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. Αυτή η απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί στα τέλη του μήνα. Θα μεσολαβήσει η αίτηση συμμετοχής και στο BCL (σ. σ. η προθεσμία εκπνέει στις 23 του μήνα) από την πλευρά της ΚΑΕ Αρης. Είναι ευνόητο ότι σε περίπτωση που το Eurocup κάνει αποδεκτό τον Αρη, τότε η μοναδική περίπτωση αλλαγής ρότας είναι να συμβεί το ίδιο από το BCL αλλά για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.