Ραζβάν και Ζοσέ να μην καταχρασθούν την εμπιστοσύνη του Ιβάν…

Αρις Νικολάκης15 Ιουνίου 2023

Εάν κι εφ’ όσον – μία υπόθεση επιχειρούμε – ο ΠΑΟΚ ακόμη αναζητά παίκτες και δε συζητά με παίκτες… Αλίμονο του! Φυσικά, αλίμονο του επειδή έτσι, κατά πως φαίνεται, δεν έβαλε μυαλό από το περυσινό ναυάγιο, σε ρηχά (σε τέτοια … έπλεε η Λέφκσι Σόφιας) ευρωπαϊκά νερά. Ήτοι, ρισκάρει και για αντίστοιχο εφετινό.

Εάν κι εφ’ όσον, έτσι; Εμείς πάντως, θεωρούμε πως ο «δικέφαλος» δεν αναζητά. Θέλουμε και πιστεύουμε πως ήδη συζητά με παίκτες. Κι από ώρα σε ώρα τους ανακοινώνει.

Έστω με την ψυχή στα στόματα του. Ο χρόνος βλέπετε, έβαλε τις θηλιές του γύρω από τους λαιμούς του «δικέφαλου».

Η πρόκριση στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ είναι ζωτικής σημασίας στόχος του ΠΑΟΚ. Κι αυτά τα περί «ισχυρών» κι «ανίσχυρων» ομάδων… Επιτρέψτε μας, να τα ακούμε βερεσέ! Ο ΠΑΟΚ ως «ισχυρός» (στα χαρτιά) θέλει τρεις προκρίσεις κόντρα σε «ανίσχυρους» (επίσης, στα χαρτιά), για να επιτύχει τον συγκεκριμένο ζωτικής σημασίας στόχο του. Στην τρίτη πρόκριση δε, οι τυχόν «ανίσχυροι» αντίπαλοι του ΠΑΟΚ - θεωρητικά τουλάχιστον - θα είναι εν δυνάμει «ισχυροί» Με λίγα λόγια; Έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο να διαβεί. Και δίχως γυρισμό.

Παίζοντας, εάν όλα πάνε καλά, κάθε Πέμπτη από 27 Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου. Αυτό βέβαια, είναι το κακό για τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως, και το χειρότερο. Οι έτεροι – κατά παράδοση κι ουχί μόνον – διεκδικητές των εγχώριων τίτλων… Θα πολύ περισσότερο έχουν χρόνο προετοιμασίας κι υπό καλύτερες συνθήκες…

Μη λησμονείτε πάντως, πώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χρεωθεί στο παθητικό του δυο αποκλεισμούς από «ανίσχυρες» ομάδες. Το 2017 από στη σουηδική Έστερσουντ και το 2022 από τη βουλγαρική Λέφσκι. Ως εκ τούτων εύλογα ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχοντας καεί στο γάλα φυσά και στο γιαούρτι. Κι ο νοών νοείτω!

Τα παραστατικά κάθε ομάδας ισχύουν μέχρι τη σέντρα κάθε αγώνα της. Από τη σέντρα και μετά; Ισχύει ο νόμος της μπάλας. Παίζεις. Νικάς. Προκρίνεσαι. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λέφσκι δεν έπαιξε. Δε νίκησε. Δεν προκρίθηκε. Η προετοιμασία την οποία έκανε ήταν για τ’ ανάθεμα. Οι μεταγραφές για τ’ ανάθεμα. Εμφανίσθηκε μια ομάδα – και στη Σόφια και στη Θεσσαλονίκη – για τ’ ανάθεμα. Κι ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήταν για τ’ ανάθεμα!

Δεν διανοείται οποιοσδήποτε φίλος του «δικέφαλου», μία από τα ίδια κι εφέτος. Δεν το χωρά ο νους του. Δεν το συζητά καν. Προσδοκά εκείνο το πάθημα, να έχει γίνει μάθημα.

Ελπίζει – ο οποιοσδήποτε φίλους του «δικέφαλου» - πως Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο θα το πάρουν αλλιώς, εφέτος. Δυσφορεί για την καθυστέρηση των εξελίξεων στα μεταγραφικά αλλά… Αισιοδοξεί. Θεωρεί ο ΠΑΟΚ δε θα κάνει τα ίδια τραγικά λάθη. Πιστεύει πως ο Ρουμάνος προπονητής κι ο Πορτογάλος τεχνικός (ή αθλητικός… Διίστανται οι απόψεις!) διευθυντής δεν θα καταχρασθούν την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη.

ΥΓ 1: Φυσικά κι υπάρχει κι εφέτος θέμα ρευστότητας – λόγω πολέμου στην Ουκρανία – για τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν είναι όμως, αυτό ανάχωμα στη μεταγραφική δράση της ΠΑΕ. Μην τρελαθούμε κιόλας. Και πέρυσι υπήρχε αλλά… Και μεταγραφές κι ανανεώσεις έγιναν….

ΥΓ 2: Το θέμα δεν είναι η ρευστότητα του Ιβάν Σαββίδη για τις μεταγραφές. Το θέμα είναι η ακαταλληλότητα των επιλεχθέντων στόχων. Τούτο επειδή πέρυσι, σπαταλήθηκε - με μη κατάλληλους (sic) παίκτες - ένα βουνό χρήματα και σε μεταγραφές και σε ανανεώσεις. Συμφωνείτε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.