Ντιάν Vs Ολιβέιρα: Τι δείχνει η σύγκριση της σεζόν που έκλεισε

Κώστας Πετρωτός15 Ιουνίου 2023

Ο Εμπαγέ Ντιάν είναι ένας από τους βασικούς στόχους της επίθεσης του ΠΑΟΚ (όλες οι λεπτομέρειες από το ρεπορτάζ στην σελίδα 6) και αυτή η πληροφορία μας δίνει την αφορμή να προβούμε σε μία σύγκριση με τον παίκτη, την θέση του οποίου ίσως πάρει, του Νέλσον Ολιβέιρα.

Με την βοήθεια του αναλυτή της instat, Τάσου Ματθαίου, καταγράφουμε ενδιαφέροντα στοιχεία για την παρουσία τους την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο ο Σενεγαλέζος στην Καραγκουμρούκ, όσο και ο Πορτογάλος στον ΠΑΟΚ έκαναν από 35 ματς, ωστόσο, υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις.

Η μεγαλύτερη ότι ο Ντιάν σκόραρε 25 φορές, ο Ολιβέιρα μόλις 9, ενώ ο θηριώδης Αφρικανός έχει και περισσότερα λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι (84) σε σχέση με τον Πορτογάλο (66). Ο Ντιάν κατέγραψε και 71 ευκαιρίες έναντι 39 του Ολιβέιρα, ενώ δημιούργησε και παραπάνω ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του (22-15). Το 64% των σουτ του Ντιάν βρήκε εστία, ενώ για τον Ολιβέιρα το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε στο 33%.

Ο Σενεγαλέζος ήταν και κάπως καλύτερος στις προσωπικές μονομαχίες, 42-36% (το ίδιο ισχύει και στις εναέριες, 5,3 έναντι 3,3 μέσο όρο), ενώ είχε και 5 ασίστ έναντι 2 του Ολιβέιρα. Ακόμη, ήταν καλύτερος και στις υποδοχές, μπάλας (1,43 αντί 1 μέσο όρο)

Ωστόσο υπάρχουν και στοιχεία που ήταν υπέρ του Ολιβέιρα και δικαιολογούν αυτό που δήλωσε χθες ο Δημήτρης Κολοβέτσιος περί μικρής συμμετοχής του Ντιάν στο ανασταλτικό παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Πορτογάλος έχει καλύτερη επίδοση στις ανακτήσεις μπάλας (0,89 αντί 0,60, μέσο όρο ανά παιχνίδι), έκανε περισσότερα τάκλιν (0,51 έναντι 0,29 ανά παιχνίδι), ενώ κέρδιζε πολύ περισσότερα φάουλ (62 έναντι 39 συνολικά). Ενας ακόμη τομέας που ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε καλύτερος ήταν στις ντρίμπλες, καθώς είχε 1,86 μέσο όρο ανά παιχνίδι έναντι 1,17 του Ντιάν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.