Ο Βενιζέλος για Νέα Δημοκρατία και Ροδόπη

Metrosport Team14 Ιουνίου 2023

Θέση στο θέμα σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα και τη διαχείριση της από τη Νέα Δημοκρατία πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη διάρκεια συνέντευξής του το βράδυ της Τρίτης, στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το τι θα έκανε εάν ως αρχηγός κόμματος αντιμετώπιζε αυτές τις κατηγορίες για εκλεγμένους μειονοτικούς βουλευτές του, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ξεκάθαρα:

«Μπορείτε να ρωτήσετε τους αρχηγούς των κομμάτων μεθαύριο για το θέμα αυτό. Εάν οι ψήφοι της μειονότητας είχαν κατευθυνθεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα υπήρχε η ίδια αντίδραση; Γιατί κατά καιρούς έχουμε οργανωμένη - ας το πούμε έτσι - μετάβαση ψήφων, προώθηση ψήφων προς διάφορα κόμματα στην περιοχή. Είναι ζητήματα τα οποία μας απασχολούν δεκαετίες, τα χειριζόμαστε με πολύ μεγάλη λεπτότητα και προσοχή και με βάση το διεθνές δίκαιο».

Σε άλλο σημείο της απάντησής του ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Εν πάση περιπτώσει, ας πάρουμε ορισμένες βασικές αρχές για να ξέρουμε πώς πρέπει να χειριζόμαστε τέτοιου είδους λεπτά και, θα έλεγα, μακροχρόνιας εμβέλειας ζητήματα. Πρόκειται για Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πρέπει να απολαμβάνουν όλων των συνταγματικών τους δικαιωμάτων, όλων των δικαιωμάτων τους κατά το Διεθνές Δίκαιο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κατά το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.