Ο Πάλμα, τα συμβόλαια που πρέπει να «λυθούν» και οι μεταγραφές που καθυστερούν

Βασίλης Μάστορας15 Ιουνίου 2023

Ο Λούις Πάλμα, είναι ένας 23χρονος ποδοσφαιριστής που μεταγράφηκε στον Αρη, ως εξελίξιμο ταλέντο, από ένα Πρωτάθλημα το οποίο δεν συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας. Ο νεαρός ήρθε στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον.

Γρήγορα κατάλαβε ότι όλο το περιβάλλον είναι διαφορετικό από αυτό που ζούσε στην πατρίδα του. Το ποδόσφαιρο έχει περισσότερες επαγγελματικές προδιαγραφές, αγωνίζονται σ’ αυτό ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν βαριά βιογραφικά και η δημοσιότητα είναι καθημερινή. Ο Πάλμα ισορρόπησε σ’ αυτό το περιβάλλον χωρίς να… «τραυματιστεί» σοβαρά. Αν και η ανάρτηση του για τον προπονητή της Εθνικής Ονδούρας, ίσως αποτελεί ένδειξη ότι κάποια στιγμή τα μυαλά του πήραν αέρα. Ο αποκλεισμός του από την Εθνική της χώρας του είναι ένα καλό μάθημα για τον νεαρό, πάνω στον οποίο επένδυσε πολλά και δούλεψε μαζί του ο Αλαν Πάρντιου.

 Αυτή ήταν μία καλή συγκυρία για τον Πάλμα. Καθιερώθηκε στον Αρη, βελτιώθηκε τεχνικά και κατάφερε να ενσωματωθεί στο παιχνίδι της ομάδας. Το αγωνιστικό πρόσωπο του ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα, γινόταν αισθητά καλύτερο όσο περνούσαν οι αγωνιστικές.

Ο Πάλμα όμως έχει πολλά ακόμη να μάθει. Ισως χρειάζεται να γίνει περισσότερο συλλογικός και να κάνει περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Στην ουσία περπατάει πάνω σε μία λεπτή γραμμή. Από τη μία υπάρχει ο επαγγελματικός του Παράδεισος και η μεταγραφή του σ’ ένα ευρωπαϊκό κλαμπ και από την άλλη οι «χαμηλές πτήσεις» με δεδομένο ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν στάνταρ που να προδιαγράφουν το μέλλον του ποδοσφαιριστή.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Πάλμα υπάρχει, αλλά όχι στην τιμή των 5 εκατ. που τον κοστολογεί ο Αρης. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Ισως του χρόνου τέτοια εποχή. Μπορεί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να κάνει μέσα στο γήπεδο το καλύτερο δυνατό. Ετσι ο Αρης θα κεφαλαιοποιήσει αγωνιστικά το ταλέντο του και συγχρόνως θα ανεβεί η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Διπλό το κέρδος. Αυτό όμως θα πρέπει κάποιος να βοηθήσει τον Πάλμα να το αφομοιώσει, γιατί διαφορετικά ο κίνδυνος να παραμείνει ως ένα ακόμη ταλέντο που δεν βρήκε τον σωστό επαγγελματικό δρόμο, παραμονεύει. Δεν θα είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος.

Το κυριότερο, ο παίκτης από την Ονδούρα θα πρέπει να δουλεύει με το μυαλό στον Αρη και όχι στη μεταγραφή του. Εχουν λοιπόν αρκετή δουλειά οι άνθρωποι των «κίτρινων» μέχρι να εισπράξουν περισσότερα αγωνιστικά οφέλη από τον Πάλμα και κατ’ επέκταση οικονομικά.

Το δεύτερο ζητούμενο για τον Αρη είναι να «καθαρίσει» το νεφέλωμα που υπάρχει γύρω από το νέο ρόστερ. Το οποίο για να ενισχυθεί θα πρέπει πρώτα ο Αρης να απαλλαχθεί από τα «βαριά» συμβόλαια και από ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται. Τα ονόματα των Γκρέι, Νταμπό, Ενκουλού και Πίρσμαν είναι ψηλά στη σχετική λίστα. Εχουν ενημερωθεί ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό της νέα ομάδας και αναζητείται η περισσότερο συμφέρουσα λύση και για τις δύο πλευρές. Αν οι συζητήσεις εξελιχθούν χωρίς… ανατροπές οι Αρης υπολογίζεται ότι θα απαλλαχθεί από συμβόλαια περίπου 3 εκατ. ευρώ. Ποσό σημαντικό το οποίο αξιοποιούμενο για το νέο ρόστερ μπορεί να αλλάξει θεαματικά την εικόνα της ομάδας. Μέχρι στιγμής όμως υπάρχουν μόνο αποχωρήσεις και αύριο είναι προγραμματισμένη η επίσημη «πρώτη» της ομάδας. Ο χρόνος πιέζει και το περιβάλλον είναι θολό.

O πρόεδρος της Κηφισιάς υπέπεσε σε μεγάλο φάουλ κατά τους πανηγυρισμούς του για την άνοδο της ομάδας στη SL1. Ευχαρίστησε μόνο τον Τεχνικό διευθυντή Στέφανο Κοτσόλη και τους ποδοσφαιριστές και δεν είπε λέξη για τον προπονητή Πετράκη και για τους συνεργάτες του. Εστω για τα μάτια του κόσμου και για λόγους ευγενείας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.