Απρόβλεπτα ρευστό το μέτωπο των μεταγραφών, με σκληρά παζάρια και ελάχιστες συμφωνίες

Δημήτρης Μπούζας15 Ιουνίου 2023

Έχουμε μπει για τα καλά στην μάχη των μεταγραφών. Αυτό βέβαια σε ότι έχει σχέση με τη χρονική διάρκεια τους. Ωστόσο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προφανώς και μέχρις ενός σημείου και με τα διαφαινόμενα, δεν φαίνεται να ζήσουμε κάτι παρόμοιο με τις προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους, στις οποίες και το ξεκίνημα και το φινάλε άφησαν ενδιαφέρουσες και έντονες εντυπώσεις.

Αυτή τη στιγμή ψάχνεις με το κερί να βρεις κάποια συμφωνία. Ομάδες που καίγονται στην κυριολεξία για να ενισχύσουν τις μαύρες τρύπες που έχουν στο ρόστερ τους, δεν μπορούν να επιδείξουν τίποτα απολύτως. Δεν έχουν κάνει «σεφτέ» κατά τα κοινώς λεγόμενα. Διερευνητές και αναλυτές του «φαινομένου» εκόντες – άκοντες, επιχειρώντας να ερμηνεύσουν αυτήν την περίεργη φετινή μεταγραφική ανομβρία, καταλήγουν από τώρα στο συμπέρασμα ότι φέτος υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε κάτι το τελείως διαφορετικό. Ή αν θέλετε κάτι ξεχωριστό από τις κλασικές και διαχρονικά καθιερωμένες μεταγραφές. 

Η εξήγηση που δίνουν αφορά κατά κύριο λόγο μια ενδεχόμενη οικονομική στενότητα για κάποιες ομάδες που συνήθως ήταν πρωταγωνίστριες στο παζάρι. Προσθέτουν βέβαια και την περίπτωση της πολυπληθέστατης παρουσίας περίεργων διαμεσολαβητών που «εισέβαλε» ανεμπόδιστα στον χώρο των επαγγελματιών μάνατζερ και αναστάτωσε τον χώρο όπως και τις καθιερωμένες ομαλές συνθήκες συναλλαγών που υπήρχαν. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για την εισαγωγή «νέων ηθών» που μόλυναν και κατέστησαν σε πολλές περιπτώσεις άκυρες συμφωνίες στη διάρκεια της εξέλιξης τους. 

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και ρίχνοντας μια ματιά στα «δικά μας», βλέπουμε πως τις ελάχιστες ουσιαστικές κινήσεις τις μοιράζονται η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Με τον Ολυμπιακό ακόμη να μην έχει καταλήξει σε προπονητή, δίνοντας προτεραιότητα σε… πωλήσεις παικτών που είτε του περισσεύουν, είτε αδυνατεί να τους κρατήσει. Στη σειρά ο ΠΑΟΚ, η ομάδα με τη μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης, να μη έχει βγει ακόμη στο ξέφωτο. Και όχι μόνον αυτό, να αιφνιδιάζει και να προκαλεί δυσαρέσκεια, ανακοινώνοντας σαν πρώτη μεταγραφική κίνηση την παραμονή ενός δευτεροκλασάτου επιθετικού, μαζί με την ανανέωση του τρίτου τερματοφύλακα της ομάδας. Καλός μεν και τίμιος, αλλά μετριότατος ο συμπαθέστατος Μπράντον Τόμας, τον οποίο επέβαλλε το γνωστό συστηματάκι, που λειτουργεί παράπλευρα του «όλου οργανισμού», υπερασπιζόμενο περιστασιακά και για τους δικούς του λόγους, παίκτες δεύτερης επιλογής (βλέπε Μουργκ και Σία). 

Σαφέστατα υπάρχει αγωνιώδης αναμονή και προσδοκία ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν εντός των ημερών ανακοινώσεις για τις πρώτες ποιοτικές (ελπίζουμε) προσθήκες από την Μικράς Ασίας. Λέμε για τις πρώτες, αφού το σύνολο των αναγκών είναι αρκετά μεγάλο και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής δύσκολα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος τους. 

Στον Άρη τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά αλλά το ίδιο κρίσιμα και καθοριστικά όπως στον δικέφαλο. Θα σας παραπέμψω όμως στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ όπου θα δείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Να σημειώσω τούτο μόνο, που αφορά το αμείωτο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού (επιμονή Γιοβάνοβιτς) για τον Φαμπιάνο. Κάτι όμως που θεωρείται ανέφικτο και δεν το συζητάει ο επίσημος Άρης.

ΥΓ: Η έκθεση Ιωαννίδη που έγινε με εντολή της FIFA για το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πράγματι καταπέλτης σε ότι αφορά την δράση του ακατανόητου Αυγενάκη. Το τι του καταμαρτυρεί δεν λέγεται. Οι εξωθεσμικές του ανήκουστες παρεμβάσεις και προσπάθειες να εξυπηρετήσει τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, εξόργισαν το μεγάλο αφεντικό Τζιάνι Ινφαντίνο. Αναμένονται σοβαρές εξελίξεις επί του θέματος και ανάλογες επιπτώσεις για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.