Καλαμαριά: Εγκρίθηκε η πρώτη δόση ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη διάνοιξη της Πόντου

Metrosport Team09 Ιουνίου 2023

Ο κύβος ερρίφθη για την πολυσυζητημένη και “πολύπαθη” διάνοιξη της οδού Πόντου στην Καλαμαριά, ένα έργο που “κουμπώνει” στα έργα της επέκτασης του Μετρό στην περιοχή, καθώς όπως ανακοίνωσε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, προχθές εξεδόθη η εγκριτική ύψους 8 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, από τα 15,7 εκατ. ευρώ του συνόλου του έργου, όπως επίσης και για 1,3 εκατ.ευρώ για απαλλοτρίωση του οικοπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Η οδός Πόντου στην Καλαμαριά είναι χαρακτηρισμένη δημοτική και όχι δημόσια οδός, με αποτέλεσμα το βάρος των απαλλοτριώσεων να βαρύνει οικονομικά τον Δήμο, ο οποίος λόγω του πολύ υψηλού κόστους δεν μπορούσε να ανταποκριθεί αφ’ εαυτού και το έργο ταλανίζει την περιοχή κυριολεκτικά επί περίπου τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμαριάς θα ξεκινήσουν οι απαλλοτριώσεις για όσα ακίνητα έχουν οριστικές τιμές μονάδος και ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα – συγκεκριμένα εντός της τρέχουσας εβδομάδας – σε αίτημα για τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία με τη νέα Κυβέρνηση. Για την έγκριση της προαναφερόμενης πρώτης δόσης χρειάστηκε περίοδος περίπου 2,5 μηνών.

Στόχος είναι στο σύνολό της η Πόντου να είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης με δύο ή και τρεις λωρίδες σε κάθε ρεύμα (σ.σ. πέραν των παρκαρισμένων οχημάτων) και με ποδηλατόδρομο που θα φτάνει και θα “κουμπώνει”μέχρι τον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Μίκρα και να εξελιχθεί σε βασική οδική αρτηρία της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα σταματάει στο ύψος της περιοχής “Αριστοτέλης”.

grtimes.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.