Κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει στα μέλη του οργάνου το νέο εκλογικό αφήγημα του κόμματος, στοιχείο που θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για ένα κόμμα που γνωρίζει ότι δύσκολα μπορεί να μιλήσει για νίκη στις εκλογές και εξίσου δύσκολα μπορεί να εγκαταλείψει την προοπτική της διακυβέρνησης. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θεωρείται βέβαιο ότι θα θυμίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα εξουσίας κι ως ένας τέτοιος πολιτικός φορέας θα πρέπει να διατηρηθεί στο πολιτικό σκηνικό διεκδικώντας τη διακυβέρνηση του τόπου. Εκ των πραγμάτων λοιπόν θα αναζητηθούν εκείνες οι διατυπώσεις που θα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος στο να περιορίζεται στο ρόλο της αντιπολίτευσης αλλά θα αποφεύγονται εκφράσεις ή λέξεις που δεν θα είναι πειστικές για τον ψηφοφόρου του κόμματος όπως πχ η νίκη στις εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο Κόκκινο είπε ότι “το μήνυμα της κάλπης δεν είναι να μην διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας. Το μήνυμα της κάλπης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη, ότι ο τρόπος με τον οποίο επικοινώνησε το πρόγραμμά του και την πολιτική του”. Πρόσθεσε δε ότι “εμείς έχουμε την πολιτική υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, απέναντι σε όλους τους πολίτες και τους εαυτούς μας και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Τα κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές για να κυβερνήσουν”.
Σημειωτέον πως χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της τάσης των “προεδρικών” του κόμματος όπου εκφράστηκε η βούληση για καθολική υποστήριξη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ως του προέδρου που πρέπει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία κρίσιμη εκλογική μάχη. Όλα αυτά υπό το αρνητικό κλίμα που διαμόρφωσε η παρέμβαση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος μιλώντας στο action24 υπέδειξε την πλαισίωση του Αλέξη Τσίπρα με νέα πρόσωπα: “Η πρόκληση για εμάς είναι για τον έναν μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας”.
Η συγκεκριμένη υπόδειξη προκάλεσε την αρνητική αντίδραση πολλών στελεχών που θεώρησαν ότι ο ευρωβουλευτής προτείνει να τεθεί ο Αλέξης Τσίπρας υπό επιτροπεία. “Εγώ ξαφνιάστηκα” ήταν η αρχική αντίδραση της Ρένας Δούρου που μίλησε στο ραδιόφωνο του Άλφα και σημείωσε: “Επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη που στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές, για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο -όχι στενά για το κόμμα αλλά για τον τόπο-, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται- να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία. Θεωρώ ότι είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις όταν δεν γίνονται μέσα στα συλλογικά όργανα”.
Λίγο αργότερα ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε “ανοησίες” τις δηλώσεις Παπαδημούλη μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι της Ναυτεμπορικής. “Θα έπρεπε κανένας να υπολογίσει ότι σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μάς ψήφισε και σκέφτεται να μάς ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες. Αυτή είναι η ουσία” είπε και πρόσθεσε: “Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία που και στα δύσκολα κρατά το τιμόνι σταθερά. Είναι έτοιμη να μπει στη μάχη και η συζήτηση αυτή νομίζω αφορά κέντρα που δεν θέλουν το καλό του κόμματος” εξήγησε χαρακτηρίζοντας τις απόψεις Παπαδημούλη “εκτός τόπου και χρόνου”.