Ολα κρίνονται στην πράξη, βέβαια, αλλά η σκέψη του Καρυπίδη για στήριξη Τερζή και επιλογή Θέου, είναι πολύ ενδιαφέρουσα

Δημήτρης Κανελλάκης11 Μαΐου 2023

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σκέψη του Θόδωρου Καρυπίδη να πορευτεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο με προπονητή τον Τερζή και συνεργάτη του τον Θέο.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θυμάμαι προπονητή του Άρη τα τελευταία χρόνια ο οποίος να έπεισε με τη δουλειά του, να κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, των παικτών και των φίλων του Άρη σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρηθεί πως πρέπει να στηριχθεί και να αφεθεί να δουλέψει για να χτίσει μισ ομάδα η οποία θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ενδεχομένως η ευθύνη να μην ήταν μόνο των προπονητών. Πιθανώς να έφταιγε και η διοίκηση, που δεν τους έδωσε όσα χρειαζόταν ώστε να είναι πολύ πιο αποτελεσματική η δουλειά τους, πολύ πιο παραγωγική η συνεργασία τους με τους «κίτρινους»

Δεν είναι της παρούσης να το εξετάσουμε. Σημασία έχει αυτή την στιγμή να δούμε ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από την επιλογή των Τερζή-Θέου. Το πρώτο που, νομίζω, ότι έρχεται στο μυαλό του καθενός ως σκέψη είναι ότι ο Καρυπίδης δεν θέλει να κάνει άλλα πειράματα. Δεν θέλει να ψάχνει λύσεις οι οποίες δεν είναι μακράς πνοής, ούτε να ρισκάρει, όταν έχει δίπλα του έναν Έλληνα προπονητή, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια έδειξε πως αξίζει μια ευκαιρία να δοκιμαστεί από την αρχή. Εναν προπονητή ο οποίος δεν χρειάζεται χρόνο για να μάθει τα αποδυτήρια του Άρη. Δεν χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει ποιο είναι το περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει. Έναν προπονητή ο οποίος θήτευσε δίπλα σε όλους τους προπονητές τα τελευταία χρόνια στον Άρη.

Ο Τερζής έχει ένα... πακέτο το οποίο πληροί αρκετά από τα κριτήρια για να αναλάβει τον Άρη. Δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή. Αυτό εξαρτάται από τον ίδιο, από την συνεργασία του με τον Καρυπίδη, από τις επιλογές που θα κάνει, από την διαχείρισή του.

Εξαρτάται κι από το πόσο καλά θα... κολλήσει με τον Θέο. Η επιλογή του οποίου, παρεμπιπτόντως, σηματοδοτεί -λογικά- την στροφή προς μία κατεύθυνση που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν ακολουθούσε ο Άρης: της οργάνωσης και της σοβαρής δουλειάς στα τμήματα υποδομής, όπου οι «κίτρινοι» υστερούν αφάνταστα σε σχέση με τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και όχι μόνο...

Ο Τάσος Θέος θεωρείται από τους ικανότερους στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα και αυτός, προφανώς, είναι ο βασικότερος λόγος που ο Καρυπίδης τον φέρνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.