Δεν ξέρουμε που «κολλάει» και αν «κολλάει» σωστά το σκεπτικό της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (με τη σύμφωνη γνώμη πιστεύουμε και του Μπένετ), τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής να τα διαιτητεύσουν Έλληνες διαιτητές. Κι αυτό γιατί ανάμεσα τους υπάρχει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας, που αφορά την 3η θέση, η οποία παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.
Και το κυριότερο, η μία από τις δύο ομάδες να είναι αυτή που ελέγχει σχεδόν απόλυτα την ΚΕΔ και τον χώρο ολόκληρο. Σημείο αναφοράς ενός ενδεχόμενου κινδύνου εκτροπής, αποτελεί ασφαλώς αυτός ο διαχρονικός έλεγχος. Είναι γνωστό πως οι θλιβερές συνέπειες του (καρατομήσεις όλων των αντιπάλων της ευνοούμενης ομάδας, των οποίων ο ατελεύτητος αριθμός είναι έτοιμος να φιλοξενηθεί στο βιβλίο Γκίνες) προϊδεάζουν για τα χειρότερα. Με την συγκεκριμένη είδηση κυκλοφόρησαν και ονόματα.
Ανάμεσα τους και ο συμπαθέστατος Μανούχος, ο οποίος έχει εκτεθεί κατ΄ επανάληψη, με τις προσπάθειες του να διατηρήσει ο Ολυμπιακός το αήττητο, σε όσα παιχνίδια του διαιτητεύει ο ίδιος. Δεν ξέρουμε αν τελικά επικρατήσει αυτή η άποψη, όπως επίσης και ποια ήταν, ή πιθανό να είναι, η αντίδραση της διοίκησης του ΠΑΟΚ, προκειμένου να παιχτεί το «στήσιμο» ενός τιμ από Έλληνες, με την προώθηση μόνο ενός ξένου VARίστα. Για να περάσει η ομάδα του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, ο οποίος σημειωτέο εξέδωσε περί τούτου και μια ανακοίνωση πραγματικό «ξεκάρφωμα».
Είναι αλήθεια πως σε κάποια παιχνίδια που αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, εκ των υστέρων διαπιστώθηκαν τέτοια σκηνικά (στησίματα) με κάποια άγνωστα «πουλιά» από απόμακρους Συνδέσμους, να είναι υπεύθυνα ακόμη και για τις ευθυγραμμίσεις των οφσάιντ (βλέπε Σινιοράκης στην Τρίπολη). Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Λουτσέσκου έχει πλέον σαφή εικόνα για την ετοιμότητα των παικτών του, με τους τραυματίες να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Η 3η θέση όπως προαναφέρθηκε δίνει ένα πλεονέκτημα, μαζί με ένα αντίστοιχο κίνητρο.
Η κατάκτηση της μπορεί να αποτελέσει, συγχρόνως βέβαια και με την αντίστοιχη του κυπέλλου, ένα σοβαρό «άλλοθι», που θα εκτιμηθεί και από τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος δεν αποδέχθηκε εύκολα την απώλεια της πρώτης και της δεύτερης θέσης του Τσάμπιονς Λιγκ, εξαιτίας της ασχετοσύνης και της ανικανότητας συγκεκριμένων παραγόντων, ιδιαίτερα του Πορτογάλου τεχνικού διευθυντή, ο οποίος παραμένει μονίμως (και περιέργως)στο απυρόβλητο. Στόχος διπλός λοιπόν που δίνει την ευκαιρία για να μην πάει χαμένη η χρονιά. Ας σπεύσουν άπαντες να προστατέψουν τον πρώτο, που είναι το παιχνίδι της Κυριακής.
Κι αυτό, γιατί θεωρείται βέβαιο ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να τον αλώσουν, με τους γνωστούς παρασκηνιακούς τρόπους, που επί δεκαετίες επιστρατεύουν. Σε ότι αφορά τώρα τα όσα ακολούθησαν μετά την υπερβέβαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, μπορείτε να τα απολαύσετε διαβάζοντας το τι γράφουν τα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου. Και ιδιαίτερα της ιδιοκτησίας των δύο προέδρων Μαρινάκη – Αλαφούζου, των οποίων η συμμαχία έληξε τόσο άδοξα. Η γενική αποδοχή της ανωτερότητας τη ΑΕΚ ωστόσο, δεν αμφισβητείται από κανέναν.
ΥΓ1: Αλέξανδρος Κοσμίδης: «Το να έχεις Κουλιεράκη και Μιχαηλίδη και να προσπαθείς να καθιερώσεις τον Νάσμπεργκ, είναι κάτι που ξεφεύγει από την ποδοσφαιρική λογική. Είναι ασφαλώς κάτι παραπάνω. Το ίδιο και η ανεξήγητη σιωπή επί μήνες, της εξαφάνισης του περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Κούρτιτς».
ΥΓ2: Ο Μελισσανίδης νίκησε κατά κράτος τον Μαρινάκη. Αν θέλετε μαζί του και τον Αλαφούζο. Κατάφερε να στήσει μια αξιόλογη ομάδα, με σωστές μεταγραφικές κινήσεις και εξίσου με εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή του. Τα εγκαίνια της «OPAP Arena», συνοδεύονται από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.
ΥΓ3: Συμβουλή από τον θυμόσοφο λαό: «Το κακό συναπάντημα» δεν το αντιχαιρετάς, το προσπερνάς. Δεν αξίζει να χαλιέσαι για πρόσωπα και πράγματα που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνηση σου.