ΠΑΟΚ: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπράντον Τόμας

Metrosport Team05 Μαΐου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Τούμπα από την Μάλαγα ως μία λύση για την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με αυτά που έχει ο Ολιβέϊρα. Υπήρξαν και άλλοι επιθετικοί πριν καταλήξουν οι Μπότο και Λουτσέσκου σε αυτή την λύση. Προκρίθηκε όμως ο Μπράντον.

Μετά από εννέα και πλέον μήνες ο 28χρονος Ισπανός έχει πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις. Ήδη είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 γκολ στο ενεργητικό του και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Στο Πρωτάθλημα μετρά έξι γκολ ενώ στο Κύπελλο έχει πετύχει πέντε. Διόλου ευκαταφρόνητες οι επιδόσεις του, εάν σκεφθεί κανείς πως o χρόνος συμμετοχής του, ειδικά στο Πρωτάθλημα είναι ο μισός σε σύγκριση με αυτόν που έχει ο βασικός σέντερ φορ, ο Ολιβέϊρα.

Με 1.074 λεπτά πέτυχε έξι γκολ

Προσέξτε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ο Μπράντον Τόμας έχει πετύχει έξι γκολ στο Πρωτάθλημα, έχοντας καταγράψει 1.074 λεπτά συμμετοχών. Ο Ολιβέϊρα έχει παίξει 2.086 λεπτά και 32 αγώνες και πέτυχε επτά γκολ. Ο Νάρεϊ (που δεν είναι σέντερ φορ) έπαιξε σε 2.250 λεπτά και πέτυχε επτά γκολ. Η σύγκριση όμως κάλλιστα γίνεται ανάμεσα σε Ολιβέϊρα και Μπράντον Τόμας.

Εκεί ο Ισπανός (έχει και Αγγλικό διαβατήριο) κερδίζει στον εσωτερικό ανταγωνισμό. Στο σύνολο έχει πετύχει 11 γκολ (εννέα έχει ο Πορτογάλος) και είναι κομβικός σε αναμετρήσεις που έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Το γκάλοπ που έγινε χθες στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” δείχνει την τάση που επικρατεί. Περισσότεροι από 1.700 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ψήφισαν….Μπράντον Τόμας δαγκωτό. Να μείνει δηλαδή στον ΠΑΟΚ και την νέα σεζόν σε ποσοστό 90%. Είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό ποσοστό που δεν το βλέπουμε πολύ συχνά. Ο Ισπανός στις δηλώσεις του στη Metrosport (μπορείτε να τις διαβάσετε στην σελίδα 24) εκτός από τους στόχους του ΠΑΟΚ τόνισε πως θέλει να παραμείνει και του χρόνου στη Θεσσαλονίκη.

Η οψιόν ανανέωσης από τον ΠΑΟΚ

Το συμβόλαιό του λήγει στα τέλη Ιουνίου. Όμως υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμη χρόνο, μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Από το κλαμπ εξαρτάται κυρίως η επόμενη ημέρα και στον ΠΑΟΚ δείχνουν θετικοί στην προοπτική της ανανέωσης. Πρέπει όμως να βρεθεί λύση στο οικονομικό. Ο Μπράντον ζητά ένα ποσό που αγγίζει τις 650.000 ευρώ ετησίως. Δεν είναι απαγορευτικό όμως στον ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να μειώσουν τις πάγιες απολαβές και να δώσουν έξτρα κίνητρα υπό μορφή μπόνους. 

Υπάρχει μία διαφορά, στις πρώτες διερευνητικές συζητήσεις, που όμως κάλλιστα μπορεί να καλυφθεί. Άλλωστε τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Μπράντον είναι ικανοποιημένοι από την συνεργασία τους. Η ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε από τον κόσμο λοιπόν, στο γκάλοπ του Metropolis 95,5 μπορεί να προσμετρηθεί στο “πακέτο” για να ληφθεί η τελική απόφαση μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.