Μπάες - Τσιτσιπάς 1-2: Σίφουνας ο Στέφανος προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Madrid Open

Metrosport Team02 Μαΐου 2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπάες μετά από δύο ώρες και 14 λεπτά, καθώς επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3) και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Madrid Open.







Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αναμετρηθεί με τον Ισπανό Μπερνάντε Ζαπάτα Μιράλες (Νο. 42 της παγκόσμιας κατάταξης), ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Ρώσου Ρομάν Σαφιούλιν με 2-1 σετ.

Το ματς

Οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους στα πρώτα επτά games, χωρίς να απειλήσουν με break. Ωστόσο στο όγδοο game ο Μπάες έκανε το break και πήρε προσωρινά το προβάδισμα για το σετ. Ο Στέφανος αντέδρασε άμεσα. Αρχικά πήρε το ένατο game που ήταν θρίλερ και στο οποίο ο Μπάες του έσβησε τρία break points.

Στη συνέχεια κατέκτησε και τα τρία εναπομείναντα σετ κάνοντας ένα ακόμα break στο σερβίς του Αργεντινού και κατέκτησε το σετ με 7-5, παίζοντας όμορφο τένις στο τελευταίο κομμάτι του σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Σεμπάστιαν Μπάες μπήκε φουριόζος. Αρχικά ο Τσιτσιπάς είχε δύο break points στο πρώτο game, τα οποία έσβησε και στη συνέχεια έκανε το 1-0, ενώ έκανε και break στο πρώτο σερβίς του Στέφανου. Ο Μπάες κράτησε το σερβίς του και στο τρίτο σετ, κάνοντας το 3-0.

Ο Στέφανος που δεν μπήκε καλά στο πρώτο σετ αντέδρασε στο τέταρτο game, το οποίο κατέκτησε εύκολα μειώνοντας σε 3-1. Από εκεί και πέρασε προσπάθησε να κάνει το break για να φέρει σε ισορροπία το σετ και παρότι είχε τις ευκαιρίες, ο Μπάες άντεξε και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-3.

Το τρίτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, καθώς οι δύο τενίστες κρατούσαν πιο εύκολα τα σερβίς τους, χωρίς να απειλούνται με break. Στο όγδοο game ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο σερβίς του Μπάες και πήρε το πλεονέκτημα για το τρίτο σετ. Στο τελευταίο game οι δυο τους έδωσαν μια ωραία μονομαχία, όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει τη νίκη στο τέλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.