O Άρης σώζει με εμφατικό τρόπο μία χαμένη παρτίδα για διάκριση

Βασίλης Μάστορας27 Απριλίου 2023

Τελικά στο τέλος δεν βγαίνει η… χοντρή, αλλά ο Αρης δείχνει τα δόντια του κι έτσι όπως πάει θα καταφέρει να κλείσει με εμφατικό τρόπο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μια χρονιά που έκρυβε πολλές πίκρες για τον κόσμο του, αλλά πλέον απ’ ότι φαίνεται τα αποτελέσματα στα πλέι οφ θα λειτουργήσουν ως «σφουγάρι» και θα σβήσουν αρκετές από τις κακές στιγμές.
Η αρχή έγινε στον αγώνα με τον Βόλο και χθες με τον περσινό Πρωταθλητή Ολυμπιακό, τον οποίο ο Αρης έριξε εύκολα στο καναβάτσο. Κι αν μάλιστα ήταν περισσότερο προσεχτικός σε δύο-τρεις τελικές προσπάθειες θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο το σκορ.

Λίγη αξία όμως έχει αυτό. Μεγαλύτερη έχει το ότι πήρε μία τεράστια νίκη η οποία του έδωσε το δικαίωμα να αυξήσει τη διαφορά στους +7 από τον Βόλο, αλλά εξίσου σημαντικό να κερδίσει πόντους γοήτρου. Εκεί όπου ο Αρης, όπως και να το δούμε, είχε ένα έλλειμμα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Επίσης είναι σημαντικό το ότι οι «κίτρινοι» παραμένουν προσηλωμένοι στις ανάγκες των πλέι οφ και κάνουν μέσα στο γήπεδο ό,τι πρέπει. Και από τη στιγμή που στέκονται στο ύψος τους δικαιούνται να αισθάνονται πλέον μεγαλύτερη σιγουριά για την 5η θέση. Σχεδόν την «κλείδωσαν» χθες το βράδυ.

Ο Τερζής τακτικά συνέχισε με τον 4-3-3 και έκανε τρεις αλλαγές εκ των οποίων οι δύο ήταν αναγκαστικές. Ο Σέικ Ντουκουρέ χρησιμοποιήθηκε ως «κόφτης» με εσωτερικούς μέσους τους Νταρίντα, Νταμπό, ενώ στην επιθετική τριάδα ήταν ο Ματέο Γκαρσία μαζί με τους Πάλμα, Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε με 4-2-3-1 άλλαξε τη μισή αμυντική γραμμή. Παπασταθόπουλος και Ανδρούτσος πήραν φανέλα βασικού και στον άξονα ο Κασάμι αγωνίστηκε δίπλα στον Εμβιλά. Επέστρεψαν στην 11άδα Μασούρας και Βρουσάι, ο Φορτούνη είχε ρόλο οργανωτή και ο Μπακαμπού ήταν στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, μετά… σιώπησε μέχρι το 20ο όταν ο Μασούρας σούταρε αλλά ο Κουέστα είχε καλή τοποθέτηση και μετά πάλι… επιθετική σιωπή.

Ο Αρης έδειχνε ότι μπήκε στο γήπεδο για να κερδίσει. Είχε κοντά τις γραμμές και καλά τρεξίματα. Ετσι Κασίμι και Φορτούνη ήταν εγκλωβισμένοι και ο Ολυμπιακός ακίνδυνος. Οι «κίτρινοι» είχαν το δικό τους τέμπο. Εκαναν αργές αλλά προσεκτικές κινήσεις και μεταβίβαζαν με σιγουριά την μπάλα.

Και επειδή η ποιότητα πάντα βγάζει… λαγούς από το καπέλο, ο Λουίς Πάλμα έκανε πάλι το… «μαγικό» του. Ο επιθετικός από την Ονδούρα πέτυχε ένα απίστευτο γκολ, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Γκολ απ’ αυτά που σπάνια βλέπει κάποιος στα γήπεδα της Ευρώπης.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Αρη οι οποίοι επένδυσαν πάνω σ’ αυτό και έκαναν ό,τι έπρεπε να για να μην πάει στράφι. Συνέχισαν να κλείνουν τους διαδρόμους και να βάζουν δύσκολα στον Ολυμπιακό, έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Ματέο Γκαρσία στο 50ο και πέτυχαν ένα δεύτερο γκολ με τον Νταμπό (65ο). Η νίκη άρχισε να παίρνει για τα καλά κιτρινόμαυρο χρώμα. Ο Ολυμπιακός μείωσε με πέναλτι (70ο), αλλά όσο κι αν προσπάθησε να καρδιοχτύπησε τον Αρη, το πέτυχε μόνο με ένα σουτ του Ελ Αραμπί από το ύψος του πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Στα συν των «κίτρινων» η πολύ καλή απόδοση των Ντουκουρέ, Νταμπό και Νταρίντα οι οποίοι τα πήγαν εξαιρετικά ανασταλτικά και έδωσαν βοήθειες επιθετικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.