«Ο Αρης δεν συντάχθηκε με κανέναν»

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Απριλίου 2023

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Superleague, ο Θόδωρος Καρυπίδης διατύπωσε τα παράπονά του από την αντιμετώπιση που έχει ο Αρης από τη διαιτησία ξεκαθαρίζοντας ότι στο ζήτημα αντικατάστασης των Πολωνών διαιτητών, εστάλη επιστολή στην ΚΕΔ αλλά βάσει της κατάστασης που περιέγραψε ο Στιβ Μπένετ.



Μετά τη πραξικοπηματική αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αρη το πρωί της περασμένης Κυριακής, είναι αλήθεια ότι, προκάλεσε αίσθηση η απόλυτη σιωπή που χαρακτήρισε την επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ Αρης. Τελικώς, οι θέσεις των «κίτρινων» διατυπώθηκαν χθες από τον ίδιο τον Θόδωρο Καρυπίδη στην τηλεδιάσκεψη της Superleague όπου αρχικά στάθηκε στην ξεκάθαρη στοχοποίηση του ιδίου και του συλλόγου καθώς οι εισαγγελικές διώξεις είναι διαδοχικές σε επίσημες τοποθετήσεις τους, εν αντιθέσει με την απόλυτη σιωπή των αρχών απέναντι στις ανακοινώσεις και τις δημόσιες θέσεις άλλων προσώπων και συλλόγων.

Από τα λεγόμενα του κ. Καρυπίδη, ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο Στιβ Μπένετ παρουσίασε μια κατάσταση η οποία ενδεχομένως να μην ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. «Ο Μπένετ μου επιβεβαίωσε ότι δεν μπορούσε να βρει τους διαιτητές και μου είπε ότι προβλέπεται να γίνει αντικατάστασή τους. Δεν γινόταν να αναβληθεί το παιχνίδι», είπε. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, πότε ο Αγγλος αρχιδιαιτητής μετέφερε την αδυναμία εύρεσης των διαιτητών όταν ο ίδιος συναντήθηκε μαζί τους στο ξενοδοχείο που κατέλυσαν; Και φυσικά, πώς γίνεται να μην κατάφερε να τους εντοπίσει αφού οι ίδιοι οι Πολωνοί ισχυρίζονται ότι δεν έφυγαν από το ξενοδοχείο από το βράδυ του Σαββάτου;

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αρης επιβεβαίωσε ότι στάλθηκε επιστολή στην ΚΕΔ, έπειτα από τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μπένετ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι.. «είναι ψέματα ότι υπήρξε κοινό αίτημα. Ούτε κοινή επιστολή στείλαμε με την ΑΕΚ, ούτε συνταχθήκαμε με την ΑΕΚ. Μας είπαν ότι οι διαιτητές ήταν μεθυσμένοι και από την ΕΠΟ μας ζήτησαν να στείλουμε αίτημα αντικατάστασης των διαιτητών και βρεθήκαμε στη μέση. Μετά μου τηλεφώνησε ξανά ο Μάνταλος και μου είπε ότι ο κανονισμός λέει πως θα παίξει το ματς ο τέταρτος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έχει ο Αρης από τη διαιτησία. «Με τον ΠΑΟΚ μας χειρούργησαν. Μας έστειλαν έναν Αλβανό στο VAR ο οποίος συνελήφθη για χρηματισμό. Εμείς έχουμε ζητήσει να φύγει ο Μπένετ γιατί αυτά που γίνονται δεν γίνονταν επί Κλάτενμπεργκ. Δεν έχουν καμία σχέση οι διαιτητές με αυτούς που έφερνε ο Κλάτενμπεργκ. Εχουμε καεί από τους ξένους. Πόσο χειρότεροι θα ήταν οι Έλληνες. Εμείς δεν είμαστε με κανέναν. Κι έχουμε φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου και δεν ήταν η πρώτη φορά», κατέληξε μεταξύ άλλων.

Από τα λεγόμενα του Θόδωρου Καρυπίδη είναι εξίσου προφανές ότι η πρακτική του Αρη βασίστηκε στα δεδομένα που του παρουσίασε η ΕΠΟ. Είναι ευνόητο ότι καθώς οι «κίτρινοι» έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους τόσο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και στον Στιβ Μπένετ, κακώς εμπιστεύτηκαν τα λεγόμενα του τελευταίου ή του Σταύρου Μάνταλου. Πριν δηλαδή στείλουν την επιστολή θα έπρεπε να είχαν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία περί της μέθης των διαιτητών αλλά και της αιτιότητάς τους για το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο. Γιατί, μέχρι στιγμής, μοναδικός κοινός παρονομαστής στις αντίθετες απόψεις είναι ότι υπήρξε επεισόδιο στο αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.