Άρης: Το κακό έχει παραγίνει

Γιώργος Στράντζαλης11 Απριλίου 2023

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση ότι στον Αρη δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα στο γήπεδο για να φτάσει στην επίτευξη του φετινού στόχου, που είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά πρέπει να υπολογίζει και τους αστάθμητους παράγοντες που προκύπτουν σε κάθε παιχνίδι. 

Οι Κιτρινόμαυροι αντιλήφθηκαν πολύ καλά γιατί έπρεπε τελικά ν’ αλλάξουν οι Πολωνοί και να βρεθεί στο γήπεδο ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως 4ος διαιτητής του αγώνα και προβιβάστηκε. Ο Έλληνας διαιτητής, μετά το γκολ της ισοφάρισης του Ιτούρμπε, έψαξε στο β’ ημίχρονο κάθε πιθανό τρόπο να ξεκλειδώσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι λόγω της στιβαρής παρουσίας που είχε ο Αρης στο γήπεδο είχαν βυθιστεί στο άγχος και στην πίεση. 

Δεν είναι μόνο το πέναλτι που καταλόγισε ο Διαμαντόπουλος και τον έσωσε το VAR, στη φάση όπου η μπάλα βρίσκει στο πίσω μέρος της μασχάλης του Ενκουλού, είναι τα φάουλ που δεν υπέδειξε, με αποκορύφωμα εκείνο του Πινέδα στον Καμάτσο. Κραυγαλέα λάθη, που φανερώνουν πρόθεση και για άλλη μία φορά εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ελληνική διαιτησία και τους ανθρώπους που ηγούνται την Επιτροπή.

Σωστά το είπε ο προπονητής της ομάδας, Τόλης Τερζής, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ ότι… “ο Αρης είναι η πιο αδικημένη ομάδα φέτος στην Ελλάδα”. Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συμπτωματικό, γιατί δεν είναι. Δεν γίνεται όλες οι ερμηνείες κανονικών ή οι τρόποι εξέτασης των φάσεων να είναι μόνο υπέρ των αντιπάλων του. Τα παραδείγματα είναι πολλά και τα έχουμε καταγράψει στο ρεπορτάζ ουκ ολίγες φορές, ειδικά στα λεγόμενα “μεγάλα παιχνίδια” όπου η λίστα είναι μακρά και από το βράδυ της Κυριακής προστέθηκε άλλη μία διαιτητική αδικία εις βάρος του Αρη. 

Τώρα, αν πήρε ή όχι επίσημη θέση η ΠΑΕ αυτό είναι ζήτημα εκείνων που διοικούν και αποφασίζουν και κρίνονται για αυτές τις αποφάσεις. Το ζητούμενο είναι να προστατεύσουν την ομάδα για τους “τελικούς” που έρχονται στις εναπομείναντες έξι αγωνιστικές των playoffs όπου θα κριθεί ο φετινός στόχος. Γιατί είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν αρκεί μόνο να βελτιωθεί αγωνιστικά ο Αρης αλλά για να φτάσει στον τελικό του στόχο χρειάζεται να... κερδίζει και τους διαιτητές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.