Κωνσταντόπουλος: “Ξεχωρίζω τον Κοτάρσκι, έδωσε λύσεις με την εμπειρία του ο Κουέστα”

Metrosport Team11 Απριλίου 2023

O Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που αγωνίστηκε επί σειρά ετών στο Αγγλικό πρωτάθλημα, με αφορμή την παρουσία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησε στο Metropolis 95.5.

Αρχικά ρωτήθηκε:

- Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε Έλληνα γκολκίπερ να συμμετέχει στην τελική ευθεία του Τσάμπιονς λιγκ. Επομένως, τι λες, θα είναι μία πρόκληση για τον Βλαχοδήμο;

“Οποιοσδήποτε παίκτης θέλει να φθάσει σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό για την πρόοδό του. Τον εμπιστεύτηκαν τον Βλαχοδήμο από την αρχή, απέκτησε τεράστια εμπειρία και αυτό βοηθά τον ίδιο και την εθνική ομάδα. Το δυνατό του σημείο, πέρα από όσα ξεχωρίζει, είναι η ηρεμία του και οι σωστές αποφάσεις. Έχει κάνει άλματα σε αυτό τον τομέα. Είναι μία θέση στην οποία παίρνει σωστές αποφάσεις, σπάνια κάνει το λάθος και τον διακρίνει μία ηρεμία. Εγώ σταμάτησα το 2020 όταν ήμουν στην Αγγλία”.

- Ο ανταγωνισμός των Αθανασιάδη και Πασχαλάκη πόσο βοηθά την εθνική ομάδα;

“Η πορεία τους είναι πολύ καλή στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Πιστεύω ότι και οι δύο μπορούν να βοηθήσουν. Βάσει της εικόνας που έχουν δείξει, δικαιωματικά τους αξίζει να βρίσκονται στην εθνική. Πάνε πολύ καλά με τις ομάδες τους, όταν έχεις ροή η αυτοπεποίθηση του κάθε ενός, ανεβαίνει. Είναι αρκετά σταθεροί στις επιδόσεις τους”.

- Ποια η άποψή σου για τον Κουέστα και τον Κοτάρσκι;

“Μου αρέσει ο Κοτάρσκι από την αρχή της σεζόν. Έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει βαθμούς. Παρόλο που είναι μικρός τα καταφέρνει πολύ καλά.

Ο Κουέστα έχει μεγάλη εμπειρία, έχει βοηθήσει τον Άρη και έχει δώσει βαθμούς. Ο ένας βασίζεται στην εμπειρία και αναφέρομαι στον Κουέστα. Τώρα το να πάρει κάποια παιχνίδια και ο Σιαμπάνης από την στιγμή που δεν υπάρχουν παιχνίδια φωτιά για τον Άρη, νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία.

Ο Κουέστα γενικά έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και μπορεί να προσφέρει και άλλα. Όσο για τον Κοτάρσκι μπορούμε να τον δούμε να χτίζει χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση. Τεχνικά είναι πολύ καλός. Είναι και πως τον διαχειρίζεται ο κάθε προπονητής. Αυτό εξαρτάται από τις προπονήσεις και την διαχείριση. Είναι μικρός και θα βελτιωθεί πολύ σημαντικά. Για τον Μπρινιόλι του Παναθηναϊκού μπορώ να πω ότι το έχει διαχειριστεί πολύ καλά φέτος. Αν υπάρξει αυτή η ισορροπία θα πάει καλά έως το τέλος.

Όσο για τα πλέι οφ, και ποια ομάδα ξεχωρίζω; Υπάρχει ενδιαφέρον, είναι δύσκολα παιχνίδια, κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ παιχνιδιού, υπάρχουν πολλά και αλλάζουν, είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη. Είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός”.

- Ποιος τερματοφύλακας είναι ο καλύτερος σύμφωνα με την προσωπική σου άποψη; Ποιον έχεις ξεχωρίσει;

“Μου αρέσει ο Κοτάρσκι, παίζουν ρόλο πολλά στοιχεία και για αυτό τον λόγο, τον έχω ξεχωρίσει. Είναι η πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, ξέρει μπάλα, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Απαιτεί το σημερινό ποδόσφαιρο από τους τερματοφύλακες να συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία της ανάπτυξης”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.