Οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού και η υποχρέωση του Αρη στον σημερινό αγώνα

Βασίλης Μάστορας05 Απριλίου 2023

Στον αθλητισμό η διάρκεια είναι αυτή που έχει μεγαλύτερη αξία. Τα αποτελέσματα, όπως η ισοπαλία του Αρη επί του Ολυμπιακού καταγράφονται με έντονα γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας, κυρίως για τον τρόπο που επετεύχθησαν, αλλά από μόνα τους δεν λένε τίποτε. Μοιάζουν με πυροτεχνήματα που μένει για λίγο η λάμψη τους και μετά χάνονται. Πότε αποκτούν υπεραξία; Στην περίπτωση που υπάρξει και συνέχεια. Αλλωστε τα Πρωταθλήματα δεν είναι αγώνες μίας βραδιάς. Συνολικά 26 ήταν οι αγώνες της κανονικής διάρκειας και 10 στα πλέι οφ. 


Ο Αρης στους δύο πρώτους αγώνες κέρδισε μόνο έναν βαθμό. Πολύτιμο και δύσκολο. Καμία αντίρρηση. Από τη στιγμή όμως που ακόμη αισθάνεται την ανάσα του Βόλου στην πλάτη του θα πρέπει να κάνει και πολλά άλλα μέχρι το τέλος του μίνι Πρωταθλήματος. Αυτό απαιτεί άλλωστε η επίτευξη του στόχου της Ευρώπης. Από τη στιγμή μάλιστα που όπως φάνηκε δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αγώνες, θα πρέπει μέχρι τέλος να βρίσκεται στα… κόκκινα.

Ο Αρης με αβαντάζ την ψυχολογία αντιμετωπίζει σήμερα τον Παναθηναϊκό. Η ανάγκη να φύγει από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι αυτονόητη. Εχει την ποιότητα αλλά και την ψυχολογία μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, οπότε δικαιούται να αισιοδοξεί.

Ο αντίπαλος; Ομάδα η οποία έπαθε στραπάτσο από τον περισσότερο αδύναμο αντίπαλο του μίνι Πρωταθλήματος και μάλιστα μέσα στην έδρα του. Αρα θα μπει στο γήπεδο με «ψαλιδισμένη» την ψυχολογία, αλλά και το μαχαίρι στα δόντια γιατί μία δεύτερη απώλεια θα τον εκτροχιάσει.

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά έχει προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι. Αδυναμία η οποία του δημιουργεί προβλήματα στο σκοράρισμα. Πρόβλημα που γίνεται περισσότερο έντονο στους εντός έδρας αγώνες, όταν επιχειρεί να φτάσει στο γκολ, παίζοντας κάθετο ποδόσφαιρο.

Αμυντικά είναι ομάδα που έχει να δεχτεί γκολ από την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, κατά σύμπτωση αγώνα με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Η ιστορία των στατιστικών, είναι ωραία για… ανάγνωση, αλλά δεν παίζει μπάλα μέσα στις τέσσερις γραμμές. Εκεί όπου όλα κρίνονται από τα λάθη, τη δίψα για το αποτέλεσμα και την αξιοποίηση των ευκαιριών.

Ο Παναθηναϊκός σε ανοιχτούς χώρους είναι περισσότερο αποτελεσματικός. Κάτι που θα πρέπει να το υπολογίσει ο Απόστολος Τερζής, που αυτή τη φορά πλην του Ρουπ δεν θα έχει άλλη σημαντική απουσία. Οπότε είναι στο χέρι του και στις ικανότητες του να κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ρόστερ, κι όχι όπως αυτή με τον Ολυμπιακό στα πρώτα 60 λεπτά. Υπάρχει και κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξει ο Αρης. Η αγωνιστική του διάρκεια. Γιατί σε αγώνες με αντιπάλους ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός ένα καλό ημίχρονο ίσον τίποτε, όταν θα γίνει το ταμείο στο τέλος του αγώνα. Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ και αυτός με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης» για το Πρωτάθλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.