Ανοικτό …ΑΤΜ στο «Γ. Καραϊσκάκης» !

Αρις Νικολάκης04 Απριλίου 2023

Ναι, όλοι ζουν κάτω από τον ίδιο ουρανό. Ναι, αλλά… Δεν έχουν όλοι τον ίδιο ορίζοντα!

Ο Παναθηναϊκός δε νίκησε τον Βόλο, στην Αθήνα. Το «Απ. Νικολαΐδης» πάγωσε. Έχασε τη λαλιά του! Ο Ολυμπιακός δε νίκησε στον Πειραιά τον Άρη. Το «Γ. Καραϊσκάκης» εξερράγη. Πήρε και σήκωσε η οργή προπονητές και παίκτες. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Τούμπα, από την ΑΕΚ. Ο φαρμακωμένος κόσμος χειροκρότησε την ομάδα του…

Ναι, αυτή είναι η διαφορά των άλλων. Όλων των άλλων του big 4 με τον ΠΑΟΚ! Αυτήν την διαφορά ο ΠΑΟΚ οφείλει – στον ίδιο του, τον εαυτόν κατ’ αρχήν – να αξιοποιήσει. Ναι, αλλά με μη κατάθεση (sic) ψυχής, όπως την περασμένη Κυριακή, δεν την αξιοποιεί. Καθαρές οι κουβέντες μας.

Και που είστε; Δεν έκοψε η ΑΕΚ τη θέα του ΠΑΟΚ προς την κορυφή της βαθμολογίας. Το μάτι του ΠΑΟΚ θόλωσε. Έτσι την έχασε. Δίχως να αποσύρει το βλέμμα του από εκεί. Τα πλέι οφ βλέπετε, μόλις άρχισαν. Ακόμη και κατρακύλες, όπως την περασμένη Κυριακή, δεν οδηγούν στον γκρεμό.

Αρκεί προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ να ανασυγκροτήσουν εαυτούς κι αλλήλους. Να ανασυνταχθούν ενόψει του αγώνα,αύριο Τετάρτη, κόντρα στον βαριά πληγωμένο Ολυμπιακό. Να επανέλθουν στα συγκαλά τους. Δεν ήταν κόντρα στην ΑΕΚ.

Ακόμη κι Κοτάρσκι δίχως να δεχθεί σοβαρή πίεση, έκανε σοβαρό λάθος στο 0-1.Σάστρε και Ράφα Σοάρες στην άμυνα… Σβαμπ και Ντάντας στο κέντρο… Νάρεϊ και Κωνσταντέλιας στην επίθεση… Ελ Καντουρί, Φελίπε Σοάρες στις αλλαγές, ήταν μακράν των δυνατοτήτων τους.

Ορισμένοι μάλιστα,έδειξαν την γνωστή τοις πάσι τσαπατσουλιά τους σε τελικές ενέργειες. Μετά το 0-1 βρέθηκαν ελεύθεροι, στα καρέ της ΑΕΚ, για άνετη εκτέλεση. Και δεν σημάδεψαν καν τα… περιστέρια! Η στραβοκλωτσιά πήγε σύννεφο.

Ναι, δεν αποτελούν κομμάτια ενός πλήρους ρόστερ. Ενός με υψηλά επίπεδα ποιότητας αλλά… Ναι, δεν ήταν αυτοί, οι οποίοι ήταν μέχρι την ήττα κι –όπως θεωρούμε – είναι μετά. Με τις δικές τους πλάτες έφθασε ο ΠΑΟΚ στις παρυφές της κορυφής. Έφθασε και στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν ήταν αυτοί οι οποίοι γι’ αυτά τα οποία πέτυχαν, υπερέβησαν τα όρια τους. Προχθές δεν τα πλησίασαν καν. Έμειναν μακράν! Η απόσταση αυτή από τα όρια τους είναι κι η ουσιαστική αιτία της ήττας από την ΑΕΚ…

Είπαμε, όμως. Το λέμε. πάλι. Τα πλέι οφ, ακόμη και με το πισωγύρισμα της Κυριακής, συνεχίζονται. Ο ΠΑΟΚ δεν πατάdelete. Συνεχίζει. Όσοι πατήσουνdeleteγια τον ΠΑΟΚ; Πικρά θα το μετανιώσουν. Ναι, λείπει η πληρότητα κι η ποιότητα από το ρόστερ του. Περισσεύει η ψυχή.

Όταν την καταθέτει κάνει πράγματα και θάματα. Όταν δεν την καταθέτει; Κάνει μια τρύπα στο νερό, όπως την Κυριακή με την ΑΕΚ. Την αφήνει πάντως, πίσω. Βλέπει μπροστά στον ευρειών διαστάσεων – εισέτι, επί του παρόντος - ορίζοντα του

Έτσι αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα υπάρχει ανοικτό… ΑΤΜ για μία ακόμη κατάθεση ψυχής, στον λογαριασμό του Πρωταθλήματος! Θαυπάρχει μία ακόμη ευκαιρία, ανατροπής δεδομένων στο «μέτωπο» της διεκδίκησης του τίτλου. Εάν κι εφ’ όσον προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ την αφήσουν, να πάει χαμένη… Θα αδικήσουν σφόδρα εαυτούς κι αλλήλους!

ΥΓ: Λιτή. Δωρική. Επιβλητική. Συγκλονιστική η τελετή για τον «Ώ Μπάνε, Μπάνε»! Ενθουσίασε διαπρέποντας η ΚΑΕ ΠΑΟΚ επί Θανάση Χατζόπουλου. Έγραψε ιστορία με την πρωτοβουλία της…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.