Είχε ξεχάσει τη λέξη «ήττα» ο ΠΑΟΚ, οφείλει να το διαχειριστεί

Γιώργος Ζαΐρης03 Απριλίου 2023

Κάθε ήττα πονάει και πολύ περισσότερο όταν έρχεται μετά από 22 ματς. Μια ήττα που δεν εκτροχιάζει τον ΠΑΟΚ από τους στόχους που έχει θέσει αλλά είναι ξεκάθαρο πως τον βάζει με την πλάτη στον τοίχο και τον αναγκάζει να πάει στο Γ. Καραϊσκάκης την Τετάρτη για να πάρει αποτέλεσμα. Προφανώς το ίδιο θα έπρεπε να κάνει ακόμη και αν δεν έχανε το χθεσινό ματς όμως θα συζητούσαμε από άλλη βάση αν ο ΠΑΟΚ μείωνε τη διαφορά στους τρεις από την κορυφή ή ισοβαθμούσε με την ΑΕΚ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, παραμονή του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πει πως την πίεση την έχει ο αντίπαλος. Παρακολουθώντας όμως το πώς μπήκε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να είναι η ομάδα που είχε το περισσότερο άγχος. Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα ματς, μπορεί κανείς να πει πως εκτός από το καθαρό μυαλό έλειπε και αυτή η ενέργεια που είχε κάνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ να είναι πρώτοι σε κάθε μπαλιά και να διεκδικούν κάθε φάση.

Προφανώς και πρέπει να σταθούμε στον διαιτητή από την Λευκορωσία. Προφανώς και η φάση στο 8' είναι αυτή που θα συζητηθεί πολύ αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η ΑΕΚ να τη χρησιμοποιήσει για την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνει ντροπές και κλοπές του παρελθόντος Και έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, είναι προφανές ποια ομάδα ευνοήθηκε στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε πράγματα από τις αλλαγές του σε αυτό το ματς αν εξαιρέσω τον Τάισον. Αλλά και δεν πήρε πράγματα από αρκετούς ποδοσφαιριστές του που άρχισαν την αναμέτρηση. Για αυτό και επιστρέφω στις πρώτες σειρές του σχολίου μου, λέγοντας πως η εικόνα του αγώνα έδειχνε περισσότερο τον ΠΑΟΚ πιεσμένο και αγχωμένο παρά την ΑΕΚ που ναι, δεν έκανε και κάποια σπουδαία εμφάνιση, δεν έχασε μεγάλες ευκαιρίες όπως αυτή που έχασε ο ΠΑΟΚ με τον Ολιβέιρα, αλλά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει.Πώς σκόραρε; Η φάση άρχισε με τον Αουγκούστο να φωνάζει για επιθετικό φάουλ. Το VAR το προσπέρασε προφανώς σκεφτόμενο τι είχε γίνει στην αρχή του αγώνα.

Αν δει κανείς ψυχρά τη βαθμολογία, η διαφορά από την πρώτη θέση είναι στους έξι βαθμούς. Οκτώ αγωνιστικές έχουν μείνει. Απλά η χθεσινή ήττα, η πρώτη μετά από 22 ματς, δεν πρέπει να "χαλάσει" το μυαλό στην ομάδα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.