Δεν κατέθεσαν ψυχή

Αρις Νικολάκης03 Απριλίου 2023

Μετά την γλύκα στο μπάσκετ και στο βόλεϊ (με την κατάκτηση μάλιστα, του Κυπέλλου) … Η πίκρα στο ποδόσφαιρο! Και δεν την άξιζαν οι φίλοι του «δικέφαλου». Αντίθετα άξιζαν μία ακόμη γλύκα. Την δικαιούνταν με την συγκλονιστική τους παρουσία…



Αιτία της στέρησης αυτού του αναφαίρετου … δικαιώματος των ΠΑΟΚτσήδων; Η μη απόδοση max ισχύος της ομάδας τους κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτήν μάλιστα, θέταμε ως προϋπόθεση νίκης του. Το κάναμε χθες, σε τούτη εδώ τη γωνιά της «Μ». Δεν ζητούμε συχαρίκια περί τούτου. Απλά, για πολλοστή φορά θεωρούμε πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί – με αυτό το ρόστερ – να υπερβαίνει κάθε φορά τα συγκεκριμένα όρια του!

Και προς Θεού, δε λέμε πως με την ήττα αυτή, έρχεται η καταστροφή. Προς Θεού, όχι. Τα εύσημα σε προπονητές και παίκτες του παραμένουν στο ενεργητικό τους. Έκαναν ένα μικρό θαύμα αλλά… Δεν φθάνει αυτό, για να θεωρηθεί επιτυχημένη η παρουσία τους στο εφετινό Πρωτάθλημα.

Προσέξτε όμως, εδώ. Δεν θεωρείται αποτυχημένη. Όλα κι όλα. Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται. Κι ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη εδώ. Τυχόν απόπειρα delete του θα εκθέσει πρόσωπα και πράγματα. Για να επιμείνουμε: Ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη εδώ!

Για τον χθεσινό αγώνα πάντως, πολλά λόγια δε χωρούν. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν και σε γενικές και σε ειδικές γραμμές καλύτερος από την ΑΕΚ. Δεν απέδωσε μήτε καν το med της ισχύος του. Αν κι είχε ευκαιρίες και να μην ηττηθεί και να νικήσει. Κυρίως μετά το 45ο λεπτό μετά τις διορθωτικές αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Το δοκάρι του Νέλσον Ολιβέιρα επί παραδείγματι, στο 65ο λεπτό. Εν τούτοις με ένα σωρό παικτών σε κατάσταση «ωσεί παρών» η νίκη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όταν δε, δεν υπάρχουν σοβαρές επιλογές για αντικατάσταση τους…

Κλείνοντας επιμένουμε. Χάθηκε μία μάχη. Χάνεται ο πόλεμος για προσέγγιση της κορυφής. Έρχονται κι άλλες μάχες. Συνεχίζεται ο πόλεμος με προοπτικές νικών. Γι’ αυτό παρά την ήττα ο ΠΑΟΚ χειροκροτήθηκε από τον …φαρμακωμένο κόσμο του.

Προοπτικές νικών υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της απόδοσης max ισχύος από τον ΠΑΟΚ, με αυτό το ελλιπές ρόστερ. Τούτο δε, επειδή η απόδοση ισχύος του χθες, ήταν κάτω κι από την ισχύ αυτού του ελλιπούς ρόστερ. Να το προσέξουν αυτό προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν έχουν πλέον, πολλά περιθώρια για να κρατήσουν γεμάτη την καρδάρα με τους βαθμούς τους…

Α, και δίχως κατάθεση ψυχής, προοπτικές δεν υφίστανται. Και χθες, ψυχή δεν κατέθσαν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ!

ΥΓ 1 : Μεταξύ σοβαρού κι αστείου... Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ δίχως τον «κακό δαίμονα» της, τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του!

ΥΓ 2 : Γκολ της ΑΕΚ δεν ακυρώθηκε επειδή δεν επιτεύχθηκε! Εάν στερήθηκε ή όχι γκολ της ΑΕΚ - επειδή ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση - στο 6ο λεπτό... Είναι θέμα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.