Ο Άρης επιβεβαίωσε την ποιότητα του ρόστερ, αλλά ζητούμενο παραμένει η σταθερότητα

Βασίλης Μάστορας13 Μαρτίου 2023

Στην περίπτωση που ο Αρης κατάφερνε να περάσει νικηφόρα από τη Λαμία κάνοντας το 3 στα 3, η χθεσινή του νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα θα αποκτούσε πολύ μεγαλύτερη αξία. Γιατί θα είχε πετύχει τέσσερις σερί νίκες που θα επιβεβαίωναν ότι βγήκε από το τούνελ της μετριότητας κι ότι είναι έτοιμος να αποδείξει περίτρανα ότι η βαθμολογική του θέση είναι πλασματική σε σχέση με την ποιότητα του.
Δεν το κατάφερε κι έτσι παρότι χθες έφθασε σε μία εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή, το ερωτηματικό για τη συνέχεια παραμένει. Αν δηλαδή ο Αρης στους 10 αγώνες των πλέι οφ θα έχει σταθερή απόδοση και δεν θα παρουσιάσει τα πάνω-κάτω που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Μετά όμως και από την χθεσινή απόδοση και την εύκολη νίκη, ο Αρης επιβεβαίωσε ότι μπορεί να κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο, όταν οι παίκτες του βγάζουν στο χορτάρι όλο το ταλέντο τους. Αυτό που με την απόδοση τους το αδίκησαν σ’ όλη την χρονιά και γι’ αυτό ο Αρης θα παλέψει πλέον για την 5η ταπεινή πλην τίμια θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη.

Η ομάδφα χθες παρά τις απουσίες των Ετέμπο, Ρουπ και Οντουμπάτζο δεν έχασε τον ρυθμό του. Ο Τερζής έδωσε χρόνο συμμετοχής μετά από 13 μήνες, κατά σύμπτωση πάλι με τον ΠΑΣ, στον Σαμπάνη. Συγρόνως Εμπακατά και Ράφαελ Καμάτσο επέστρεψαν στην 11άδα έπειτα από έναν γύρο.

Οσο για την τακτική, ο προπονητής του Αρη επέλεξε 4-2-3-1 με τους Ντουκουρέ, Νταρίντα σε ρόλο αμυντικών χαφ, Ματέο Γκαρσία και Καμάτσο στα άκρα ενώ ο Λούις Πάλμα έπαιξε πίσω από τον Καμαρά.

Ο Αρης αιφνιδιάστηκε στο 8ο και βρέθηκε να χάνει με 0-1. Στο 18ο με τον Μορέιρα που τον έχανε ο Εμπακατά, ο ΠΑΣ θα μπορούσε να κάνει και το 0-2, οπότε όλα θα ήταν διαφορετικά. Δεν το έκανε οπότε ο Αρης αντέδρασε και μάλιστα με απαιτήσεις. Με 77% κατοχή της μπάλας αναζητούσε το πώς θα την αξιοποιήσει, καθώς όλοι οι παίκτες των Ιωαννίνων ήταν σε κάθε επίθεση των «κίτρινων» πίσω από την μπάλα. Δύσκολη εξίσωση που ήθελε κίνηση και φαντασία, την οποία ο Αρης δεν την είχε. Μόνο Ματέο και Νταρίντα προσπάθησαν να βρουν αποτελεσματικές λύσεις. Οι περισσότερες προσπάθειες για γκολ έγιναν από τον άξονα, στοιχείο το οποίο έχει ο Αρης στους τελευταίους του αγώνες και του δίνει πόντους. Ο Νταρίντα έλυσε την… εξίσωση σκοράροντας στο 26ο και ο Ματέο στο 43ο έδωσε προβάδισμα νίκης. Συνολικά 11 τελικές είχαν οι «κίτρινοι» στο α’ ημίχρονο και άλλες τόσες στο β’, παρότι κατέβασαν στροφές. Κατάφεραν όμως να πετύχουν ένα τρίτο γκολ με τον Καμαρά 58ο . Καλύτερη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τον Αρη που χθες πήρε μία βαθιά ανάσα αισιοδοξίας για τα πλέι οφ.

Στα θετικά η απόδοση των Νταρίντα και Ματέο, ακολουθεί αυτή του Καμάτσο και το σκοράρισμα του Καμαρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.