Από εξάρα σε πεντάρα, φουλ για κούπα και τα «τσιράκια» το έργο τους

Γιώργος Καστάνης09 Μαρτίου 2023

Ανίκανοι, απαίδευτοι, προκλητικοί, ανάξιοι ακόμη και να κάθονται σε μία πολυθρόνα περιστρεφόμενη και να βλέπουν τι ακριβώς συμβαίνει στις επίμαχες φάσεις. Αυτοί είναι, κατά κύριο λόγο οι διαιτητές που επιλέγονται από την ΚΕΔ στους αγώνες του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, δείχνοντας με το πιο ενδεικτικό τρόπο, πως η ελληνική διαιτησία είναι μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη και δεν υπάρχει το ελάχιστο δείγμα γραφής για να παρατηρήσουμε μία υποτυπώδη βελτίωση.


Ακόμη και ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας που συνήθως αποθέωνε τους Έλληνες διαιτητές από την έναρξη της σεζόν, αρχίζει και αλλάζει άποψη. Ή δεν την εκφράζει, τόσο πλουσιοπάροχα τουλάχιστον.

Στην Λαμία, σε έναν αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη ανωτερότητας και δικαίως κέρδισε με το θριαμβευτικό 5-1, είχαμε μία ακόμη ακατανόητη (ή μάλλον απολύτως κατανοητή για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα) απόφαση Ελλήνων διαιτητών.

Καθαρό χέρι μέσα στην περιοχή της Λαμίας, στο 13ο λεπτό, από τον Αντέντζο, που έπαιξε βόλεϊ, δεν δόθηκε πέναλτι. Ο Βεργέτης από την Αρκαδία το αγνόησε, ο πρώτος βοηθός, Μεϊντάνας δεν μπήκε στον κόπο να σηκώσει το σημαιάκι του για την παράβαση, οι VAR, Γκάμαρης και Ψαρρής, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Δεν είναι ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει, επαναλαμβανόμενα στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Τους πειράζει, τους οπαδούς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που επιτέθηκαν φραστικά στον Λουτσέσκου μετά το τέλος του ημιτελικού, η αντίδραση του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο οποίος, εδώ που τα λέμε, είναι ο Μοναδικός, που υπερασπίζεται το δίκαιο του συλλόγου. Διαμαρτύρεται γιατί δεν δόθηκε πέναλτι. Όπως δεν δόθηκε πέναλτι στα Ιωάννινα. Όπως τον έκλεψαν στην Τρίπολη δύο βαθμούς.

Ως πότε θα υπάρχει αυτή η υπομονή αλήθεια;

Δεν ντρέπονται αλήθεια όλοι όσοι φοράνε το σήμα των διαιτητών, να κάνουν τόσα λάθη; Και τα περισσότερα, σε βάρος μίας ομάδας; Μόνο ξένοι διαιτητές είναι απαραίτητοι, μόνο από την ανώτατη κατηγορία γιατί με τους Ελληνες, χαϊρι δεν υπάρχει. Είναι επικίνδυνοι για το άθλημα, δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, δεν…. δεν….δεν. Δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε όσα λέγονται στο παρασκήνιο για τον ρόλο ορισμένων.

Αποδείξεις δεν έχουμε. Αν είχαμε, θα έβγαιναν στην φόρα.

Με όλα αυτά, τα “μαγικά” της ελληνικής διαιτησίας, ο ΠΑΟΚ προχωρά από εξάρα σε πεντάρα, είναι και με τα δυο πόδια στον τελικό του κυπέλλου, πάει φουλ για την Κούπα, παρά την μέγιστη προσπάθεια που κάνουν τα τσιράκια του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος να τον ανακόψουν. Ήδη του στέρησαν βαθμούς στο Πρωτάθλημα. Με όλους αυτούς, προκοπή δεν πρόκειται να δούμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.