Και τώρα όλοι δείχνουν να έχουν ευαισθητοποιηθεί από το τραγικό γεγονός. Εχουν όμως την πολιτική γενναιότητα να κάνουν πράξη όλα όσα πρέπει ώστε να πεισθούν οι συγγενείς των θυμάτων και η κοινωνία ότι το τραγικό δυστύχημα θα αποτελέσει την αρχή ώστε να υπάρξει μετάλλαξη της πολιτικής διοίκησης της χώρας; Οτι οι πολιτικοί δεν θα διοικούν με πολιτικά τρικ, αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις; Φοβάμαι ότι δύσκολα θα αλλάξει ρότα αυτή η χώρα.
Πριν από δύο χρόνια μετά τον σεισμό της Σάμου ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας είχε δηλώσει ότι « στην Ελλάδα υπάρχουν 10.000 επικίνδυνες κατασκευές».
Μετά τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία ο ίδιος άνθρωπος σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» δήλωσε: «Αυτό που εισηγούμαστε είναι να γίνουν πρωτοβάθμιοι έλεγχοι στα κτίρια πάλι. Δηλαδή τα κτίρια τα οποία έχουν χτιστεί το ’80, το ’60 θα πρέπει να ελεγχθούν». Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πήρε η πολιτεία κανένα μάθημα από τον σεισμό στη Σάμο. Ότι συνεχίζει τον ύπνο του δικαίου, παρά τις εισηγήσεις των επιστημόνων.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι έχει δηλώσει ότι «η πρόοδος είναι ωραία λέξη, αλλά αυτό που δημιουργεί είναι η αλλαγή και η αλλαγή έχει πολλούς εχθρούς».
Γι’ αυτό προσωπικά κλίνω με σεβασμό το γόνυ στον Ανδρέα και τον Αγγελο τους δύο νεαρούς που ταξίδευαν με το μοιραίο τραίνο και με κίνδυνο της ζωής του απεγκλώβισαν περίπου 25 συνεπιβάτες τους. Δεν αποδέχτηκαν τον τίτλο του «ήρωα», παρότι έσωσαν ζωές και έδειξαν τόνους αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους τους. Είναι οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς που απαιτεί καθαρές κουβέντες από τους πολιτικούς και στέλνουν με τις πράξεις τους αισιόδοξα μηνύματα για το αύριο της χώρας. Η γενιά «G” η οποία απαιτεί, διεκδικεί και ενίοτε τιμωρεί την κοροϊδία από το πολιτικό κατεστημένο, κάθε χρώματος.