Σε «ανεξήγητο μίσος εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου» αποδίδει η Τουρκία την σκληρή κριτική του Economist στον Ερντογάν, την οποία χαρακτηρίζουν ως fake news. Σε άρθρο της βρετανικής επιθεώρησης αναφέρεται ότι «ο Ερντογάν είναι νταής, οδηγεί την Τουρκία στη δικτατορία», καυτηριάζοντας την απολυταρχική διακυβέρνηση και τις προκλητικές συμπεριφορές του Τούρκου προέδρου.
Στο νέο τεύχος απεικονίζεται η τουρκική σημαία με τη μορφή του Ερντογάν μέσα στην ημισέληνο, και αναδεικνύεται η αρνητική δυτική οπτική για τη συμπεριφορά του Τούρκου ηγέτη. Μάλιστα, προειδοποιεί για εδαφικές διαμάχες με την Ελλάδα εν όψει των εκλογών. «Μια ελαττωματική δημοκρατία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πλήρη απολυταρχία. Η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής υπό τον ολοένα και πιο απρόβλεπτο πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.
Το tweet του διευθυντή Επικοινωνίας της Προεδρίας Φαρετίν Αλτούν: «Ξανά τα ίδια: Ο Economist ανακυκλώνει την απεικόνιση της Τουρκίας ως πνευματικά τεμπέλικης, βαρετής και σκόπιμα αδαούς. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα».
Ο Ερντογάν στις ΗΠΑ;
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε να γίνει προετοιμασία επισκεψης του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν πριν από τις εκλογές. Απάντηση στο αίτημα του Τσαβούσογλου δεν δόθηκε.
Με ανησυχία βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις εξελίξεις για τα F-16 σχολιάζοντας πως «όσο υπάρχουν οι ενστάσεις στο Κογκρέσο, δεν θα επιλυθεί των ζήτημα των F-16».
Ακολουθώντας μάλιστα και τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τον ρόλο του Μπομπ Μενέντεζ, τα τουρκικά μέσα εκφράζουν ανησυχία για νέες καθυστερήσεις λόγω του δημοκρατικού γερουσιαστή!
Ο ανταποκριτής του Haberturk στις ΗΠΑ Αλί Τσινάρ μέτεδωσε: «Βασικά θέματα συζήτησης ήταν τα F-16, oι εξελίξεις στη Συρία και η ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Όμως στη χθεσινή συνάντηση δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Οχι δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Θα συνεχιστεί ο διάλογος. Το ζήτημα των F-16 θα είναι ένα τεστ ειλικρίνειας της κυβέρνησης Μπάιντεν. Διότι η τουρκική κυβέρνηση γνωρίζει πως η υπόθεση αυτή δεν θα λυθεί όσο υπάρχουν οι ενστάσεις κάποιων μελών του Κογκρέσου».
Εξάλλου, Τπύρκοι αναλυτές σχολιάζουν πως «στην Τουρκία δίνουν F-16, αλλά η Ελλάδα θα πάρει και τα F-35».
Σημειώνουν ότι «τα F-16 είναι παγίδα προς την Τουρκία. Βγάζουν εκτός παιχνιδιού την Άγκυρα»
Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Σουλεϊμάν Σεϊφί Ογούν ανέφερε: «To ζήημα της πώλησης των F-16 είναι μια παγίδα για την Τουρκία. Διότι δίνουν τα F-35 στην Ελλάδα. Απο την άλλη ήδη έχουν δημιουργηθεί στενές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.
Παρατηρούμε επίσης πως το Ισραήλ δεν λεει τίποτα γι' αυτό, καθώς υπάρχει στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Ελληνοκυπρίων. Kάθε εβδομάδα αυξάνεται η συνεργασία τους. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά βγάζουν την Τουρκία εκτός παιχνιδιού. Τι δηλαδή; Εμείς θα δεχθούμε αυτό το πράγμα; Θα πούμε 'αχ τι καλά μας δίνουν τα F-16' και θα πούμε πως ο Μπαϊντεν πήρε πρωτοβουλία παρά το Κογκρέσο;».
Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook