Κοιτάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη μιλάνε για συμμορίες και σκοτεινά παρασκήνια

Δημήτρης Μπούζας22 Δεκεμβρίου 2022

Νομίζω πως δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τη σκανδαλώδη και ξεδιάντροπη κλοπή του πρωταθλήματος από την Κ15 του ΠΑΟΚ, στην διεκδίκηση του τίτλου από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού. 

Με έναν διαιτητή που άρπαξε στην κυριολεξία το τρόπαιο από τα χέρια των έκπληκτων πιτσιρικάδων του δικέφαλου. Αν θυμάμαι καλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση και από κανέναν, πέρα από μία συγκίνηση κι αυτή για τα μάτια τα βουρκωμένα των μικρών, που τους έκλεψαν εν ψυχρώ το όνειρό τους. Ούτε ανακοινώσεις, ούτε απειλές, ούτε τιμωρίες... επί τόπου και πριν... λήξει ακόμη και ο αγώνας! 

Κι όμως υπήρχε λόγος και μάλιστα πολύ σοβαρός. Κι αυτό, γιατί ο σύλλογος από τον οποίο αφαιρέθηκε αυτή η διάκριση (ΠΑΟΚ) στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου καταγράφεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα θύματα... μιας συμμορίας που για χρόνια λυμαίνεται τον χώρο. Την έκφραση – περί συμμορίας και σκοτεινών δυνάμεων – την επιστράτευσαν οι απερίσκεπτοι και ηλίθιοι προπαγανδιστές του Πειραιά, προκειμένου να προσδώσουν ιδιαίτερη διάσταση στην διαμαρτυρία τους, για την... αδικία που υπέστη η δεύτερη ομάδα τους! Το έκαναν, χωρίς να υπολογίσουν όμως ότι έδωσαν την ευκαιρία στην κοινή γνώμη και στον ΠΑΟΚ να ξαναθυμηθούν τη δραστηριότητα μιας συμμορίας, που επέβαλε την φρίκη και τον τρόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο για δεκαετίες ολόκληρες. 

Χαμός λοιπόν – μάλλον καραγκιοζιλίκια – με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν την β΄ ομάδα του λιμανιού, με τους πανέλληνες να αναρωτιούνται τι άλλο έχουμε ακόμη να δούμε, μέχρι το «αφεντικό» να καταφέρει να διώξει τον Μπαλτάκο, για να πάρει στα χέρια του την ΕΠΟ και για να επανασυνδεθεί η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τις ιστορικές καταβολές της θρυλικής παράγκας (βλέπε Γκιρτζίκηδες, Σαρρήδες και Σία).

Εν τω μεταξύ το γελοίο του πράγματος είναι ότι στη σαστιμάρα τους επάνω δεν αντιλαμβάνονται ότι αφενός αυτογελοιοποιούνται και αφεταίρου εκθέτουν τους «δικούς τους» ανθρώπους. Τα δυνατά χαρτιά τους! Έτσι, επιπόλαια και ανεύθυνα εκθέτουν και τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο καλούν να... επέμβει - θαρρείς και σταμάτησε ποτέ να το κάνει - προκειμένου να μην αδικηθούν τα... «δεύτερα» τους (;). Λέτε μόνο για αυτό; Μάλλον όχι. Είπαμε πιο πάνω που ακριβώς στοχεύουν. 

Αν και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο «θέμα» που προέκυψε, θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τους επικοινωνιολόγους του λιμανιού, πριν διακινήσουν δηλώσεις ή επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες αναφέρονται σε συμμορίες και σκοτεινές δυνάμεις που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνουν πιο συγκεκριμένοι. Κι αυτό γιατί η κοινή γνώμη γνωρίζει μία και μόνο τέτοια συμμορία και ως εκ τούτου εύκολα μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα της. Ότι δηλαδή κάποιοι πριν μιλήσουν, βλέπουν πρώτα τον εαυτό τους στον καθρέφτη.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.