Χάρηκα περισσότερο για την ομάδα που δεν υποστήριζα,  απ' όσο στενοχωρήθηκα για την ομάδα που υποστηρίζω

Δημήτρης Κανελλάκης10 Δεκεμβρίου 2022

Αν είναι να βλέπουμε τέτοια Μουντιάλ, σαν αυτό του Κατάρ, προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να γίνονται πάντα... χειμώνα κι όχι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις όπως αυτή που για πρώτη φορά μας έβαλε στη διαδικασία να μην είναι καλοκαίρι που θα παρακολουθήσουμε τους αγώνες ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά και το χθεσινό -γράφω λίγο μετά την επική πρόκριση της Κροατίας σε βάρος της Βραζιλίας και δεν ξέρω τι έγινε στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία- νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην συμφωνεί ότι παρακολουθούμε το συναρπαστικότερο, το συγκλονιστικότερο Μουντιάλ. Σε τέτοιο βαθμό που να αναρωτιόμαστε... τι άλλο μας επιφυλάσσει η διοργάνωση.

Ως ένας από τους λίγους, ίσως, που βάζουν στον αθλητισμό πιο πάνω από την ομάδα που, ενδεχομένως, υποστηρίζουν το... απρόβλεπτο, την έκπληξη, το θέαμα, το πάθος, την προσπάθεια, χθες το βράδυ χάρηκα περισσότερο την πρόκριση της Κροατίας, την οποία δεν υποστήριζα, παρά στενοχωρήθηκα για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας, την οποία υποστήριζα.

Θυμάμαι τον εαυτό μου, από μικρό παιδί, να απολαμβάνω όλη αυτή την ομορφιά που μας προσφέρουν οι Βραζιλιάνοι. Την τεχνική τους, την ερωτική σχέση τους με τη μπάλα, το εκρηκτικό δέσιμό τους με το ποδόσφαιρο, που είναι όλη τους η ζωή. Όλα αυτά απολάμβανα και μέχρι χθες. Πίστευα, μάλιστα, ότι οι Βραζιλιάνοι είναι το ακλόνητο φαβορί, ότι η ποιότητά τους, «παντρεμένη» με τον ευρωπαϊκό ορθολογισμό, θα τους οδηγούσε στην κορυφή, στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όμως, αποδείχθηκε ότι τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο ποδόσφαιρο κι ακόμη περισσότερο τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο Μουντιάλ του Κατάρ. Οι Κροάτες ήταν εξαιρετικοί τακτικά, είχαν πίστη, αποφασιστικότητα, εμφανίστηκαν στο παιχνίδι για να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους και πέτυχαν έναν άθλο. Τους αξίζει ο σεβασμός μας, η αναγνώρισή μας για την προσπάθειά τους και για τις δυνατότητές τους, οι οποίες τους επιτρέπουν να συνεχίζουν στη διοργάνωση, έχοντας πετάξει εκτός το μεγαλύτερο φαβορί...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.