Ο Μέσι θα αφήσει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ό,τι κι αν γίνει

Βασίλης Μάστορας08 Δεκεμβρίου 2022

Λένε ότι οι μεγάλο ποδοσφαιριστές είναι για τους μεγάλους αγώνες. Εκεί όπου καλούνται να κάνουν τη διαφορά. Να πάρουν την ομάδα τους από το χέρι και να την οδηγήσουν στην επιτυχία. Αυτό είναι που τους χαρακτηρίζει. Πού τους κάνει να φαίνονται «γίγαντες» στα μάτια των φιλάθλων. Έτσι είναι οι ηγέτες. Είναι κοινοί άνθρωποι που έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης. 

Κατά παράφραση, στο ποδόσφαιρο οι ηγέτες είναι κοινοί άνθρωποι που κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα απ’ όλους τους άλλους μέσα στο γήπεδο. Αφήνουν τη σφραγίδα τους και τους θυμούνται για μία ζωή οι ποδοσφαιρόφιλοι. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας ηγέτης. Σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται. Στην Μπαρτσελόνα, τη Π.Σ.Ζ. ή την Εθνική Αργεντινής. Στην τελευταία, σε κάθε μεγάλη διοργάνωση αισθάνεται ένα ολόκληρο έθνος να ακουμπάει στις πλάτες του περιμένοντας τη μεγάλη διάκριση. Είναι πλέον 35 χρόνων, το όνομα του αποτελεί έναν θρύλο για το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο, είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

Ο Μέσι όμως δεν έχει γιορτάσει κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή. Το 1978 και το ’86 ήταν αγέννητος, ενώ το 2014 που η χώρα του έφτασε στον τελικό με αντίπαλο τη Γερμανία έχασε με 1-0. Αρα υπάρχουν περισσότεροι από έναν λόγοι που ο Μέσι θέλει να σηκώσει το τρόπαιο.

Ο Λίο πλέον στα 35 του είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσφέρει ουσία. Μέχρι που μαρκάρει. Λοκάρει τον στόχο και εκτελεί. Το έκανε με το Μεξικό, το έκανε και με την Αυστραλία. Σκόραρε από θέσεις που η στατιστική δίνει πιθανότητες ευστοχίας κάτω από το 5%! Ο Μέσι όμως δεν είναι ένας κοινός ποδοσφαιριστής. Γι’ αυτό και κατάφερε να ξεμπλοκάρει την Αργεντινή κόντρα στην Αυστραλία, ενώ όλα έδειχναν ότι οι δρόμοι προς το γκολ, παρά την κατοχή των Αργεντίνων, ήταν κλειστοί. 

Μέχρι που βρήκε τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο και σκόραρε. Υπάρχουν πολλά στατιστικά που δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στο γκολ του Μέσι με την Αυστραλία. Όπως ότι ήταν το πρώτο σε Παγκόσμιο σε νοκ άουτ αγώνα. Δεύτερον, το γκολ αυτό ήταν το ένατο σε Παγκόσμιο Κύπελλο και προσπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Μέσι δείχνει μέσα στο γήπεδο ότι ζει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο με ξεχωριστό πάθος. Δεν θέλει να είναι ο παίκτης που θα χτίζεται πάνω του το παιχνίδι, αλλά ο χρήσιμος και ο αποτελεσματικός. «Διψάει» να βοηθήσει στη δύση της καριέρας του την Αργεντινή ν κατακτήσει το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο, 36 χρόνια μετά το έπος του Μαραντόνα. Και το ποδοσφαιρικό του πάθος, προκαλεί θαυμασμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.