Η γίγαντας της τεχνολογίας συνεχίζει να προσλαμβάνει εργαζομένους ακολουθώντας μια προσανατολισμένη στο μέλλον προσέγγιση στην ανάπτυξη, σύμφωνα με δήλωση της CΕΟ της εταιρείας Σούζαν Γουοτζίσκι.
Και παρά την ανάμεικτη ανταπόκριση στη νέα υβριδική εβδομάδα εργασίας της μητρικής της εταιρείας, της Google – η οποία υπενθυμίζεται πως ζητά από το προσωπικό της να δουλεύει στο γραφείο μόλις, τρεις ημέρες την εβδομάδα – παραμένει ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη στον κόσμο για εργασία στον τομέα της τεχνολογίας. Η Google κατέλαβε την 7η θέση στη λίστα της Glassdoor με τα καλύτερα μέρη για εργασία το 2022, ελαφρώς κάτω από το Νο. 6 της περσινής λίστας.
«Δεν σταματάμε να αναζητούμε ανθρώπους που είναι τόσο παθιασμένοι όσο εμείς με το βίντεο και έμπειροι στους ευρύτερους κλάδους της δημιουργικότητας και της ψυχαγωγίας», τονίζει η Άλισον Ράιτ, αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων του YouTube.
Πώς να ξεχωρίσετε ως υποψήφιος
Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, το YouTube εξετάζει το «Googleyness» των πιθανών μελλοντικών εργαζομένων της εταιρείας – ή αν η προσωπικότητα του αιτούντος ταιριάζει στην κουλτούρα της Google, αποκαλύπτει ένας εργαζόμενος της εταιρείας. Ακόμη, το Youtube δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε προσόντα όπως, το ομαδικό πνεύμα καθώς και η ικανότητα κάποιου αντιμετωπίζει με επιτυχία διάφορες προκλήσεις.
«Στο YouTube, θέλουμε να κατανοήσουμε το άτομο πίσω από το βιογραφικό», αναφέρει η Ράιτ και αποκαλύπτει 3 tips για τους αιτούντες. «Να είστε ο εαυτός σας. Μην αποστηθίζετε τις ιδανικές απαντήσεις στις πιο βασικές ερωτήσεις συνέντευξης. Να γνωρίζετε τι πραγματικά, κάνουμε στο YouTube, κατανοώντας το ευρύτερο πλαίσιο της πλατφόρμας. Να συνεργάζεστε ομαλά με τους συναδέλφους σας», αποκαλύπτει σύμφωνα με το BusinessInsider.
Προετοιμαστείτε για πολλούς γύρους συνεντεύξεων
Η διαδικασία υποβολής αίτησης για εργασία στο YouTube συνεπάγεται συνήθως αμέτρητες προσωπικές συνεντεύξεις. Πρώτα, οι υποψήφιοι θα περάσουν από μια τηλεφωνική συνέντευξη με τον υπεύθυνο προσλήψεων. Λίγο αργότερα, θα τους ζητηθεί να πραγματοποιήσουν πολλές συνεντεύξεις με τον επίδοξο διευθυντή. Στη συνέχεια, ακόμη μια συνέντευξη με τον επικεφαλής του τμήματος. Αμέσως μετά, και άλλη συνέντευξη με κάποιον που δεν εργάζεται στο τμήμα για το οποίο κάνετε αίτηση, αλλά συνεργάζεται με το τμήμα. Τέλος, η αίτηση παρουσιάζεται στην επιτροπή προσλήψεων της Google.
«Έπρεπε να συναντηθώ με ανθρώπους σε όλη την επιχείρηση για να αποδείξω πραγματικά το γεγονός ότι κατανοούσα τον χώρο και μπορώ να προσφέρω σε αυτή την εταιρεία», αποκαλύπτει ένας υπάλληλος της εταιρείας.
πηγή: Protothema.gr