Οι υποψήφιοι για τους κορυφαίους της χρονιάς στα βραβεία του ΠΣΑΤ

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2021

Τη λίστα με τους υποψήφιους για κορυφαίο αθλητή και αθλήτρια της χρονιάς απέστειλε ο ΠΣΑΤ και σε αυτήν βρίσκονται όλοι οι πρωταγωνιστές του 2021, όπου φυσικά δεσπόζει το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και άλλα κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού

Αναλυτικά η λίστα:

Ολυμπιακά αθλήματα

Άνδρες

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ Θεόδωρος: Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», όπου πήρε την 11η θέση στην κατηγορία των 96κιλών. Με τις δηλώσεις του ότι, λόγω οικονομικών προβλημάτων θα σταματούσε, συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ (Μόσχα) είχε μια έβδομη θέση (αρασέ) και δύο όγδοες (ζετέ & σύνολο).

ΒΟΛΕΪ

ΣΤΙΒΑΧΤΗΣ Κώστας: Με τα χρώματα του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Volley League.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Ελευθέριος: Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από μια σοβαρή εγχείριση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους και έγινε ο δεύτερος Έλληνας γυμναστής με δύο μετάλλια στους κρίκους. Η συμμετοχή του και μόνο ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, αφού λόγω της πανδημίας, ο τελευταίος αγώνας πρόκρισης έγινε μόλις ένα μήνα νωρίτερα. Επίσης, μέσα στη χρονιά, αναδείχθηκε στη Βασιλεία, πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για 5η φορά στην καριέρα του, ξεπερνώντας σε νίκες ακόμα και τον Ιταλό «θρύλο» Γιούρι Κέκι.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης: Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών U21, στη διοργάνωση που έγινε το Νοέμβριο στο Σπα του Βελγίου, φτάνοντας τους τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους στην καριέρα του, με τις επιδόσεις του να αποτελούν ρεκόρ στο απλό των νεαρών ηλικιών (15 έως 21).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος:Ασημένιο μετάλλιο στη διεθνή κλάση Λέιζερ 4,7 (γενική) και χρυσό στην κατηγορία U16, για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρώτη θέση και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16.

ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΗΣ Μελέτιος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διεθνή κλάση TECHNO 293 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ Βύρωνας: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε την 11η θέση στην κλάση RSX, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Κάντιθ.

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ Πέτρος: Πήρε την 2η θέση στην κατηγορία Youth του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εσθονίας.

ΚΥΦΙΔΗΣ Αθανάσιος: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7, στην κατηγορία Youth.

ΚΥΦΙΔΗΣ Αλέξανδρος: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ παίδων.

ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ

ΜΑΤΣΑΣ Χρήστος: Κατέλαβε την 4η θέση στο αγώνισμα K1 εφήβων 200μ., τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Πορτογαλία) όσο και στο Ευρωπαϊκό (Πολωνία).

ΜΕΤΑΞΑΣ Κωνσταντίνος: Κατέκτησε την 3η θέση στο αγώνισμα Κ1 εφήβων U15 1.000μ., κατά τη διάρκεια της Olympic HopesRegatta, που διεξήχθη στο Ράσιτσε της Τσεχίας.

ΚΑΡΑΤΕ

ΞΕΝΟΣ Διονύσιος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -67κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Α/Γ (Πόρετς), ενώ κατετάγη 5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Ντουμπάι).

ΞΕΝΟΣ Χρήστος-Στέφανος: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ του Πόρετς, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -60κ.

ΤΖΑΝΟΣ Γεώργιος: Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα +84κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Α/Γ, που διεξήχθη στην Κροατία.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΒΑΖΑΙΟΣ Ανδρέας: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας που έγινε στο Καζάν, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής και το ασημένιο στα 100μ. μικτής ατομικής. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε την 24η θέση στα 200μ. μικτή.

ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ Κρίστιαν: Κατέλαβε την 5η θέση στα 50μ. ελεύθερο των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» με 21.72, που είναι η καλύτερη θέση Έλληνα κολυμβητή, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Βουδαπέστη) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος: Ήταν «χάλκινος» στα 50μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων, που διεξήχθη στη Ρώμη.

ΚΥΝΗΓΑΚΗΣ Αθανάσιος Χαράλαμπος: Εντυπωσίασε στα 10.000μ. «θαλάσσιας» ή «μαραθώνιας» κολύμβησης στο Τόκιο, όπου κατέλαβε την 5η θέση με 1:49.29.2, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχιών που έχει δημιουργήσει ο Σπύρος Γιαννιώτης.

ΧΡΗΣΤΟΥ Απόστολος: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ της Βουδαπέστης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, ενώ ήταν τρίτος και στο αντίστοιχο αγώνισμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε 25άρα πισίνα (Καζάν). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε την 11η θέση στα 100μ ύπτιο με τα 53.41 που σημείωσε στον ημιτελικό.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΝΤΟΥΣΚΟΣ Στέφανος: Η μεγάλη αποκάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μετά από μια εκπληκτική κούρσα νίκησε τα φαβορί και στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο σκιφ ανδρών, κατά τη διάρκεια των Αγώνων «Τόκιο 2020», σημειώνοντας μάλιστα και Ολυμπιακό ρεκόρ. Είναι το πρώτο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελληνικής κωπηλασίας.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αντώνης: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U23.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Γιάννης: Στα 26 του χρόνια, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην πιο απαιτητική μπασκετική λίγκα του πλανήτη, με τους Μιλγουόκι Μπακς. Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) των ΝΒΑ Finals. Στο 6ο παιχνίδι των τελικών, σκόραρε 50 πόντους και έγινε ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που πέτυχε άνω των 50 πόντων. Τον Νοέμβριο, ο Greek Freak έφτασε τις 600 συμμετοχές στο ΝΒΑ, με ιστορικά στατιστικά (21 πόντους με 57.7% 2π, 28.7% 3π, 71.7% βολές, 9.2 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.3 μπλοκ ανά 32.5 λεπτά συμμετοχής). Αναδείχθηκε MVP στο ΝΒΑ All-Star Game, ενώ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα αλλά και την κορυφαία αμυντική πεντάδα της τελευταίας σεζόν. Από το GQ αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Θανάσης: Αναδείχθηκε πρωταθλητής NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς με 57 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια και 13 στα playoffs.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Ιωάννης: Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στην Basket League.

ΠΑΛΗ

ΓΚΙΡΝΗΣ Ραφαήλ: Τρίτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων ελληνορωμαϊκής στα 110 κιλά (Ουγγαρία).

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ Μιχάλης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ανδρών ελληνορωμαϊκής (97κ.).

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΣΙΔΗΣ Γεώργιος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων ελευθέρας στα 79 κιλά (Γερμανία) και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Νέων ανδρών ελευθέρας στα 74κ.

ΠΙΛΙΔΗΣ Γεώργιος: Παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων ανδρών ελευθέρας στην κατηγορία των 57 κιλών (Σερβία). Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» όπου κατετάγη 15ος.

ΧΟΣΟΝΟΒ Αζαμάτ: Κατέκτησε την 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών ελευθέρας στα 130 κιλά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ Γιώργος: Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου στην Eredivisie αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (26 γκολ με την Φένλο). Αναδείχθηκε 9ος σκόρερ στην Ευρώπη για τη σεζόν 2020/21, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 βρέθηκε στην κορυφή των κορυφαίων σκόρερ στον κόσμο με 11 γκολ σε ένα μήνα, σύμφωνα με την IFFHS.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ Τάσος: Αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με 43 συμμετοχές. Από το 2019, μετά την ΑΕΚ, αγωνίζεται στην Τουρκία. Αρχικά με τα χρώματα της Αλάνια Σπορτ και από τον Ιανουάριο του 2021 με τα χρώματα της Τράμζονσπορτ, η οποία βρίσκεται επικεφαλής του τουρκικού πρωταθλήματος με διαφορά από τη δεύτερη ομάδα.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ Κώστας: Στέλεχος στην άμυνα της εθνικής μας ομάδας. Τα δυο τελευταία χρόνια ανήκει στη δύναμη της Λίβερπουλ, στην οποία παίρνει όλο και πιο συχνά από τον Κλοπ φανέλα ευκαιρίες συμμετοχής. Το μέλλον είναι δικό του.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ Νέαρχος: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παμπαίδων (40κ.)

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Ιωάννης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τραπ ανδρών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κροατίας, σημειώνοντας και νέο εθνικό ρεκόρ.

ΣΤΙΒΟΣ

ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ Κωνσταντίνος: Ο καλύτερος Έλληνας μαραθωνοδρόμος των τελευταίων ετών. Στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, έγινε ο ταχύτερος Έλληνας στην κλασική διαδρομή, καταρρίπτοντας ρεκόρ 17 χρόνων.

ΚΑΡΑΛΗΣ Εμμανουήλ: Ανήκει στην νέα γενιά των Ελλήνων πρωταθλητών. Εντυπωσίασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου κατάφερε να πάρει την 4η θέση, πηδώντας επάνω από τα 5μ.80. Επίσης μέσα στη χρονιά αυτή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23 (κάτω των 23 ετών).

ΝΤΟΥΣΑΚΗΣ Ορέστης: Κατέκτησε την 2η θέση στη σφύρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U20.

ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ Οδυσσέας: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23.

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ Μίλτος: Στα 23 του έφθασε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού, κερδίζοντας στο Τόκιο το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού στο έκτο του άλμα πέταξε στα 8μ41. Η Ολυμπιακή νίκη ήλθε στη συνέχεια άλλων επιτυχιών σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Στην αρχή του 2021 είχε αναδειχθεί και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό (Τορούν) με 8μ.35. Στην περίοδο αυτή πήδησε 8μ.60, που είναι η κορυφαία επίδοση του κόσμου για το 2021. Πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε ως κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το στίβο.

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ Χρήστος: Κατετάγη 2ος στη σφύρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23.

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ανδρών (-54κ.) και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων (-55κ.)

ΜΠΑΪΡΑΜΙΔΗΣ Φώτιος: Ήταν δεύτερος στα +65κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων (Εσθονία).

ΜΠΑΡΚΩΦ Αλέξανδρος: Χάλκινο μετάλλιο στα -48κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων (Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

ΠΕΤΣΑΣ Δημήτριος: Κατετάγη δεύτερος στα -61κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων.

ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΗΣ Διονύσιος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ (Βουλγαρία) στην κατηγορία των -54κ.

ΤΖΟΒΑΡΑΣ Μιχαήλ: Χάλκινο μετάλλιο στα -65κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων.

ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ που διεξήχθη στην Βουλγαρία, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -68κ.

ΨΑΡΡΟΣ Αριστείδης-Νικόλαος: Τρίτη θέση στα -41κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων.

ΤΕΝΙΣ

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Στέφανος: Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, έφτασε στο Νο-4 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ιούνιο και στο Νο-3 τον Αύγουστο του 2021. Με τη συμμετοχή του στον τελικό του Roland Garros, έγινε ο πρώτος Έλληνας φιναλίστ GrandSlam και ο νεότερος φιναλίστ Grand Slam (22 ετών). Με την κατάκτηση του τίτλου στο ATP Masters 1000 (Μόντε Κάρλο) έφτασε τους επτά σε ATPTour. Κατέκτησε το τουρνουά της Λιόν, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 55 νίκες και 19 ήττες και οικονομικά οφέλη άνω των 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της SportsPro, είναι στους 10 πιο εμπορεύσιμους αθλητές του κόσμου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο διπλό (μαζί με τη Σάκαρη), προκρίθηκε στην πρώτη οκτάδα.

Γυναίκες

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία: Στην παρθενική της εμφάνιση σε διεθνή διοργάνωση, ήταν 3η στο αρασέ και 3η στο σύνολο των 59 κιλών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23 (Φινλανδία), ενώ κατετάγη 4η στο ζετέ.

ΙΠΠΑΣΙΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ Ιόλη: Πραγματοποίησε πολύ ελπιδοφόρα εμφάνιση, στην πρώτη κιόλας συμμετοχή, σε διεθνείς διοργανώσεις, ως ενήλικη αμαζόνα. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό υπερπήδησης εμποδίων (Γερμανία), όπου προκρίθηκε στον τελικό του ατομικού, όπου κατέλαβε την 12η θέση. Επιτυχία σημαντική για την Ελληνική ιππασία.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Κλεοπάτρα:Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ κορασίδων.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Βασιλεία: Κατέλαβε την 9η θέση στο Τόκιο, στην κλάση Λέιζερ Ράντιαλ. Επίσης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας.

ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ Μαρίνα: Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία PlusWomen του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Ταλίν).

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ Ευαγγελία: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό σόλο και το χάλκινο στο ελεύθερο σόλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Βουδαπέστη).

ΚΑΡΑΤΕ

ΞΕΝΟΥ Λυδία Λαμπρινή: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (-54κ.), που διεξήχθη στο Τάμπερε.

ΠΑΝΕΤΣΙΔΟΥ Βασιλική: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ (Πόρετς), ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών στα -68κ.

ΤΖΙΛΙΑ Στυλιανή Ελένη: Πήρε την 3η θέση στα -53κ. νέων γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στη Φινλανδία.

ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ Ελένη: «Χάλκινη» στα +68κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Α/Γ που έγινε στο Πόρετς.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ Άννα: Η μεγάλη άτυχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αφού για 6/100 του δευτερολέπτου δεν προκρίθηκε στον τελικό των 100 μ. πεταλούδας κι έμεινε 9η με πανελλήνιο ρεκόρ 57.25. Λίγο πριν από το Τόκιο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Α/Γ, που διεξήχθη στη Βουδαπέστη, με 57.37. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας (Καζάν) που έγινε τον Οκτώβριο ήταν «ασημένια» στα 100μ. πεταλούδα και «χάλκινη» στα 50μ. πεταλούδα.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ Ευαγγελία: Ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών στο πλαίσιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U23.

ΚΥΡΙΔΟΥ Αννέτα: Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μονό σκιφ και κατετάγη στη 10η θέση.

ΛΕΒΕΝΤΕΛΛΗ Ελένη Μαρίνα: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών.

ΦΡΑΓΚΟΥ Ευαγγελία: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ νεανίδων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που έγινε στην Βουλγαρία.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ Δέσποινα Μεταξία: Ήταν μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία καταρχήν η συμμετοχή της στον τελικό μαζί με την Γκουντούρα της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου (Γκραν Πρι) της σπάθης, που έγινε στην Ορλεάνη (Γαλλία). Η επικράτησή της ήρθε με σκορ 15-14 επί της Γκουντούρα.

ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Θεοδώρα: Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατετάγη 21 στο αγώνισμα της σπάθης. Στον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ορλεάνη με αντίπαλο την Γεωργιάδου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

ΠΑΛΗ

ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ Μαρία: «Ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 53 κιλά (Πολωνία), ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» όπου κατετάγη 11η.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αντωνία: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (54κ.)

ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ Βασιλική: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (75κ.)

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΚΟΡΑΚΑΚΗ Άννα: Παραμένει ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού αθλητισμού. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστριών και κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα και στα δυο αγωνίσματα. Ήταν 6η στα 10μ. (αεροβόλο πιστόλι) και 6η στα 25 μέτρα (σπορ πιστόλι). Παραμένει στην πρώτη 10άδα της Παγκόσμιας κατάταξης και στα δύο αγωνίσματά της όπου οι διαφορές μεταξύ των αθλητριών είναι ελάχιστες και κρίνονται την τελευταία στιγμή.

ΣΤΙΒΟΣ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Έλλη Ευτυχία: Κατέλαβε την 3η θέση στα 800μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U20.

ΚΑΡΥΔΗ Σπυριδούλα: Δεύτερη θέση στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Νικόλ: Με την επιμονή της και την αγωνιστικότητά της, στην τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε να μπει στην πρώτη οκτάδα στο Τόκιο, πηδώντας 4μ.50 στον τελικό του επί κοντώ.

ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ Αντιγόνη: Η ευχάριστη έκπληξη των Ολυμπιακών Αγώνων για τον ελληνικό στίβο. Με σκληρή προπόνηση και με πείσμα, πήρε την 8η θέση στο «Τόκιο 2020» στο δύσκολο, από όλες τις πλευρές, αγώνισμα των 20.000μ. βάδην.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα: Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ, παρά τους τραυματισμούς που είχε πριν από το Τόκιο, όχι μόνο συμμετείχε στους Ολυμπιακούς, αλλά κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση και να διεκδικήσει έως το τελευταίο άλμα ένα μετάλλιο. Τα 4μ.80 ήταν η καλύτερη επίδοση της χρονιάς.

ΤΖΕΝΓΚΟ Ελίνα: Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου. Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στην ηλικιακή κατηγορία U20, ενώ στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μελίνα: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -41κ., στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων (Εσθονία).

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Όλγα: Πήρε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στην κατηγορία των -46κ.

ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Κωνσταντινιά: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων (-47κ.)

ΣΑΡΒΑΝΑΚΗ Θεοπούλα: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στα -63κ.

ΤΖΕΛΗ Φανή: Η άξια εκπρόσωπος του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην πρώτη της εμφάνιση πήρε θέση στην οκτάδα. Κατέκτησε την 7η θέση στα -57κ.

ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Ελένη: Ασημένιο μετάλλιο στα -29κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων

ΤΕΝΙΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Βαλεντίνη: Στο US Open, αν και ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο, κατάφερε αρχικά να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό (στην 13η προσπάθειά της να βρεθεί σε Grand Slam) και εν συνεχεία να φτάσει έως τον γύρο των «64». Στο τουρνουά της Λωζάνης, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του διπλού, ενώ στις 18 Οκτωβρίου ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο-136 του διπλού.

ΣΑΚΚΑΡΗ Μαρία: Είναι πλέον μια από τις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου. Με την παρουσία της στα ημιτελικά δύο Grand Slam μέσα στη χρονιά και συγκεκριμένα του US Open και του Roland Garros, κατάφερε ν` ανέβει στο Νο-6 της Παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο-22 το Νοέμβριο του 2020), για πρώτη φορά στην καριέρα της. Έφτασε στον τελικό του OstravaOpen, ενώ τον Νοέμβριο, στην Γκουανταλαχάρα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε WTA Finals, όπου συμμετείχαν οι οκτώ κορυφαίες τενίστριες της σεζόν. Μέσα στη χρονιά έχει 38 νίκες και 20 ήττες, που συνοδεύονται από οικονομικές απολαβές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο Τόκιο έφθασε στο διπλό (με τον Τσιτσιπά) στην οκτάδα.

ΤΖΟΥΝΤΟ

ΤΕΛΤΣΙΔΟΥ Ελισάβετ: Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατάφερε να πάρει την 7η θέση στην κατηγορία των -70κ.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

ΨΑΡΡΑ Ευαγγελία: Με την παρουσία της για 6η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. ισοφάρισε το ρεκόρ των περισσοτέρων συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν η Άγη Κασούμη (σκοποβολή) και Τάσος Μπουντούρης (ιστιοπλοϊα). Είναι άξια συγχαρητηρίων. Κατέλαβε την 33η θέση.

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ Αλεξάνδρα: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του ακροβατικού διαδρόμου κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων (Σότσι).

Ομαδικά

ΒΟΛΕΪ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΝΔΡΕΣ): Κατέκτησε το 30ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΑΝΔΡΕΣ): Κατέκτησε το 2ο Λιγκ Καπ της Ιστορίας του.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΤΡΙΓΚΩΝΗΣ – ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ (TORNADO): Κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.

ΜΑΥΡΟΣ – ΑΪΔΙΝΙΔΗΣ (TORNADO): Κατέλαβαν την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας.

ΠΑΠΠΑ – ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (470 MIXED): Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 (Ιταλία).

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΜΠΟ (Αλζιγκούζη, Δεληγιάννη, Φραγκάκη, Γιαλαμά, Καραμέσιου, Καράγγελου, Καριώρη, Μικίσεβιτς, Βασιλοπούλου, Ζουζούνη, Πλατανιώτη, Παπάζογλου): Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ HIGHLIGHT (Αγραφιώτη, Αγγελοπούλου, Φιλέντα, Φράγκου, Καραπαναγιώτου, Μολόζη, Ταμπακάκη, Ταραζά, Ζώταλη, Καράγγελου, Κρομμυδάκη): Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (Μάλτα).

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ – ΚΥΡΙΔΟΥ (ΔΙΚΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Κέρδισαν τα χειροκροτήματα όλων των Ελλήνων, καθώς με την εμφάνισή τους κατέλαβαν την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΟΣ – ΣΤΕΡΓΙΑΚΑΣ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ):Κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23.

ΕΞΑΡΧΟΥ – ΣΤΕΡΓΙΑΚΑΣ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ): Κατέκτησαν την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 της Πολωνίας.

ΦΡΑΓΚΟΥ – ΝΑΤΣΙΟΥΛΑ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΝΕΑΝΙΔΩΝ):Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΦΡΑΓΚΟΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ):Κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας.

ΦΡΑΓΚΟΥ – ΑΡΑΜΑΠΑΤΖΗ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ):Πήραν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλο σκιφ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U23 (Τσεχία).

ΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΓΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ (ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ):Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που διεξήχθη στη Γερμανία.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΑΝΔΡΕΣ): Κατέκτησε τον 40ο τίτλο στην Ιστορία του, ενώ πανηγύρισε και το 12ο νταμπλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ): Αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α1 για 5η φορά στην Ιστορία του.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατέκτησε το 46ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του.

ΠΑΟΚ: Στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, για τέταρτη φορά, στα πέντε τελευταία χρόνια.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ – ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ (ΜΕΙΚΤΟ ΣΚΗΤ): Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων (Λίμα).

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

ΔΡΑΚΙΩΤΗΣ – ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΚΟΥΜΕΡΤΑ (ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ ΑΝΔΡΩΝ): Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού χώρου (Αττάλεια), κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ (Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης, Γενηδουνιάς, Γκιουβέτσης, Δερβίσης, Ζερδεβάς, Καπότσης, Κολόμβος, Μουρίκης, Παπαναστασίου, Σκουμπάκης, Φουντούλης): Οι εμφανίσεις της ομάδας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν εκπληκτικές. Δίκαια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, που είναι η μεγαλύτερη επιτυχία ομαδικού αθλήματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Πρέπει να σημειώσουμε, όμως, ότι πέρα από την εμφάνισή της στο κολυμβητήριο, αυτή η ομάδα εντυπωσίασε και με τα μηνύματα που έστειλε στην κοινωνία.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ(Ζερδεβάς, Γαλανίδης, Φουντούλης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Δερβίσης, Καπότσης, Γενηδουνιάς, Κολόμβος, Μουρίκης, Παπαναστασίου, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης, Γούβης, Νικολαϊδης): Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει «Τόκιο 2020», κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο World League της Τιφλίδας.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ(Δαμίγος, Τουρκομενής, Κανδανολέων, Αλμύρας, Καστρινάκης, Μπιτσάκος, Αμπαζής, Μυρίλος, Μαθιόπουλος, Σιαμάς, Εγνατιάδης, Αλειφτήρας, Σπάχιτς, Νικολαϊδης): Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (Καραγιάννη, Κυριακάκη, Μήτσου, Τριχά, Τορνάρου, Χαλδαίου, Σιούτη, Σάντα, Καλογεροπούλου, Ανδρεάδη, Κάσσαρη, Γκοτζιά, Κουρέτα, Τσιμάρα, Λασκαρίδη): Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σίμπενικ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Γιαννοπούλου, Ζαφειράκη, Κανετίδου, Καϊάφα, Κοντονή, Καρύτσα, Κατσιμπρή, Μπιτσάκου, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίνου, Ρακιντζή, Σιούτη, Τριχά, Τορνάρου, Φουντωτού): Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Νετάνια.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ (Μαυριόπουλος, Λυκούδης, Κόκκινος, Καρατζάς, Καπράγκος, Λασκαρίδης, Ζερβουδάκης, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς, Αποστολάκος, Γιαννάτος, Κρατημένος, Μαστρογιαννάκος, Μπαγιούμι): Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λουλέ της Πορτογαλίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ): Βρέθηκε στην κορυφή της LEN Euroleague, φτάνοντας τους τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους στην Ιστορία του. Κατέκτησαν αήττητες το 11ο πρωτάθλημα της Ιστορίας τους, ενώ με την αήττητη κατάκτηση του Κυπέλλου, έφτασαν και τα δύο νταμπλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΝΔΡΕΣ): Τον ένατο συνεχόμενο τίτλο τους (25ο από καταβολής Α1 και 34o συνολικά) πανηγύρισαν οι «ερυθρόλευκοι». Επίσης με την κατάκτηση του Κυπέλλου έφτασαν τα 19 νταμπλ στην Ιστορία τους

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΕΚ ΑΝΔΡΕΣ: Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2020/21 μ` ένα μεγάλο και ιστορικό treble, αφού κατέκτησε το EHF European Cup, το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας. Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα, που φτάνει στην κατάκτηση τριών διαφορετικών τίτλων, την ίδια αγωνιστική σεζόν, στο συγκεκριμένο άθλημα.

ΠΑΟΚ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα και 3ο συνεχόμενο νταμπλ της Ιστορίας του.

Προπονητές

ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ Κώστας (επιτραπέζια αντισφαίριση): Προπονητής του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 του Βελγίου, όπου ο αθλητής κατέκτησε το χρυσό στο απλό.

ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Πάνος (κολύμβηση): Προπονητής του Απόστολου Χρήστου, που κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα στο 2021.

ΒΛΑΧΟΣ Θεόδωρος (υδατοσφαίριση): Οδήγησε την εθνική μας ομάδα των ανδρών, στην μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της, σε μεγάλες εμφανίσεις στο Τόκιο και στην κατάκτηση της 2ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Ήταν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της εθνικής μας ομάδας. Επίσης, το 2021 οδήγησε και στην 3η θέση στο WorldLeague της Τιφλίδας.

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ Δημήτρης (χάντμπολ):Υπό την καθοδήγησή του, η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του treble (πρωτάθλημα, κύπελλο, European Cup). Είναι ο μοναδικός πρωταθλητής με δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στο χάντμπολ (ΑΕΚ 2021, Διομήδης 2012).

ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ Γιώργος (χάντμπολ): Ως προπονητής της Ανόρθωσης, κατέκτησε το double (πρωτάθλημα, κύπελλο), ενώ ανέλαβε και τα ηνία της εθνικής ομάδας της Κύπρου.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ Νίκος (ιστιοπλοΐα): Προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη, που πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο RSX.

ΚΑΜΜΕΝΟΥ Αλεξία (υδατοσφαίριση): Με την εθνική ομάδα νέων γυναικών, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Νετάνια, ενώ με την εθνική ομάδα των νεανίδων, πήρε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σίμπενικ.

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Τάσος (κολύμβηση): Με την Άννα Ντουντουνάκη, χάρισαν στην ελληνική κολύμβηση, το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες, σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ στο Ευρωπαϊκό 25μ. κέρδισαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ντουντουνάκη έμεινε εκτός τελικού, μόλις για 6/100 του δευτερολέπτου.

ΛΕΜΠΕΣΗΣ Φώντας (υδατοσφαίριση): Οδήγησε την εθνική μας ομάδα παίδων, στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην πόλη Λουλέ (Πορτογαλία).

ΜΑΧΑΙΡΑΣ Ηλίας (υδατοσφαίριση): Υπό την καθοδήγησή του, η εθνική ομάδα των εφήβων, κατέκτησε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας.

ΜΠΟΤΣΚΑΡΙΩΒ Γιώργος (στίβος): Προπονητής της Ελίνα Τζένγκο και του Οδυσσέα Μουζενίδη, με τους οποίους πανηγύρισε τρία μετάλλια μέσα στο 2021.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος (κολύμβηση): Με τον Ανδρέα Βαζαίο κατέκτησαν δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας, που έγινε στο Καζάν.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Άκης (κολύμβηση): Με τον Κρίστιαν Γκολομέεβ κατέκτησαν το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, ενώ κατέκτησε και την 5η θέση στο «Τόκιο 2020» (πρώτος Έλληνας κολυμβητής σε τελικό, μετά το «Αθήνα 2004»).

ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ Ορέστης (στίβος): Υπό την καθοδήγησή του, οι Ορέστης Ντουσάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησαν ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό U20 και U23 αντίστοιχα.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Χάρης (υδατοσφαίριση): Οδήγησε τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, αλλά και στην αήττητη κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα. Έφτασε μάλιστα στην κατάκτηση του LEN Euroleague με αμιγώς ελληνική ομάδα.

ΠΟΜΑΣΚΙ Γιώργος (στίβος): Προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη στο μήκος Μίλτου Τεντόγλου, τον οποίο προπονεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και της Σπυριδούλας Καρύδη, η οποία κέρδισε το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο τριπλούν, κάτω των 23 ετών.

ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ Τζιοβάννι (κωπηλασία): Ως επικεφαλής τεχνικός όλων των κατηγοριών, κατέκτησε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και 13 ακόμη σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα στη χρονιά.

ΡΑΦΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ενόργανη γυμναστική): Με τον Λευτέρη Πετρούνια ανέβηκαν για 5η φορά στην κορυφή της Ευρώπης στους κρίκους και για δεύτερη σερί στο βάθρο των νικητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Παναγιώτης (στίβος): Ο προπονητής του Εμμανουήλ Καραλή, με τον οποίο πανηγύρισαν την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό U23 και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΤΟΡΕΖ Άννα (καλλιτεχνική κολύμβηση): Προπονήτρια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο ελεύθερο σόλο.

ΤΣΕΡΝΕΣΚΑ Ναταλία (καλλιτεχνική κολύμβηση): Προπονήτρια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο τεχνικό σόλο.

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Απόστολος (τένις): Ο προπονητής πίσω από την εκπληκτική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος έφτασε μέχρι το Νο-3 του κόσμου και μέχρι τον τελικό ενός GrandSlam (RolandGarros).

ΧΙΛ Τομ (τένις): Ο καθοδηγητής της Μαρίας Σάκκαρη στο δρόμο προς το Νο-6 της Παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο-22 το Νοέμβριο του 2020) και των εκπληκτικών εμφανίσεων μέσα στη χρονιά.

Μη Ολυμπιακά αθλήματα

ΑΝΔΡΕΣ

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

ΚΥΠΡΙΟΣ Φίλιππος: Έγινε ο πρώτος Έλληνας, που προκρίθηκε με την 3η καλύτερη επίδοση στον τελικό του σλάλομ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α/Γ/ που έγινε στις ΗΠΑ.

ΣΚΑΚΙ

ΚΑΖΑΚΟΣ Μάρκος: Κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία όπεν U16 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΦΡΑΓΚΟΣ Βασίλειος: Κατετάγη 6ος στην κατηγορία όπεν U18 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος: Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α/Γ (Τομσκ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. 2πλά και το ασημένιο στα 400μ. 2πλά

ΚΑΛΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Γιώργος: Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων (Λινιάνο) ήταν χρυσός στα 50, 100μ. επιφάνεια & 400μ. υποβρύχιο, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. Άπνοια.

ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ Απόστολος: Ήταν δεύτερος στα 100μ. επιφάνεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων.

ΜΠΟΝΙΑΣ Χρήστος: Πήρε δύο χάλκινα μετάλλια (50 & 100μ. 2πλά) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α/Γ.

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ Τάσος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. επιφάνεια και το χάλκινο στα 100μ. επιφάνεια, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Α/Γ.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Βασίλης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. άπνοια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων.

BEACH SPRINT - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Πορτογαλία).

BEACH WRESTLING

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Άγγελος: Πρωταθλητής κόσμου στην κατηγορία των 80κ. Παίδων.

ΓΚΙΡΝΗΣ Ραφαήλ: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων (+90κ.)

ΚΟΥΚΛΑΡΗΣ Άγγελος: Πρώτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στα 90 κιλά (Ρουμανία).

GRAPPLING - ΠΑΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, στην κατηγορία των 130 κιλών (Πολωνία).

PARKOUR

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Ιωακείμ: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

TRIATHLE

ΔΡΑΖΙΝΟΣ Δημήτρης: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών, που διεξήχθη στη Γερμανία.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ Σταματίνα: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που διεξήχθη στην Ισπανία, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του σλάλομ και το χάλκινο στο τρίαθλο (σλάλομ-φιγούρες-άλμα), στην κατηγορία κορασίδων U14.

ΣΚΑΚΙ

ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ Σταυρούλα: Πρώτευσε στην κατηγορία των γυναικών, του 11ου Μεσογειακού ατομικού πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο Μαυροβούνιο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΜΑΝΙΑΤΗ Κατερίνα: Ήταν «ασημένια» στα 200μ. 2πλά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Α/Γ, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων (Λινιάνο) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στη διοργάνωση των νέων, πήρε και το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. 2πλά.

ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ Ιωάννα: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. υποβρύχιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων.

BEACH SPRINT-ROWING

ΦΙΤΣΙΟΥ Ζωή: Κατέλαβε την 3η θέση στο σκιφ γυναικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην Πορτογαλία.

BEACH WRESTLING

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Αγόρω: Δεύτερη στα 70 κιλά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Ρουμανία).

BIATHLE

ΝΙΚΑ Πηνελόπη: Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών κατέκτησε την 3η θέση.

ΣΑΡΡΑ Αθηνά: Πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων.

STAND UP PADDLING (SUP):

ΤΣΑΟΥΤΟΥ Παναγιώτα: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. Masters 50+

ΟΜΑΔΙΚΑ

ΣΚΑΚΙ

ΝΙΚΟΜΑΝΗΣ – ΠΑΥΛΙΔΗΣ – ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ – ΠΑΥΛΙΔΟΥ (ΟΜΑΔΙΚΟ): Στο NATOChess Championship, η Ελλάδα κατέκτησε την 2η θέση στην κατάταξη.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΕΘΝΙΚΗ 4x100Μ. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (Λαμπαδάρης, Χατζηδάκης, Ηλιάκης, Καλτσουκαλάς): Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων (Λινιάνο).

ΕΘΝΙΚΗ 4x50Μ. MIXED (Χατζηδάκης, Παππάς, Ευαγγελάτου, Καλτσουκαλάς):Πήρε την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων.

ΕΘΝΙΚΗ 4x200Μ. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (Κούρτη, Μητακίδη, Λάμπρου, Σκυλουράκη): Ήταν 3η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που διεξήχθη στο Λινιάνο.

BEACH
SPRINT
- ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΦΙΤΣΙΟΥ – ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗΣ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΜΙΚΤΟ):Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Πορτογαλία).

STAND
UP
PADDLING
(SUP)

ΠΡΑΠΑΣ – ΤΣΟΥΡΗΣ – ΦΡΑΓΚΟΣ (ΟΜΑΔΙΚΟ LONGDISTANCEOPEN ΑΝΔΡΩΝ): Κατέκτησε την 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Ουγγαρία.

ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ – ΜΠΕΡΗ – ΛΟΓΟΘΕΤΗ (ΟΜΑΔΙΚΟ LONGDISTANCEJUNIOR ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παραολυμπιακά αθλήματα

ΑΝΔΡΕΣ

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ

ΔΗΜΟΥ Κώστας: Χρυσό μετάλλιο στα +107 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη στο Ντουμπάι. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν 5ος.

ΚΟΥΛΟΥΜΟΓΛΟΥ Πασχάλης: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας στα -59κ. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν 7ος.

ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ Γκρέμισλαβ: Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας στα -80κ. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν 7ος.

ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ Δημήτρης: Χάλκινο μετάλλιο στα -54 κιλά των Παραολυμπιακών Αγώνων, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ντουμπάι.

ΓΚΟΛΜΠΟΛ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΟΥ Θανάσης: Κατέκτησε τον τίτλο του πρώτο σκόρερ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β` κατηγορίας με 48 γκολ.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΝΤΟΥΝΗΣ Βασίλης: Χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Α στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βαρσοβίας.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Πάνος: Χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β των Παραολυμπιακών Αγώνων, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βαρσοβίας.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Δημήτρης: Τέταρτη θέση στα 100μ. ύπτιο S1 των Παραολυμπιακών Αγώνων και 5η στα 50μ. ύπτιο S1.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Γιάννης: Ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο SB1-SB2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Παραολυμπιακών Αγώνων ήταν 6ος.

ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ Αριστείδης: Κατέκτησε το σημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο S2 της ίδιας διοργάνωσης (στους Παραολυμπιακούς ήταν 5ος στο τελευταίο αγώνισμα).

ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ Δημοσθένης: Χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο S8 των Παραολυμπιακών Αγώνων (6ος στα 200μ. μικτή ατομική SM8). Στο Ευρωπαϊκό της Μαδέιρα κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και συγκεκριμένα στα 100μ. πεταλούδα S8, τα 100μ. ελεύθερο S8 και τα 50μ. ελεύθερο S8.

ΤΑΪΓΑΝΙΔΗΣ Χαράλαμπος: Στο «αντίο» του στις πισίνες, κατέλαβε την 4η θέση στα 100μ. ύπτιο S12 των Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ Αντώνης: Χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4 των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Παναγιώτης: Χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S6, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΜΠΟΤΣΙΑ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης: Για μια ακόμη φορά παραολυμπιονίκης. Ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ατομικό BC3 των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» και δεύτερο σερί χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλης (BC3 ανδρών).

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ Νίκος: Έκτη θέση στα 3χλμ ατομικό πουρσουίτ, στην ποδηλασία πίστας των Παραολυμπιακών Αγώνων και έβδομη θέση στον αγώνα αντοχής, στην ποδηλασία δρόμου, της ίδιας διοργάνωσης.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΓΑΛΟΓΑΥΡΟΣ Σωτήρης: Χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο τουφέκι R1 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη στο Αλ Αίν των ΗΑΕ.

ΣΤΙΒΟΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ Μανώλης: Ρεκόρ Ευρώπης στον ακοντισμό F64, κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, αλλά και της ημερίδας στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΓΚΑΒΕΛΑΣ Νάσος (guide ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ Σωτήρης): Εντυπωσίασε στο Τόκιο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. Τ11 των Παραολυμπιακών Αγώνων, με συνολικά δύο Παγκόσμια και Παραολυμπιακά ρεκόρ στο αγώνισμα. Πρωταθλητής Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα νωρίτερα, μέσα στη χρονιά.

ΚΑΜΑΡΑΣ Κωνσταντίνος: Έκτη θέση στο μήκος Τ37 των Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Θανάσης: Ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα F32 των Παραολυμπιακών Αγώνων (6ος στη σφαίρα), με νέο ρεκόρ Ευρώπης (το δεύτερο μέσα στο 2021 μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα). Στο Ευρωπαϊκό ήταν «ασημένιος» στη σφαίρα και «χάλκινος» στην κορίνα. Σε ημερίδα της Κρήτης σημείωσε Παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία F32.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Γιώργος: Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος T47.

ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Στέλιος: Τέταρτη θέση στον τελικό του μήκους Τ64 των Παραολυμπιακών Αγώνων, όπου μάλιστα ισοφάρισε και το δικό του Παγκόσμιο ρεκόρ. Συνολικά μέσα στη χρονιά, κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ και ισοφάρισε ακόμη ένα.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Στράτος: Χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα F20 των Παραολυμπιακών Αγώνων, όπως και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσης: Χάλκινο μετάλλιο στο μήκος Τ36 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Θανάσης: Ασημένιο μετάλλιο στο μήκος Τ20 των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά και «ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην ημερίδα του Ηρακλείου είχε καταρρίψει το Παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος.

ΣΕΒΔΙΚΑΛΗΣ Γιάννης: Παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία F62 στο Γκραν Πρι της Τυνησίας. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν 5ος στα 400μ. Τ62.

ΣΕΪΤΗΣ Μιχάλης: Χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. Τ64 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Παραολυμπιακών Αγώνων ήταν 6ος.

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ Αχιλλέας: Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. Τ43 κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ Λεόντιος: Τέταρτη θέση στη σφαίρα F20 των Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης: Πρωταθλητής Ευρώπης στον ακοντισμό F54 με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Στους Παραολυμπιακούς κατετάγη 4ος.

ΤΖΟΥΝΗΣ Κωνσταντίνος: Πρωταθλητής Ευρώπης στη δισκοβολία F56, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ήταν 4ος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα στη χρονιά σημείωσε τέσσερις φορές ρεκόρ Ευρώπης.

ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ Σεζόν: Πέμπτη θέση στη σφαίρα F53 των Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Νικόλαος: Ρεκόρ Ευρώπης στα 5.000μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ Αλεξάνδρα: Χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 των Παραολυμπιακών Αγώνων. Νωρίτερα, μέσα στη χρονιά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΜΠΟΤΣΙΑ

ΝΤΕΝΤΑ Άννα: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία BC3 γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλης.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΕΛ ΛΑΤΙΦ Κατερίνα: Έκτη θέση στον αγώνα αντοχής, στην ποδηλασία δρόμου των Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΣΤΙΒΟΣ

ΜΑΝΤΟΥΔΗ Ζωή: Χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία F20 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στους Παραολυμπιακούς κατέλαβε την 6η θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα.

ΣΜΑΡΑΓΔΗ Στέλλα: Κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Ήταν 6η στο μήκος Τ47 των Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ Δωροθέα: Τέταρτη θέση στο Ολυμπιακό Τόξο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Πήρε την πρόκριση για το Τόκιο, μέσω της 2ης θέσης, που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό προΠαραολυμπιακό τουρνουά του Νόβο Μέστο.

ΟΜΑΔΙΚΑ

ΓΚΟΛΜΠΟΛ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (Αθανάσιος Χατζηπάντου, Χαράλαμπος Κορδάκης, Ιωάννης Σκουρμπούτης, Γρηγόριος Τάτσης, Αντριάνο Μπεζάνι, Αλτίν Λέσι):Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Β` κατηγορία, ενώ εξασφάλισε και την άνοδό της στην Α` κατηγορία.

ΜΠΟΤΣΙΑ

ΜΙΚΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ BC3 (Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα, Αναστασία Πυργιώτη): Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με απολογισμό τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΠΑΘΗΣ (Πάνος Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης, Γεράσιμος Πυλαρινός): Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρσοβίας, μέσω του οποίου συγκεντρώθηκαν αρκετοί βαθμοί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5x5

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (Γιώργος Αμπατζής, Αιμίλιος Κακλαμάνος, Δημήτρης Φεΐμογλου, Σώστης Καραγιαννόπουλος, Αντριάνο Μπεζιάνη, Θεόδωρος Σιώτας, Νικόλαος Γκαγκούλης, Ευστράτιος Εγγλέζος, Δήμος Ζαχαρός, Πασχάλης Αμπατζής-guide): Εξασφάλισε την άνοδο στην Α` κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου τυφλών, με την 2η θέση που κατέλαβε στην αντίστοιχη διοργάνωση της Β` κατηγορίας, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι.







Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.