«Ας συναντηθούμε στην Ουχάν»: Η πόλη-«σύμβολο» της πανδημίας κάνει τουριστική καμπάνια!

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2020

«Ας συναντηθούμε στην Ουχάν». Η πόλη που έμελλε να γίνει η αφετερία της πανδημίας μπαίνει και πάλι στο επίκεντρο αυτή τη φορά όμως για διαφορετικό λόγο.  

Ο κινεζικός ΕΟΤ διαφημίζει την πόλη προβάλλοντας τα καλύτερα αξιοθέατά της με σκοπό να προσελκύσει τουρίστες και υπόσχεται μοναδικές στιγμές σε όσους αποφασίσουν να την επισκεφθούν.

Να σημειωθεί πως η Ουχάν μπήκε σε lockdown για 76 ημέρες με τους κατοίκους να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην πόλη των 10 εκατομμυρίων καταγράφηκαν πάνω από 50.000 κρούσματα κορωνοϊού και πάνω από 3.800 νεκροί. 


Η νύχτα που ερήμωσε η Ουχάν

Ένα ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, με τίτλο «Wuhan: The long night» (Ουχάν: Η μακριά νύχτα), κυκλοφόρησε ευρέως στο κινέζικο social δίκτυο Weibo, καταγράφοντας την «απομόνωση» της Ουχάν και των γύρω περιοχών από τις 23 Ιανουαρίου και μετά, προκειμένου να περιοριστεί, όσο ήταν δυνατόν, η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η κάμερα κινήθηκε σε κεντρικά σημεία, λεωφόρους και γέφυρες, στις εισόδους και εξόδους της πόλης, όπου φαίνεται πως κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ η θέα ενός άντρα στο παράθυρο ενός διαμερίσματος σε μια ερημωμένη γειτονιά, να τραγουδάει «η γη μου κι εγώ» (My Motherland and Me), στέλνει το μήνυμα προς όλους τους κατοίκους της Ουχάν «να μην τα παρατήσουν, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία».

Όταν δεν κυκλοφορούσε... ψυχή στους δρόμους της Ουχάν

Οι φωτογραφίες από δορυφόρο της πόλης Ουχάν από όπου ξεκίνησε ο φονικός κορωνοϊός ήταν αποκαλυπτικές: Οι δρόμοι, άδειοι από ανθρώπους και αυτοκίνητα, αποτυπώνουν με δραματικό τρόπο το πόσο αποτελεσματικές ήταν οι προσπάθειες των αρχών να πειστούν οι κάτοικοι στο επίκεντρο της επιδημίας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ και ευάλωτη σε καταστροφικές πλημμύρες, η Ουχάν εκτείνεται σε μια περιοχή άνω των 8.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων -πέντε φορές το μέγεθος της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου.

Οι αρχές έχουν ουσιαστικά αποκλείσει μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, έναν βασικό κόμβο μεταφορών, που κανονικά αυτή την περίοδο -αργίες για το κινεζικό νέο έτος- γνωρίζει έντονη επιβατική κίνηση καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 28 Ιανουαρίου δείχνει μια μεγάλη γέφυρα στον ποταμό Γιανγκτσέ έρημη από αυτοκίνητα, ενώ σε αντίστοιχη εικόνα της 12ης Ιανουαρίου το πέρασμα αυτό φαίνεται γεμάτο με αυτοκίνητα.


Όταν η Ουχάν γιόρτασε μετά από 2,5 μήνες το τέλος της καραντίνας

Στις 8 Απριλίου η Ουχάν γιόρτασε το τέλος της καραντίνας, εν μέσω φωταψιών, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους. Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Ουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Οι ουρανοξύστες και οι γέφυρες της πόλης φωταγωγήθηκαν για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα. Αστυνομικοί απομάκρυναν και τα τελευταία οδοφράγματα και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τις στιγμές. Ειδικό σόου με λέιζερ και 3D Projection Mapping και στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze φώτισε τους ουρανοξύστες με κινούμενες εικόνες ιατρών που βοηθούν ασθενείς, μαζί με την εμφάνιση των λέξεων «ηρωική πόλη». Την δια ώρα εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάστηκαν για να εγκαταλείψουν την Ουχάν με τρένα και αεροπλάνα.

Πηγή: protothema.gr



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.