28η Οκτωβρίου: Ο καιρός του τριημέρου

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2024

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση από τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών – δηλαδή, ζέστη το μεσημέρι και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ – αναμένεται να κυλίσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αν και οι προβλέψεις δείχνουν και νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για… εμμονική συμπεριφορά του καιρού φέτος με ανομβρία που θα παραμείνει το λιγότερο μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ για την πορεία του καιρού τις επόμενες ημέρες, προβλέπει ότι από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν στην Ελλάδα. «Αν η ψυχρή κατεβασιά φτάσει όντως στα Βαλκάνια, τότε η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στη χώρα και θα σημειωθούν και βροχές» σημείωσε.


Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Ε.Μ.Υ. Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του σημείωσε ότι «με ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Απαραίτητο το μπουφάν το βράδυ, ειδικά στα κεντρικά και βόρεια».

Όσον αφορά τον Τάσο Αρνιακό, προέβλεψε ότι «την Παρασκευή δείχνει ότι κάποιες σποραδικές βροχές θα έχουμε στις Σποράδες και την Εύβοια και αν, πιθανότητα υπάρχει. Κατά τα άλλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχιστούν στα 7 – 8 μποφόρ, με περισσότερες συννεφιές στην Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες. Ο Τάσος Αρνιακός σημείωσε για το τριήμερο πως τριημέρου είπε πως θα εξελιχθεί χωρίς πρόβλημα, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. «Ανατολική Θεσσαλία, Πήλιο επί της ουσίας, Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη Κυκλάδες θα έχουν λίγα σύννεφα χωρίς βροχή. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν και ο υδράργυρος 2-3 βαθμούς πάνω από τους κανονικούς για την εποχή που είναι οι 21 για το τρίτο 10ήμερο του Οκτώβρη. Θα είμαστε στους 24. Θα έχει λίγο κρύο το πρωί και μετά ανεβαίνει η θερμοκρασία».

Τελος, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, αναφέροντας ότι έτσι θα κυλήσει ο καιρός τις επομενες μέρες με κρύο το πρωί και ζέστη το μεσημέρι, ενώ μίλησε για φθινοπωρινό τοπίο με κύρια χαρακτηριστικά τις αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας αλλά και την παραμονή της θερμοκρασίας στα ίδια επίπεδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.