28η Οκτωβρίου: Αδικαιολόγητες οι απουσίες όσων απέχουν από τις σχολικές γιορτές

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα Γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά Σχολεία.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι μαθητές δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν τις απουσίες τους από τις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου, παίρνοντας απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.

Σχετικά με τα γυμνάσια και τα λύκεια, η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον 2 διδακτικών ωρών, ενώ αμέσως μετά θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους μαθητές που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2023-24.

Για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, οι εκδηλώσει θα έχουν διάρκεια, η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας, ενώ όσοι παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι η μαθητική παρέλαση θα γίνει κανονικά στις 28 Οκτωβρίου, ενώ οι μαθητές του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν στις 27 Οκτωβρίου, εξαιτίας της διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης ανήμερα, στις 28 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.