24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Τι ισχύει με τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2024

Με 24ωρη απεργία και κλειστά όλα τα σχολεία, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο Τετάρτη (23/10), απαντά η ΑΔΕΔΥ στην δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την προγραμματισμένη απεργία της ΔΟΕ.

Όπως έχει ήδη καταγραφεί, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κύρηξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών που είχε προκηρύξει η ΔΟΕ για την Τετάρτη (23/10), ενώ παράλληλα όρισε και απειλή χρηματικής ποινής ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.

Στον απόηχο της δικαστικής απόφασης, ήρθε η ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει γενική 24ωρη απεργία τόσο για τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών και των νηπιαγωγείων όσο και αυτών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Μετά την ανακοίνωση της απεργίας της ΑΔΕΔΥ πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα για την αυριανή λειτουργία των σχολείων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς η πρόταση είναι για καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών τόσο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας. 

Από τη στιγμή που η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ για ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έγινε μετά την λήξη των μαθημάτων, είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών να ενημερώσουν εκ των προτέρων για το ποια στάση θα κρατήσουν στην αυριανή απεργία. 

Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές θα πάνε κανονικά στα σχολεία εφόσον δεν λάβουν ενημέρωση για απεργία εκπαιδευτικού και εκεί θα ενημερωθούν για το αν και κατά πόσο θα γίνουν μαθήματα καθώς και τι ισχύει για το ολοήμερο.

 Αντίστοιχα οι μαθητές Δευτεροβάθμιας θα ενημερωθούν για το ποιοι καθηγητές απεργούν και στα μαθήματα αυτά αυτονόητα θα έχουν κενό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.