2015 όταν οι μάστορες προσομοίωσαν ότι η επισιτιστική κρίση οδηγεί στην ψηφιακή

Αλέξανδρος Τσίγγος14 Σεπτεμβρίου 2022

Σε πολλούς υπάρχει η αφέλεια, ότι όλα αυτά είναι συμπτώσεις, είναι γεγονότα ασύνδετα μεταξύ τουΗ "πανδημία" για παράδειγμα και η προσομοίωση είτε του Ινστιτούτου Ροκφέλερ το 2010, είτε το Event201 του Gates + John Hopkins University to 2019, Το να αναγκαστεί η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η πολιτική των μηδενικών ρύπων και αποτυπώματος άνθρακα και ο παραλογισμός με την Κλιματική Αλλαγή.

Παράδειγμα, κάναμε χρόνια για να αποσυνδεθούμε από την χρήση πετρελαίου, μας είπαν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, πάλετ, και σήμερα σου λένε θα επιδοτήσω εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο, λες και αυτό το παράγουμε και σταματούμε την χρήση του ξύλου ως καύσιμου γιατί επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

Στην εκπομπή μου στις 5 Σεπτεμβρίου κάνω εκτενή αναφορά σε όλες αυτές τις αποκαλυπτικές προφητείες "αδιαμφισβήτητων" επιστημόνων της εποχής τους - καλή ώρα σαν αυτούς τους αποτυχημένους σε ότι αφορά covid εμβολιασμούς και συμμόρφωσή- από το 1967 και ύστερα, που όλες στο πέρασμα του χρόνου αποδείχθηκαν μόνο αντιεπιστημονικές υστερίες)

ΚΑΙ ΤΩΡΑ η επισιτιστική κρίση σαν συνακόλουθό όλων των παραπάνω.

Food Pass, Energy Pass, Fuel Pass, Covid Pass και το στρίμωγμα των λαών σε έναν ψηφιακό κόσμο που γίνεται απαραίτητος για να αποδείξεις ότι υπάρχεις στον αληθινό κόσμο.

Ψηφιακή ταυτότητα - διαβατήριο - χαρτί εμβολίων (όλα σε ένα) και απαραίτητα στο να ενταχθείς ξανά σε αυτό που ήσουν ενταγμένος με όλα τα συνταγματικά και πολιτικά σου δικαιώματα, την κοινωνία την πολιτική την οικονομία. Μια απόφαση που ήδη έχει παρθεί από την Ε.Ε. το 2018!

Εδώ λοιπόν θα δείτε ότι είχαν προσομοιώσει από το 2015 για το πως η επισιτιστική κρίση θα φέρει στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Την ψηφιακή φυλακή του ανθρώπου, την αποαπανθρωποίηση του, την μετατροπή του σε ένα υπάνθρωπο ρομποτοειδές, που τρέφεται όχι από την καλλιέργεια των αγρών του, ούτε από την κτηνοτροφία, αλλά από την χημική βιομηχανία, τα ιδιωτικά βιολογικά εργαστήρια, συνθετικές λαχανίδες και ακρίδες

Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟ ΑΝΘΡΑΚΑ 2015

Το κλίμα, η πείνα, οι πολιτικές αναταραχές και οι αυξημένες τιμές των τροφίμων συναντήθηκαν στο παιχνίδι Food Chain Reaction στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα. Η συνεργασία κέρδισε κυρίως την ημέρα.

12 Νοεμβρίου 2015

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 65 διεθνείς υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και ηγέτες της σκέψης συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Ζωής στην Ουάσιγκτον για να υπολογίσουν πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος σε μια μελλοντική επισιτιστική κρίση.

Το παιχνίδι πήρε τους παίκτες από το έτος 2020 έως το 2030. Όπως προβλεπόταν, η δεκαετία έφερε δύο μεγάλες διατροφικές κρίσεις, με τις τιμές να πλησιάζουν το 400 τοις εκατό του μακροπρόθεσμου μέσου όρου. μια σειρά από ακραία καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με το κλίμα. ανατροπή κυβερνήσεων στο Πακιστάν και την Ουκρανία. και λιμός και προσφυγικές κρίσεις στο Μπαγκλαντές, τη Μιανμάρ, το Τσαντ και το Σουδάν.

Το κλίμα, η πείνα, οι πολιτικές αναταραχές και οι αυξημένες τιμές των τροφίμων συναντήθηκαν στο παιχνίδι Food Chain Reaction στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα. Η συνεργασία κέρδισε κυρίως την ημέρα.

Μαζί με το WWF, το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο και το Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων, ο Cargill ήταν ένας από τους διοργανωτές του Food Chain Reaction. Η εταιρεία εκπροσωπήθηκε στο παιχνίδι από τον Corporate Vice President Joe Stone.

«Δεν μπορώ να σας πω τον αριθμό των συζητήσεων στις οποίες ήρθαν άνθρωποι από άλλα μέρη του κόσμου, λέγοντας «εκτιμούμε τον ρόλο της Cargill στη βιωσιμότητα» ή «Η Cargill είναι τόσο σημαντική στις λύσεις για τη διατροφή του κόσμου». Μερικές φορές, όταν είσαι μέσα στο Cargill, δεν το εκτιμάς αρκετά, αλλά όταν ακούς από άλλους ανθρώπους πόσο εξαρτώνται από εμάς για να το καταλάβουμε αυτό, απλώς αυξάνει την ευθύνη μας», είπε ο Stone.

Ακούσιες συνέπειες

Σε διάστημα δύο ημερών, οι παίκτες – χωρισμένοι σε ομάδες για την Αφρική, τη Βραζιλία, την Κίνα, την ΕΕ, την Ινδία, τις ΗΠΑ, διεθνείς επιχειρήσεις και επενδυτές και πολυμερείς θεσμούς – επεξεργάστηκαν τις πολιτικές τους απαντήσεις καθώς αντιπροσωπείες συμμετείχαν σε εντατικές διαπραγματεύσεις.

Η συνεργασία κέρδισε ως επί το πλείστον την ημέρα έναντι του βραχυπρόθεσμου ατομικού πλεονεκτήματος. Ομάδες δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν διεθνή δίκτυα πληροφοριών και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για την πείνα και τις καλλιέργειες μαζί, να επενδύσουν από κοινού σε έξυπνη γεωργική τεχνολογία και να δημιουργήσουν παγκόσμια αποθέματα τροφίμων ως προστατευτικό έναντι των κλιματικών σοκ.

Μπροστά σε μια απότομη άνοδο των τιμών με τις διαφαινόμενες παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων το 2022, η ΕΕ σε ένα σημείο ανέστειλε τους περιβαλλοντικούς κανόνες της για τη γεωργία και εισήγαγε φόρο στο κρέας. Και τα δύο μέτρα αντιστράφηκαν γρήγορα το 2025, καθώς οι συγκομιδές επέστρεψαν στο φυσιολογικό και οι εντάσεις μειώθηκαν στο υποθετικό σύμπαν.

Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν μια συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ινδίας και της Κίνας, που αντιπροσωπεύουν τις 20 κορυφαίες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, για τη θέσπιση παγκόσμιου φόρου άνθρακα και ανώτατου ορίου εκπομπών CO2 το 2030.

"Έχουμε μάθει ότι ο φόρος άνθρακα είναι μια πιθανότητα τα επόμενα χρόνια", αναγνώρισε ο Stone. «Αλλά προτού μπορέσουμε να σκεφτούμε να προχωρήσουμε με ένα τέτοιο μέτρο, πρέπει να το μελετήσουμε και να το κατανοήσουμε πολύ καλύτερα. Πρέπει να αποφύγουμε ξαφνικές στρεβλώσεις της αγοράς και απρόβλεπτες συνέπειες».

Ο Στόουν είπε ότι εντυπωσιάστηκε με την πολυπλοκότητα του παιχνιδιού και τις συνέπειες δεύτερης και τρίτης τάξης ορισμένων από τις αποφάσεις που ελήφθησαν. «Πάρτε τον φόρο κρέατος που ήθελε να επιβάλει η Ευρώπη και σκεφτείτε το. Τι κρέας θα φορολογήσετε – αυτό σημαίνει και πουλερικά και βόειο κρέας ή υδατοκαλλιέργεια; Πού επιβάλλετε φόρο, πού πάνε τα χρήματα, ποιες είναι οι ανεπιθύμητες συνέπειες;».

«Όχι μόνο το σβήσιμο των πυρκαγιών»

Το παιχνίδι χτίστηκε με την πάροδο μηνών, με γνώμονα τον μέγιστο ρεαλισμό. Το σενάριο προέκυψε από γεγονότα που έχουν συμβεί πραγματικά στον πραγματικό κόσμο, όπως η επισιτιστική κρίση του 2008-2009 ή η πρόσφατη σειρά των πιο καυτών ετών και μηνών που έχουν καταγραφεί.

Ο οικονομολόγος της Cargill, Tim Bodin, ο οποίος βοήθησε στο σχεδιασμό του παιχνιδιού και συμμετείχε στην επιτροπή των κριτών που αξιολόγησαν τις κινήσεις της ομάδας, δήλωσε έκπληκτος από τον βαθμό συνεργασίας. «Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκίνησαν με μια βραχυπρόθεσμη προοπτική, αλλά μετάβαση σε μακροπρόθεσμο μέτρο αρκετά γρήγορα – άρχισαν να εργάζονται για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα αντί απλώς να σβήσουν τις φωτιές».

Ο ρεαλισμός της άσκησης ξεπέρασε τις προσδοκίες, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ Τομ Ντάσλ, ο οποίος ενήργησε ως μέντορας των παικτών. «Είναι πολύ πιο κοντά στον πραγματικό κόσμο από όσο φαντάζεστε. Οι άνθρωποι που παίζουν εδώ είναι πολύ αφοσιωμένοι και σοβαροί»



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.