14 συμβόλαια, περισσότερα ερωτηματικά για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης14 Απριλίου 2023

Η αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού και οι τελικές αποφάσεις πάντα έπονται μιας μάχης και o Αρης βρίσκεται στο μέσο αυτής οπότε οι οριστικές κρίσεις για το επίπεδο ικανότητας του ρόστερ θα καθυστερήσουν ασχέτως του ότι οι (μέχρι στιγμής) εντυπώσεις δεν συνάδουν με τις αρχικές προσδοκίες.

Αυτές αναδείχθηκαν σ’ εκείνη τη συνάντηση του Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τους ρεπόρτερ του Αρη. Είχε προκαλέσει εντύπωση η αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας στα Playoffs. Η αίσθηση (του) για την εξασφάλιση βαθμών η οποία συνοδεύτηκε και με την ατάκα… «γιατί να μην πάρουμε και την 4η θέση». Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – στην πρεμιέρα των Playoffs – πιθανόν να ένιωθε δικαιωμένος. Μάλλον όχι, με το τέλος αυτού. Σίγουρα όχι, στην εξέλιξη της τελικής φάσης με τον μόλις έναν βαθμό σε τέσσερις αγώνες. Ο Γερμανοκροάτης τεχνικός διευθυντής ξέρει την κατάσταση που έχει να διαχειριστεί. 

Δεν έχει καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις, αυτές εξάλλου θα ληφθούν σε συνεργασία με τη διοίκηση και τον προπονητή, αλλά δεν απέφυγε να δείξει τη δυσαρέσκειά του για το επίπεδο ανταπόκρισης κάποιων παικτών. Πιθανόν τα ονόματα κάποιων ήδη να βρίσκονται στην transfer list που παρουσιάστηκε στο συνέδριο που παρευρέθηκε στο Λονδίνο. Επί τούτου είχε ερωτηθεί εξάλλου και μετά από ένα πονηρό χαμόγελο, εκτίμησε ότι για όλους προβλέπει η αγορά.

Είναι προφανές ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα, αν δηλαδή ο Αρης θα υλοποιήσει τον (ελάχιστο) στόχο της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Εφόσον το καταφέρει, θα αναπνεύσει. Αν όχι, θα αγκομαχήσει ακόμη περισσότερο. Βάσει εγγράφων, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 14 συμβόλαια για την ερχόμενη σεζόν. Ελεύθεροι μένουν οι Σιαμπάνης, Χριστοδουλόπουλος, Ρουπ, Ιτούρμπε. Με τον πρώτο έγινε μια κουβέντα ενώ ο δεύτερος εξέφρασε με κάθε τρόπο την επιθυμία παραμονής και λογικά θα μείνει. Με τους δύο τελευταίους δεν έγινε το παραμικρό. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμβόλαια που υπάρχουν. Δεκατέσσερα στον αριθμό, ως επί των πλείστων από παίκτες από τους οποίους υπήρχε μεγαλύτερη απαίτηση. Η λογική του γκρεμίσματος και χτισίματος από την αρχή εφαρμόστηκε πέρυσι το καλοκαίρι και δεν οδήγησε σε θαυμαστά αποτελέσματα αλλά σε μια χρονιά πλούσια σε αποτυχίες και στεναχώριες. Αν υπάρχει ως σκέψη, ενδεχομένως να απαιτείται επανεξέταση.

Συμβόλαιο έως και τον Ιούνη του 2024 έχουν οι Κουέστα, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Εμπακατά, Ντουκουρέ, Νταμπό. Θεωρείται απίθανο να μείνουν και οι έξι. Για τον δε Φαμπιάνο κατατέθηκε επίσημο ενδιαφέρον τον περασμένο Γενάρη αλλά το οικονομικό σκέλος της πρότασης δεν ικανοποίησε τους «κίτρινους». Είναι αναπόφευκτη μια νέα κουβέντα. Οι πλάγιοι μπακ (Μαζικού, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο) έχουν συμβόλαια έως το 2025 μαζί με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα

Το πρόβλημα του Αρη φέτος δεν ήταν στα αμυντικά άκρα ενώ ο Νταρίντα ήδη εκτιμήθηκε ως μια πετυχημένη μεταγραφή. Μπράμπετς, Μάνου Γκαρθία, Λούις Πάλμα και Αντρε Γκρέι δεσμεύονται έως το 2026. Το μέλλον του τελευταίου είναι εξαιρετικά αμφίβολο καθώς μέχρι στιγμής κανείς δεν νιώθει χαρούμενος από αυτή τη σχέση. Για τον δε Λούις Πάλμα υπάρχει ενδιαφέρον για την πώλησή του. Στη σωστή τιμή, ο Αρης δεν θα πει «όχι» αλλά αυτή ήδη έχει οριστεί στα 3.5 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει και η κατηγορία των δανεικών. Σε αυτούς δεν ανήκει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά καθώς υπάρχει υποχρεωτική option αγοράς των δικαιωμάτων του από τον Ολυμπιακό και συμβόλαιο έως το 2025. Αντιθέτως, ο Ράφαελ Καμάτσο είναι δανεικός από τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Το ενδεχόμενο να καταθέσει ο Αρης 3.000.000 ευρώ για την αγορά του δεν συγκεντρώνει καμία πιθανότητα. 

Το πρόβλημα πλέον βρίσκεται στους Πορτογάλους καθώς ο παίκτης έχει συμβόλαιο 1.3 εκατ. ευρώ. Όταν συμφωνήθηκε ο δανεισμός του στον Αρη, ο Καμάτσο υπέγραψε ένα χαρτί βάσει του οποίου δεχόταν να μην αυξηθούν οι οικονομικές απολαβές του βάσει της αρχικής σύμβασης. Δανεικός είναι και ο Πίτερ Ετέμπο ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Πληροφορίες θέλουν τον Νιγηριανό να έχει κρούση από ομάδες της Αραβίας κι ένα φιλολογικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα. Ο ίδιος ψάχνεται στην Αγγλία για συμβόλαιο 1.6 εκατ. ευρώ, σαν αυτό δηλαδή που έχει φέτος. Από αυτά, τα 400.000 ευρώ καλύφθηκαν από τον Αρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.