12ος Ημιμαραθώνιος: Πρωταγωνιστής ο Ηρακλής- Εντυπωσίασαν Μαρινάκου και Μαλακόπουλος

Παναγιώτα Χαλκιά19 Οκτωβρίου 2024

Με τον κόσμο να δίνει τον ρυθμό, 11.000 δρομείς από 56 χώρες και πέντε ηπειρους συμμετείχαν στον 12ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Η δυτική πλευρά της πόλης υποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τη διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο σε όσους συμμετείχαν όσο και εκείνους που επέλεξαν να βρεθούν πέριξ της διαδρομής. Γιώργος Παπαϊωάννου και Αναστασία Μαρινάκου ήταν οι μεγάλοι νικητές του 12ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου. 

Ο αθλητής του Γ.Σ. Ηρακλή τερμάτισε σε 1.11:37, δεύτερος ήταν ο Δήμος Μαγγίνας (1.13:47), που επέστρεψε στο βάθρο ακριβώς 10 χρόνια μετά τον θρίαμβό του στον αντίστοιχο αγώνα του 2014 και τρίτος ο Γιάννης Κρέκας (1.14:02). Στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (1. 17:07), και ακολούθησαν η Ντενίζ Δημάκη (1 ώρα 21:59) και η Στέλλα Αλεξανδρίδου (1 ώρα 24:34).

Νέστορας Κολιός και Ματίνα Νούλα έκοψαν πρώτοι το νήμα στη διαδρομή των 10χλμ. Στους άνδρες ο Έλληνας αθλητης τερματισε σε 32.12, δεύτερος ήταν ο Καλογερόπουλος Γιάννης με 32.14 και τρίτος ο Κοντάρεφ Νικολά με 32.15. Αντίστοιχα στις γυναίκες τη δεύτερη θέση πήρα η Κατερίνα Κουτλή και την τρίτη η Άννα-Μαρία Γκράτσια.

Εντυπωσιακός ήταν ο τερματισμός στο 5χλμ. Τέσσερις αθλητές εδωσαν μάχη για την πρωτη θέση αλλά ο Ορφέας Ιωάννου ήταν ο μεγάλος νικητής. Στις γυναίκες μεγάλη νικήτρια ήταν η Βασιλική Καλλιμογιάννη, η οποία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί. Στη διαδρομή συμμετείχε και ο Στέλιος Μαλακόπουλος.

Αυλαία στην εκδήλωση έριξαν οι Onirama ενώ ο όμιλος Metromedia έντυσε με τη δική του μουσική χροιά τις διαδρομές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.