12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης-Ζενίθ: «Τρέχουμε Δυτικά-Όλοι μπορείτε ένα πενταράκι»

Παναγιώτα Χαλκιά04 Σεπτεμβρίου 2024

Με κεντρικό μήνυμα "Τρέχουμε Δυτικά" ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του 12ο Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης Ζενίθ.

Η παρουσίαση άρχισε με λίγη καθυστέρηση, κάτι που δεν ενόχλησε όσους παρευρέθηκαν αφού ο στόχος και η υλοποίηση της διοργάνωσης σκόρπισε τον ενθουσιασμό. 

Οι φορείς των τριών δήμων, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς και αθλητές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη διαδρομή βρέθηκαν στο Grand Hotel και μοιράστηκαν εμπειρίες, αλλά και τα μυστικά της διοργάνωσης.


Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Γενικός Διευθυντής, Δρόσος Χριστόπουλος, ο οποίος τόνισε: "Είναι ένα προϊόν συνεργασίας των φορέων της πόλης. Έχει χαρακτήρα αθλητικό, εθνικό και τουριστικό. Η πόλη γίνεται γνωστή στο εξωτερικό".

Στη συνέχεια, το λόγο ανέλαβε η μητέρα του Ορέστη Σεβαστόπουλου, αθλητή με αναπηρία, η Κόμπου Κρυσταλλία, η οποία υποστήριξε: "Όταν ήρθε ο γιος μου και μου είπε τι θέλει να κάνει, αρχικά ήμουν λίγο σκεπτική για το αν οι άνθρωποι αυτοί γνώριζαν καλά την αναπηρία, αν ξέρουν τι σημαίνει και πως θα γίνει όλη αυτή η προσπάθεια. 

Όταν ήρθα σε επαφή κατάλαβα ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν καλλιεργημένη ενσυναίσθηση και συμπερίληψη για τους ανθρώπους με αναπηρία. Αγωνίζονται για το εμείς, όλοι μαζί, διαφορετικοί και ίσοι σπάζοντας αντιλήψεις. Η ομάδα μας έγινε με τη θέληση να προβάλλει την ανδρεία και με μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να συνυπάρχουμε. 

Η συμμετοχή μας έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους και τους φορείς ώστε να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους ανθρώπους ισότιμα, ενεργά και με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ο γιος μου καμαρώνει για τα μετάλλια και του δίνουν δύναμη να συνεχίσει".


Έπειτα, η σκυτάλη δόθηκε σε αθλητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο θεσμό. Η Ντένιζ Δημάκη υποστήριξε: "Είναι χαρά και τιμή να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη. Βλέποντας τέτοιες διαδρομές, έλεγα μακάρι να έχουμε τέτοιες διοργανώσεις στη χώρα μας. 

Έχουμε κάνει άλματα και η Θεσσαλονίκη κάνει διοργανώσεις τελειότητας. Όσες φορές έτρεξα, η διοργάνωση ήταν και είναι άψογη. Είναι όλα λυμένα για εμάς τους αθλητές. Οι διαδρομές είναι πάντα αυτές που χρειάζονται για να γίνουν ρεκόρ. Είναι μια νέα διαδρομή και μου δίνει κίνητρο για ρεκόρ".

Η Σόνια Τσεκίνη, από την πλευρά της, τόνισε: "Το παιδί μου χαίρεται κάθε φορά που η μαμά του τερματίζει. Σημασία έχει που ο κόσμος μας χειροκροτά και αυτό για μένα είναι ένα κίνητρο και έχω τρέξει και με τις χημειοθεραπείες. 

Ο κόσμος σε αγκαλιάζει και νιώθεις τη δύναμη του. Οι αγώνες να γίνονται και να μην σταματήσουν. Μακάρι να αγκαλιάσει τη διαδρομή ο κόσμος και να είναι πετυχημένη όπως κάθε χρόνο".

Ο Γιάννης Κουρκουρίκης ανέφερε: "Το τρέξιμο ήταν και θα είναι παντοτινή μου αγάπη. Το γνώρισα μέσα από την κωπηλασία αλλά είναι κάτι με το οποίο πορευόμαστε εδώ και χρόνια. Είμαστε όλοι εν δυνάμει δρομείς, όλοι μπορούμε να το κάνουμε. Θέλω να λέω ότι είμαι αθλητής και αυτό πρεσβεύω. Ο Νυχτερινός είναι ένας αγώνας που τον είχα ονειρευτεί, έτρεχα σαν φοιτητής καθώς είχα ονειρευτεί την άλλη έξοδο στη Θεσσαλονίκη εκτός από τις βραδινές.

Δεν θα ξεχάσω τα πρώτα χρόνια και χαίρομαι που η πόλη προσαρμόζεται και έμαθε να τρέχει. Η νύχτα έφερε πιο κοντά τους ανθρώπους στο τρέξιμο. Ήρθε ο Νυχτερινός και έμαθε τη Θεσσαλονίκη να τρέχει και αν ανατρέξετε στην ιστορία μάθαμε την Ελλάδα να τρέχει βράδυ. Θα είναι ένας επιτυχημένος αγώνας και οι δήμοι αυτοί έχουν να μας δείξουν πράγματα. Να είστε όλοι μαζί μας και μπορείτε να ξεκινήσετε και εσείς με ένα πενταράκι. Είναι πολύτιμο δώρο η υγεία και όλα τα παραδείγματα αυτά αυτό μας δείχνουν. Δυστυχώς δεν ξέρουμε πότε θα σβήσει το καντήλι μας, δεν είμαστε άτρωτος και φροντίστε να ζείτε την κάθε στιγμή ωραία".

Στο βήμα, στη συνέχεια ανέβηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων που ανέλαβαν την διοργάνωση. Ο Κώστας Γιουτίκας, πρόεδρος, υποστήριξε: "Οι αθλητές είναι οι πρωταγωνιστές. Έδειξαν ότι ο Νυχτερινός δεν είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός αλλά ένα κοινωνικό δρώμενο. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας δίνετε ένα μάθημα ζωής. Είναι τιμή να είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Βάζουμε ισχυρό στίγμα και προωθούμε την πόλη μας. Αναβαθμίζετε ο θεσμός για τον βιώσιμο τουρισμό στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά θέλω να καλέσω τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας να είναι μαζί μας παρόντες στην αφετηρία των διαδρομών".

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε: "Είμαι συγκινημένος με όσα άκουσα μέχρι τώρα. Ξεκινάμε. Η δυτική Θεσσαλονίκη έχει βγάλει μεγάλους αθλητές. Θα πετύχουμε μια θετική εξέλιξη στα διεθνή αθλητικά γεγονότα της πόλης. Ο Νυχτερινός είναι ένα δρώμενο αθλητικό και συνάμα πολιτιστικό και κοινωνικό και τουριστικό. Οι περιοχές γίνονται ευρύτερα γνωστές. Συγχαρητήρια σε όσους κόπιασαν".

Το λόγο έπειτα πήρε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος υποστήριξε: "Σε αυτήν τη, πλευρά της πόλης υπάρχουν μαραθωνοδρόμοι της ζωής. Δεν έχουμε το αστραφτερό κομμάτι αλλά έχουμε τον κόσμο που στις έξι το πρωί θα τους δείτε στις στάσεις για να πάνε στη δουλειά. Είμαστε εμείς που δίνουμε ζωή σε εκείνο το κομμάτι που δεν πήρε την ευγνωμοσύνη που πρέπει. 

Υποσχέθηκα ότι θα κάνω το δήμο πρωταγωνιστή και πρέπει η πόλη να βλέπει δυτικά. Έχετε να κερδίσετε πολλά από τη δύση και με αυτήν την κίνηση θα κάνουμε τα παιδιά μας να γίνουν αθλητές. Δεν είναι ζητούμενο να γίνεις πρωταθλητής αλλά αθλητής. Σε αυτή την πλευρά της πόλης θα το αγκαλιάζουμε και θα το αγκαλιάζουμε για πολλά χρόνια ακόμη"

Ο Σταύρος Φέτκος, αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, ανέφερε: "Επιτέλους δυτικά και αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Είναι μια μεγάλη γιορτή που αγκαλιάζει ο δήμος μας και τα νούμερα λένε την αλήθεια. Είναι διπλάσιος ο αριθμός των συμμετοχών από πέρυσι. Το θέλουμε και το στηρίζουμε. Είναι σημαντικό που γίνεται δυτικά και θα θέλαμε να συνεχιστεί".

  • Στη δημοσιογραφική υποστήριξη της εκδήλωσης ήταν ο Μιχάλης Μελισσίδης...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.