10 γκολ σε πέντε ματς, δεν είναι μικρός απολογισμός….

Γιώργος Καστάνης22 Αυγούστου 2023

Το μεγάλο πρόβλημα του Δικεφάλου την περσινή σεζόν ήταν το γκολ, δεν μπορούσε να σκοράρει με ευκολία απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Υπήρχε θέμα σοβαρό, το οποίο δεν είχαν λύσει οι παίκτες που αγωνίζονταν στην επίθεση.

Φέτος, ήδη σε πέντε επίσημα παιχνίδια, εκ των οποίων τα τέσσερα ευρωπαϊκά, ο Δικέφαλος πέτυχε 10 γκολ. Τέσσερα στην Μπεϊτάρ εκτός έδρας, τρία στην Χάϊντουκ στην Τούμπα και σπουδαία πρόκριση, τρία και επί του Αστέρα Τρίπολης. Απέναντι σε μία ομάδα, όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια.

10 γκολ υπέρ, ένα κατά. Η αλήθεια είναι πως οι αντίπαλοί του, δημιούργησαν ευκαιρίες και είχαν φάσεις για γκολ. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε και έναν εξαιρετικό Κοτάρσκι, ο οποίος αποδείχθηκε καθοριστικός σε αρκετά ματς.

Πως εξηγείται λοιπόν αυτή η παραγωγικότητα των 10 γκολ; Γιατί φέτος ο ΠΑΟΚ σκοράρει πιο εύκολα, παρότι οι κεντρικοί του επιθετικοί, οι Σαμάτα και Μπράντον έχουν μία πολύ μικρή συνεισφορά;

Η απάντηση βρίσκεται στους μεσοεπιθετικούς. Τέσσερα από τα 10 γκολ πέτυχε ο Αντρίγια, δύο γκολ πιστώνονται στον Κωνσταντέλια, ένα στον Σβαμπ, ένα στον Μπράντον, ένα στον Μούργκ και ένα αυτογκολ. Εκτός από τον Μπράντον, όλοι οι άλλοι παίζουν στην μεσαία γραμμή. Άρα τι άλλαξε; Εγιναν πιο αποδοτικοί οι παίκτες του Δικεφάλου που παίζουν στα χαφ, φαίνεται πως απελευθερώθηκαν και από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Ο οποίος δεν είναι ο κυριαρχικός, όπως μας είχε συνηθίσει ο Λουτσέσκου από την περσινή σεζόν. Παιζει πιο συντηρητικά ο ΠΑΟΚ, προφανώς πιο έξυπνα στις αντεπιθέσεις, με παίκτες που έχουν μάθει κυρίως από τις προπονήσεις πως να συμπεριφέρονται όταν βγαίνουν μπροστά.

Και προφανώς έχουν αποκτήσει την ελευθερία των κινήσεων για να φθάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επομένως; Ο ΠΑΟΚ αποδίδει καλύτερα, με αυτό το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που παρουσιάζει σε αυτά τα πέντε πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Και το απόλυτο κυριαρχικό δεν είναι το ιδανικότερο εδώ που τα λέμε. Αποδεικνύεται περισσότερο αποδοτικό για την ομάδα να βγαίνει στις αντεπιθέσεις και εκεί να αναλαμβάνουν δράση παίκτες με ξεχωριστές ικανότητες. Όπως ο Αντρίγια και ο Κωνσταντέλιας.

Και κάτι ακόμη: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν παίκτη από το ματς με τον Αστέρα. Τον Μουργκ. Θα δώσει λύσεις σε ματς που τον επιλέγει ο Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.