Η νίκη της Λόρεν Ριβς, πρώην εργαζόμενης σε επιχείρησή του, σε δικαστήριο του Λος Αντζελες το 2019 που της επιδίκασε 4,35 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση, την οποία αμφισβητεί ο Αλκης Δαυίδ, στοίχισε στον επιχειρηματία την ονειρική κατοικία του στις Σπέτσες.
Η Ριβς, αφού δεν βρήκε περιουσιακά στοιχεία του Δαυίδ στις ΗΠΑ, τα αναζήτησε στην Ελλάδα και πέτυχε να βγάλει την αγαπημένη βίλα του στο σφυρί. Ηδη από το περασμένο καλοκαίρι ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της Ριβς, άλλων δύο γυναικών και των δικηγόρων που τις εκπροσώπησαν κατηγορώντας τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που τον στοχοποίησε.
Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει και μια νέα δικαστική ήττα που συνοδεύεται από μια αποζημίωση-μαμούθ 900 εκατ. δολαρίων, την οποία εξέδωσε δικαστήριο του Λος Αντζελες πριν από λίγες ημέρες. Η υπόθεση αφορά άγνωστη γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε, που κατηγόρησε τον Δαυίδ για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό από το 2016 μέχρι το 2019, όταν εργαζόταν σε εταιρεία του, όπως και οι τρεις γυναίκες εναντίον των οποίων κατέθεσε αγωγή στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στην Αθήνα.
Στον Αλκη Δαυίδ μπορείς να προσάψεις πολλά, ίσως επειδή ήταν πάντα ένας πάμπλουτος γόνος που μπορούσε να κάνει ό,τι επιθυμούσε, έστω κι αν πολλές φορές η εκκεντρικότητά του προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Τα τελευταία χρόνια ο γιος του Ανδρέα Δαυίδ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφοδρής δικαστικής αντιπαράθεσης τόσο με γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση όσο και με τους δικηγόρους που ανέλαβαν τις υποθέσεις τους. Ο Δαυίδ πέρασε στην αντεπίθεση με αγωγή που κατέθεσε εναντίον έξι ατόμων την περασμένη Τρίτη στο Πρωτοδικείο, ενώ παρέδωσε στο δικαστήριο και συμπληρωματικό υπόμνημα με στοιχεία.
Σύμφωνα με την κατάθεση και το συμπληρωματικό υπόμνημα που παρέδωσε, ο επιχειρηματίας επικαλείται στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες για την υπόθεση, η δικογραφία της οποίας βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης από εισαγγελέα: «Προσκομίζω και επικαλούμαι μηνύματα που έχουν ανταλλάξει στο κινητό τηλέφωνο μεταξύ τους οι εδώ μηνυόμενες κυρίες, στα οποία παραδέχονται ότι δεν έχει συμβεί τίποτα και συνεννοούνται σε ποιο δικαστήριο θα υποστηρίξει η καθεμία την άλλη και με ποιους ισχυρισμούς δήθεν παρενόχλησής τους από εμένα».
Στη συνέχεια ο Αλκης Δαυίδ επισημαίνει: «Επίσης, σας γνωστοποιούμε ότι οι μηνυόμενοι δικηγόροι αυτών είναι ήδη κατηγορούμενοι στις ΗΠΑ για διαφθορά. Πέντε δικηγόροι που χειρίστηκαν την υπόθεσή μου, με τελευταίο τον Τόμας Λίμπερμαν, έχουν αποβιώσει μυστηριωδώς. Εχω λάβει έκθεση από τον κ. Τζον Κουέρκ, δικηγόρο μου, σύμφωνα με την οποία η Γκλόρια Ολρεντ, δικηγόρος των μηνυτριών, κατέχει παρανόμως αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία ύψους 210 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και στη συνέχεια ο δικηγόρος μου βρέθηκε νεκρός στην Κωνσταντινούπολη».
Στη συνέχεια του υπομνήματός του ο Αλκης Δαυίδ αναφέρεται στην υπόθεση του πλειστηριασμού της κατοικίας του στις Σπέτσες, η οποία αγοράστηκε από τον ξάδερφό του Χρήστο Λεβέντη.
«Οπως πληροφορήθηκα», αναφέρει χαρακτηριστικά, «με την απόφαση αυτή, η οποία εκδόθηκε με τη διαδικασία της Εκούσιας Δικαιοδοσίας κατόπιν της από 18/3/2022 αίτησης της πρώτης εγκαλουμένης (Λόρεν Ριβς), αναγνωρίστηκε η εκτελεστότητα της απόφασης του Δικαστηρίου της Πολιτείας της Καλιφόρνιας της Επαρχίας του Λος Αντζελες χωρίς ο αρμόδιος δικαστής να εξετάσει τις προϋποθέσεις τελεσιδικίας αυτής, χωρίς να υπεισέρχεται σε εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων περί αντίθεσης αυτής προς την ελληνική δημόσια τάξη...». Οπως επισημαίνει, χωρίς να διαταχτεί η κλήτευση κανενός προσώπου είχε έννομο συμφέρον στη συγκεκριμένη δίκη «και ελλείψει κοινοποίησης της αίτησης της πρώτης εγκαλουμένης προς εμένα, το ελληνικό δικαστήριο προχώρησε την 5/5/2022 χωρίς την παρουσία μου στην εκδίκαση της αίτησης της Λόρεν Ριβς...».
Τα sms που παρουσίασε ο Αλκης Δαυίδ
Ο επιχειρηματίας τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση που έλαβε το ελληνικό δικαστήριο «δεν περιέχει αιτιολογία ως προς το εάν το ποσό της εξωφρενικά υψηλής και δυσανάλογης κυρωτικής αποζημίωσης που επιδικάζει η απόφαση που κηρύσσεται εκτελεστή είναι σημαντικά υψηλότερο από την υποτιθέμενη πραγματική ζημία της εγκαλουμένης». Υποστηρίζει επίσης ότι η απόφαση δεν εξέτασε καθόλου το γεγονός ότι δεν δόθηκε στον ίδιο η δυνατότητα να αμυνθεί στα αμερικανικά δικαστήρια και να προβάλει τις θέσεις του.
Στη συνέχεια της κατάθεσης και του υπομνήματός του ο Αλκης Δαυίδ αναλύει τις απόψεις του για τις κατηγορίες που έχει δεχτεί από άλλες δύο γυναίκες, τη Μαχίμ Χαν και την Τσάσιτι Τζόουνς.
«Η δεύτερη εγκαλούμενη (Μαχίμ Χαν), εκπροσωπούμενη από τη δικηγόρο Γκλόρια Ολρεντ, συνεννοούμενη με την πρώτη εγκαλουμένη και άλλες ενάγουσες, με τις οποίες έχει ενωθεί σε ομάδα προκειμένου να εξαπατά τα δικαστήρια της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, είχε καταθέσει (ψευδή κατά περιεχόμενο) αγωγή εναντίον μου και έχει εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου της Πολιτείας της Καλιφόρνιας της Επαρχίας του Λος Αντζελες με την οποία υποχρεώθηκα να καταβάλω, εγώ και οι εταιρείες μου, το ποσόν των 3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για μη οικονομικές ζημίες, 5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για διαφυγόντα κέρδη, 80.000 δολαρίων ΗΠΑ για μελλοντικά διαφυγόντα κέρδη, 130.000 δολαρίων ΗΠΑ για μελλοντικά έξοδα νοσηλείας της, καθώς επίσης και ποσόν 50 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ ως “τιμωρητική αποζημίωση”».
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι η δικαστική διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εκδόθηκε ερήμην του και έκρινε εκτελεστή την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου χωρίς, όπως τονίζει, ο αρμόδιος Ελληνας δικαστής να εξετάσει τις προϋποθέσεις τελεσιδικίας και χωρίς να υπεισέλθει στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων περί της παραβίασης των θεμελιωδών αρχών της δίκαιης δίκης, μεταξύ άλλων.
Η αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο την περασμένη Τρίτη
Κατόπιν, ο Αλκης Δαυίδ ξεσπαθώνει κατά των πρώην γυναικών υπαλλήλων του και των δικηγόρων που τις ανέλαβαν, διευκρινίζοντας, κατά τη δική του άποψη, σε τι αποσκοπούσαν: «Η Λόρεν Ριβς, καθώς επίσης οι συνεργοί της Μαχίμ Χαν και Τσάσιτι Τζόουνς υπήρξαν υπάλληλοι της εταιρείας μου και με την αγωγή τους στον κ. Δικαστή του Δικαστηρίου της Πολιτείας της Καλιφόρνιας της Επαρχίας του Λος Αντζελες (Πολιτική Διεύθυνση 14ο Τμήμα) μου απέδωσαν, σε συνεργασία και με άλλες κοπέλες που στρέφονται κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους και με τους ίδιους δικηγόρους που ενορχηστρώνει ο ήδη κατηγορούμενος στις ΗΠΑ για πράξεις διαφθοράς δικηγόρος Τομ Τζιράρντι, εν γνώσει της αναλήθειας, τη μομφή ότι δήθεν τις παρενόχλησα. Οι Λόρεν Ριβς και Μαχίμ Χαν έχουν ενταχθεί σε οργάνωση που αποκλειστικό σκοπό έχει την τέλεση πράξεων εξαπάτησης των δικαστηρίων, καταχρώμενη το κίνημα MeΤoo, το οποίο έχει αποτελέσει πλέον προϊόν των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με αντικείμενο εκμετάλλευσης ψευδείς κατηγορίες εναντίον πλούσιων πολιτών και με σκοπό παράνομου περιουσιακού οφέλους, συνισταμένου στην επιδίκαση υπέρογκων αποζημιώσεων, κυρίως “τιμωρητικών” (punitive damages), που δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό δικαιικό σύστημα και την ευρωπαϊκή δικαιοταξία».
Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας παίρνει θέση για την κατηγορία που του αποδίδουν οι τρεις γυναίκες: «Η μομφή της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι μια πολύ σοβαρή κατηγορία, την οποία αρνήθηκα και αρνούμαι κατηγορηματικώς. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα στα αμερικανικά δικαστήρια να αμυνθώ και να προβάλω τους ισχυρισμούς μου, ενώ έχω ενταχθεί στην Αμερικανική Νομοθεσία Προστασίας Αναπηρίας (American Disability Act), καθώς αντιμετωπίζω αποδεδειγμένα μια εγκεφαλική πάθηση, γεγονός το οποίο γνώριζαν οι εγκαλούμενοι που με καταδιώκουν με σκοπό την ηθική και οικονομική μου εξόντωση».
πηγή: protothema