Πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα, τα μέλη της υπηρεσιακής διοίκησης της ΚΑΕ Αρης θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας, Δημήτρη Γουλιέλμο κι εκεί θα φανεί αν θα υπάρξει τρόπος συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Μέσω του Λευτέρη Αρβανίτη διατυπώνεται η άποψη ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ θα πρέπει να παραδώσει τις μετοχές, ενώ από το περιβάλλον του τελευταίου γίνεται γνωστό ότι θα το κάνει εφόσον το πλάνο διαχείρισης της κατάστασης κριθεί εφικτό.
Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα basketplus.gr, ο πρόεδρος του ΑΣ αλλά και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, σημείωσε ότι θα αναλύσει το πλάνο του μόνο στα μέλη του Ερασιτέχνη (στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες) και ότι απλά θα ζητηθεί από τον Δημήτρη Γουλιέλμο να παραδώσει τις μετοχές με σκοπό την παράδοση αυτών σε εννιά φυσικά πρόσωπα. Από την πλευρά του, ο κάτοχος του 90% των μετοχών δεν έχει τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος, μέσα όμως από το περιβάλλον του αναδεικνύονται δύο πράγματα. Πρώτον: Δεν θα μπει σε διαδικασία συζήτησης εφόσον κριθεί ότι είναι εφικτό το σχέδιο των μελών της υπηρεσιακής διοίκησης της ΚΑΕ. Δεύτερον: Δεν έχει πει ότι θα παραδώσει τις μετοχές στον οποιονδήποτε του τις ζητήσει.
Επί της ουσίας, οι δύο πλευρές θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και φυσικά να βρουν τρόπους διαχείρισης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης. Αυτή τη στιγμή, καμία από τις δύο δεν διαθέτει εφικτό πλάνο. Υπό την έννοια ότι το μοντέλο της πολυμετοχικότητας (σ. σ. διάθεση των μετοχών σε 1000 φίλους της ομάδας οι οποίοι θα αγοράσουν ισότιμο κομμάτι έναντι 1000 ευρώ) μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί, κυρίως σε μια περίοδο όπου η χώρα φαίνεται να βρίσκεται στην αρχή μιας νέας οικονομικής κρίσης.
Από την άλλη πλευρά, ως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, ο Δημήτρης Γουλιέλμος επίσης είναι υποχρεωμένος να μιλήσει και όχι μόνο να ακούσει. Η αδρανοποίησή του από την ΚΑΕ χρονολογείται από τον περασμένο Δεκέμβριο, εκ τότε δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή σε οποιοδήποτε ζήτημα που αφορούσε την εταιρία και σε τελική ανάλυση, δεν παύει να είναι όμως ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας. Κοινώς, οι δύο πλευρές θα πρέπει να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασίας. Ο μεν ΑΣ θέλει να έχει στα χέρια του την εγγύηση ότι θα μπορεί να μεταβιβάσει τις μετοχές στην περίπτωση που βρεθεί αξιόπιστη λύση σε ιδιοκτησιακό και διοικητικό επίπεδο, γιατί κανείς δεν θα βάλει χρήματα σε μια εταιρία η οποία ανήκει σε άλλον. Ο δε Δημήτρης Γουλιέλμος είναι απαραίτητο να αντιληφθεί ότι αν είχε κατά νου το ενδεχόμενο απόσβεσης της επένδυσης που έκανε. Πλέον αυτό παύει να υφίσταται.
* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»