«Άρωμα» οπαδικής βίας αποπνέει η υπόθεση, με τα σοβαρά επεισόδια αργά τη νύχτα, στη Φιλοθέη, στα οποία ενεπλάκησαν περίπου 15 άτομα.
Ωστόσο, την ποινική εξέλιξη, που θα έχει η δικογραφία θα την αποφασίσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς εάν ασκηθεί εναντίον των εμπλεκομένων ποινική δίωξη, για το νόμο περί αθλητικής βίας, τότε τα αδικήματα περιβάλλονται από μανδύα κακουργηματικής μορφής, που ενδεχομένως να καταλήξει σε προφυλάκιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά από το περιστατικό της επίθεσης, στην οποία εμπλέκεται και γιoς αξιωματικού της αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου, την υπόθεση είχε αναλάβει αρχικά το Τμήμα Αθλητικής Βίας.
Αλλαγή και... διευκρινίσεις
Στη συνέχεια ωστόσο, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, διευκρίνισε ότι, η συμπλοκή δεν ξεκίνησε για οπαδικούς λόγους, αλλά από το γεγονός ότι, η παρουσία της μιας ομάδας ατόμων ενόχλησε την άλλη και κατέληξε σε τραυματισμούς και προσαγωγές δύο ατόμων.
Πληροφορίες από ανώτατες αστυνομικές πηγές, υποστηρίζει ότι, η εικόνα της υπόθεσης είναι η εξής:
Στην υπόθεση εμπλέκονται άτομα ηλικίας 18-20 ετών, που είναι κάτοικοι των περιοχών Φιλοθέης, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου και έχουν μεταξύ τους προστριβές, ξεκίνησαν πριν από τρεις ημέρες.
Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους ήταν και ο γιoς αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν στους 4 με 5 νεαρούς, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση από την άλλη ομάδα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 10 νεαροί, όλοι ηλικίας 18 με 20 ετών.
Αντίπαλες παρέες
Κατά τις ίδιες πηγές, συναντήθηκαν στη Φιλοθέη οι δύο αντίπαλες παρέες, όπου στη μία μετείχαν περίπου 10 νεαροί, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και στην άλλη, επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο 4 με 5 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γιός του αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου.
Οι 10 νεαροί φέρονται ότι, περικύκλωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι 4 ή 5 και άρχισαν να το σπάνε, ενώ φέρονται επίσης ότι, κατέβασαν τους επιβαίνοντες και άρχισαν να τους χτυπούν. Ένας από αυτούς, για να γλιτώσει τον ξυλοδαρμό, έκανε άλμα από ένα τοιχίο ύψους δύο μέτρων, με συνέπεια τον τραυματισμό και τον εγκλωβισμό του.
Πώς προέκυψε ο οπαδισμός στη υπόθεση;
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι επιτιθέμενοι νεαροί πήραν το κινητό του ενός από τα παιδιά, της αντίπαλης παρέας, όπου μέσα υπήρχαν φωτό της ομάδας του, του Παναθηναϊκού και τότε συνέχισαν να τον χτυπάνε και γι΄ αυτό. Κατά τις ίδιες πηγές, πάνω στο κυνηγητό έπεσε το μπρελόκ ενός άλλου νεαρού από την παρέα των 4-5, που προσπαθούσε να αποφύγει τον ξυλοδαρμό. Το μπρελόκ ήταν της ομάδας του ΠΑΟΚ, γεγονός που εξαγρίωσε τους 10 νεαρούς, που φέρονται ότι, τον χτύπησαν και για την οπαδική του επιλογή.
Έγιναν δύο συλλήψεις, ενώ αναζητούνται ακόμη επτά άτομα. Στη συνέχεια, ενώ την υπόθεση είχε αναλάβει το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α εκρίθη ότι, ο λόγος της επίθεσης δεν ήταν οπαδικός, αλλά αυτό προέκυψε στην πορεία. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, κανένας από τους νεαρούς δεν ήταν σεσημασμένος για οπαδική βία. Έτσι, η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Αθλητική Βία στο τμήμα Βορειοανατολικής Αττικής, που επελήφθη της υπόθεσης.
Σύμφωνα ωστόσο με αστυνομικές πηγές, στο διαβιβαστικό της δικογραφίας δεν αποκρύπτονται οι διάλογοι των νεαρών, για τα οπαδικά, αλλά αφήνεται η πρωτοβουλία στον εισαγγελέα να αποφασίσει την ποινική μορφή, που θα λάβει η υπόθεση.