Η θητεία της υπηρεσιακής διοίκησης της ΚΑΕ Αρης λήγει στις 5 Μαΐου και το βασικό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των μελών είναι αν αξίζει τον κόπο η κατάθεση εγγράφου ανανέωσης της παρουσίας της. Γιατί διαπιστώνεται αδυναμία ανταπόκρισης στις οικονομικές απαιτήσεις κι εντός του διοικητικού συμβουλίου υπάρχουν φωνές οι οποίες τονίζουν ότι η εταιρία πρέπει να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της, Δημήτρη Γουλιέλμο.
Στο προηγούμενο διάστημα η «Μ» σημείωσε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη επί του ζητήματος παραχώρησης των μετοχών της εταιρίας γιατί α) δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση με τον Δημήτρη Γουλιέλμο ο οποίος κατέχει το 90% των μετοχών και β) δεν βρέθηκαν τα εννιά φυσικά πρόσωπα ούτως ώστε να αποκτήσει έκαστος ισότιμο μέρος των μετοχών, εκτιμάται μάλιστα ότι τώρα είναι ακόμη δυσκολότερο να «εντοπιστούν» δεδομένων των δυσοίωνων μηνυμάτων για την επόμενη μέρα (οικονομικά) του αθλητισμού και κυρίως των ομάδων μπάσκετ.
Οι κυβερνητικές τοποθετήσεις επί των συνθηκών διεξαγωγής των αγώνων σε κλειστούς χώρους για όλο το 2020, προκάλεσε έντονο προβληματισμό καθώς στο ενδεχόμενο που γίνει το επόμενο Πρωτάθλημα αλλά αποφασιστεί να διεξάγονται οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, η απώλεια για τους «κίτρινους» ξεπερνά το 25% των εσόδων τους. Κι αυτό θα συνδυαστεί με την αμφιβολία που υπάρχει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα όπου στο καλύτερο σενάριο η ΚΑΕ Αρης δεν θα εισπράξει περισσότερα από 150.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα προκύψει έντονη αδυναμία ανταπόκρισης στις οικονομικές απαιτήσεις καθώς η εταιρία κουβαλάει και τα χρέη των 4εκ. ευρώ.
Υπό αυτές τις συνθήκες, εντός του δ. σ. της ΚΑΕ ακούγονται φωνές για την παράδοση της εταιρίας στον ιδιοκτήτη, Δημήτρη Γουλιέλμο. Υπό την έννοια ότι η θητεία της τωρινής υπηρεσιακής διοίκησης λήγει στις 5 Μαΐου, στόχος της τελευταίας ήταν η αγωνιστική επιβίωση της ομάδας η οποία εξασφαλίστηκε έως δια της… τεθλασμένης και πλέον ο μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της καθώς είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές πρόκειται να πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο για να ληφθεί οριστική απόφαση. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι κ. κ. Ρουσιαμάνης-Οικονόμου είναι υπέρ της ανανέωσης της θητείας της υπηρεσιακής διοίκησης, ο Τάσος Μωϋσιάδης ξεκαθάρισε τη θέση του και δεν θα είναι στο επόμενο σχήμα, άρα είναι υπέρ της παράδοσης της εταιρίας, ενώ ο Λευτέρης Αρβανίτης δεν έχει καταλήξει σε απόφαση. Διαπιστώνει όμως ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Στην πραγματικότητα ο νυν αντιπρόεδρος της ΚΑΕ αλλά και πρόεδρος του ΑΣ είναι με τα χέρια δεδομένα καθώς οι ευθύνες βαραίνουν και τον ίδιο γιατί δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο του άρθρου 99 όπου οι διακανονισμοί φέρουν τη δική του υπογραφή. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον πρόεδρο, Χάρη Παπαγεωργίου, ο οποίος επίσης δεν έχει αποφασίσει. Τα συμβόλαια φέρουν τη δική του υπογραφή, άρα και αυτός είναι «δεσμευμένος».
*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (30/4)