Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα ο χρόνος παγώνει. Οι δείκτες του ρολογιού γυρίζουν αργά, τα πληκτρολόγια ξεχνούν χαρές, θριάμβους και πανηγυρισμούς και προσπαθούν να βρουν λέξεις για να περιγράψουν ένα άσχημο χτύπημα της μοίρας, μια τραγωδία, ένα γεγονός που δύσκολα θα σκεφτόταν κανείς ότι θα μπορούσε να συμβεί.
Ήταν 4 Οκτωβρίου 1999 όταν έξι νεαρά παιδιά, έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ, άφησαν την τελευταία πνοή τους σε ένα τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που σκόρπισε τη θλίψη σε όλη την «ασπρόμαυρη» οικογένεια.
Ο Δικέφαλος φιλοξενήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο και χάρη στο τέρμα του Νάγκμπε είχε φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας. Οι πιστοί του ακόλουθοι λίγη ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο και πήραν το δρόμο της επιστροφής. 77 «ασπρόμαυροι» αετοί βρισκόταν μέσα στο πούλμαν.
Στο δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη, έκαναν στάση στο Βελεστίνο όπου κάποιοι αποβιβάσθηκαν και το τιμόνι πήγε στα χέρια του 19χρονου τότε φαντάρου Γ.Ν., ο οποίος ήταν και γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου. Δυο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών έγινε το μοιραίο.
Το λεωφορείο προσπάθησε να προσπεράσει ένα προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα. Ανατράπηκε και έπεσε στο χαντάκι.
Οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν και όταν έφτασαν ανέσυραν νεκρούς έξι οπαδούς και τον οδηγό του δεύτερου οχήματος ενώ 33 διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τραυματισμένοι.
Τα έξι αετόπουλα που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων, Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων, Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων, Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων, καθώς και Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.
Σχεδόν αμέσως ενημερώθηκε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, και ο αντιπρόεδρος, Θανάσης Ακριβόπουλος. Στη Λάρισα φτάνει ο Σταύρος Καλαφάτης για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων και να μιλήσει με τους υπόλοιπους εκδρομείς.
Στα γραφεία της ΠAE επικρατεί σύγχυση. Εκατοντάδες τηλεφωνήματα και τηλεγραφήματα ρωτούν να μάθουν τι συνέβη. Ανάμεσα τους και ένα τηλεγράφημα από το σύνδεσμο φιλάθλων του Άρη, Super 3, που εκφράζει τα συλλυπητήριά του και δηλώνει ότι δεν θα κάνει τη ραδιοφωνική του εκπομπή ως ένδειξη πένθους.
Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού, μέλη του οποίου ήταν τα αδικοχαμένα αετόπουλα, γεμίζει φωνές, κραυγές και ένα μεγάλο γιατί. Άνθρωποι φτάνουν για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πόσο άδικα έφυγαν έξι άνθρωποι....
Έκτοτε υπάρχει μνημείο στο σημείο εκείνο για να τιμήσει τη μνήμη των έξι αδικοχαμένων παιδιών που χάθηκαν με τη σημαία του ΠΑΟΚ στο χέρι τους.
Δείτε το αφιέρωμα του PAOK TV: