Ευκαιρία που προέκυπτε από τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο Πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε παρόμοια συγκυρία στο παρελθόν κι έπρεπε να την εκμεταλλευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα ευχολόγια όμως και οι ρεαλιστικές προσεγγίσεις δεν πιάνουν τόπο σ’ έναν χώρο όπου η τοξικότητα ζει και βασιλεύει.
Ηταν αναμενόμενο ότι ο σκληρός ανταγωνισμός, τέσσερις ομάδες για τον τίτλο, λίγες αγωνιστικές πριν τελειώσει η Stoiximan Super League, θα ήταν το εύφλεκτο υλικό που θα άναβε νέες φωτιές. Ετσι κι έγινε, οπότε οι ελπίδες για ένα υγειές σκηνικό πήγαν περίπατο. Οι γκρίνιες αγωνιστική με αγωνιστική δυναμώνουν, τα σενάρια συνομωσίας απέκτησαν πρωταγωνιστές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα φτάσουμε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Οι πραγματικοί φίλοι του ποδοσφαίρου, ακόμη κι αν δε γυρνούν την πλάτη στις ομάδες τους, σίγουρα νιώθουν θυμό για όλα όσα συμβαίνουν και εκείνα που σκηνοθετούνται πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες. Κι όσο η ιστορία θα πηγαίνει «μία σου και μία μου» σωτηρία δεν υπάρχει.
Την ίδια ώρα οι Ελληνες φίλαθλοι, κάθονται απέναντι από την τηλεόραση και απολαμβάνουν τη μαγεία του ποδοσφαίρου που προσφέρουν οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Χορταίνουν θέαμα, μελαγχολούν από αυτά που γίνονται στο εγχώριο ποδόσφαιρο και φυσικά δεν ελπίζουν ότι υπάρχει ελπίδα κάτι να αλλάξει.
Τα είδαμε όλα, προχθές στους πρώτους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν Μονάχου έβγαλε αντίδραση εκτός έδρας κόντρα στην Αρσεναλ που κουβαλούσε τον τίτλο της πιο φορμαρισμένης ομάδας της Ευρώπης.
Η Μπάγερν που είναι το φάντασμα του εαυτού της φέτος, έδειξε χαρακτήρα στο Λονδίνο. Ποια Μάγερν; Η ομάδα που για πρώτη φορά μετά το 2012 δεν θα κατακτήσει Πρωτάθλημα και έχει μείνει 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν. Η ομάδα που δεν συνεχίζει στο Κύπελλο Γερμανίας γιατί αποκλείστηκε από τη Ζααρμπρίκεν ομάδα της Γ’ Κατηγορίας. Θέλετε κι άλλα στοιχεία που φανερώνουν ότι οι Γερμανοί περνούν μία από τις χειρότερες χρονιές τους; Πριν ταξιδέψουν στην Αγγλία βίωσαν μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες τους. Εχασαν από τη νεοφώτιστη Χάιντενχαϊμ, παρότι προηγήθηκαν με 2-0!
Παρ’ όλα αυτά οι Βαυαροί ήταν πρωταγωνιστές και στο τέλος θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αν ο Κομάν δεν «σημάδευε» το δοκάρι.
Ενενήντα λεπτά ποδοσφαιρικής πανδαισίας. Μεταξύ δύο ομάδων με βαριές φανέλες. Βαρύτερη αυτή των Βαυαρών, που έχουν γεμάτη την τροπαιοθήκη τους από τίτλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το θέαμα ήταν ο πρωταγωνιστής στο Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι. Η λογική του ποδοσφαίρου λέει ότι όποια ομάδα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι, το πιθανότερο είναι να κατακτήσει και το τρόπαιο. Αγώνας που διέψευσε όλους εκείνους που προέβλεπαν ότι οι δύο ομάδες θα αγωνίζονταν συντηρητικά. Κι ένα μνημειώδες στατιστικό: Οι δύο ομάδες κατέγραψαν ποσοστό πάνω από 90% εύστοχων μεταβιβάσεων.
Αγώνας ραψωδία θεάματος και ανοιχτοί λογαριασμοί για τον επόμενο του Μάντσεστερ.
Ο νεόκοπος παράγοντας πότε κατάλαβε ότι στο λιμάνι «φυσάει» άνεμος ανηθικότητας; Προσφάτως, μετά το διαζύγιο ή το ήξερε και βολεύονταν όταν ήταν αγκαλιές και φιλιά;