Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 24ωρα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής (22.03.24) κι αναφερόμενος στα Τέμπη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είπε πως σε περίπτωση που είχε πολιτική ευθύνη, δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη βουλευτική ασυλία.
Όπως ανέφερε, κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υπέβαλε αίτημα για προανακριτική επιτροπή κατά του Καραμανλή.
Σημείωσε δε πως νέα στοιχεία προς διερεύνηση που προκύπτουν στην υπόθεση των Τεμπών «πάνε πίσω» την έναρξη της δίκης.
«Υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει ‘’φως’’ στην υπόθεση… Εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον πόνο για δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.
«Πέντε χρόνια καθυστερούσε η δίκη στο μάτι γιατί δεν έβρισκαν αίθουσα», είπε και διερωτήθηκε: «Υπήρχαν τότε ευρωβουλευτές της ΝΔ να πηγαίνουν στην Ευρώπη και να κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν έβρισκε αίθουσα;».
«Προκαλώ τον οποιονδήποτε να βγει και να πει σε ποιο σημείο αμφισβητεί την ανάκριση», συνέχισε.
Επιπλέον, ο κ. Φλωρίδης επισήμανε πως στην υπόθεση για το δυστύχημα των Τεμπών είναι παρών ο καλύτερος εισαγγελέας της χώρας, ενώ, όπως είπε, βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση το ποιος διέταξε το μπάζωμα.
Σημειώνεται πως η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης έρχεται μετά τις αποστάσεις που έλαβαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, Λευτέρης Κτιστάκης και Γιώργος Σταμάτη για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.
Μιλώντας στο Blue Sky, ο κ. Φόρτωμας είπε πως προφανώς θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία στη θέση του Κώστα Καραμανλή.
«Εάν ήμουν στη θέση του Καραμανλή, μπορεί να αυτοκτονούσα», είπε, προκαλώντας αίσθηση.
«Σας το λέω και εγώ, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Αλλά σας λέω, δεν πρέπει να λέμε τι θα κάναμε εμείς», επανέλαβε ο κ. Σταμάτης, μιλώντας απόψε (21/03) στον Attica.
«Δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που χρειάζεται ερμηνείας», είπε και πρόσθεσε «απλώς νομίζω, στην απάντηση τι θα κάναμε εμείς, είναι σαν να αδειάζουμε αυτόν που δεν κάνει αυτό που είτε θέλουμε εμείς, είτε θέλει η κοινωνία».
Παράλληλα, ο Λευτέρης Κτιστάκης, μιλώντας στο Attica, δήλωσε πως και εκείνος θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία αν ήταν στη θέση του Καραμανλή.